Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 16 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Δεύτερο δίκτυο πρόσβασης θεωρεί αναγκαίο η Forthnet – διαφοροποιείται στα δίκτυα νέας γενιάς

19/09/2016Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Telecoms Ελλάδα Επιχειρήσεις Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μια διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στα δίκτυα νέας γενιάς εκφράζει η διοίκηση της Forthnet.

 forthnet

Σύμφωνα με τον Πάνο Παπαδόπουλο «είναι εθνικής σημασίας η δημιουργία ενός δεύτερου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αυτό, εκτός του ότι θα δημιουργήσει επιτέλους ανταγωνισμό, με τελικό ωφελημένο τον καταναλωτή, θα δώσει πνοή και ανάπτυξη σε πολλούς τομείς με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Η δημιουργία ενός δευτέρου δικτύου πρόσβασης, θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις, θα συμβάλλει στην βέλτιστη αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, τις οποίες δεν μπορεί να υποστηρίξει το υπάρχον απαρχαιωμένο δίκτυο χαλκού».

Όπως επίσης τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ «Τα μέτρα θα πρέπει να κινηθούν με βασικό άξονα τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών ανταγωνισμού στις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τα μέτρα αυτά, κατ΄ αρχήν να «ενθαρρύνουν» και να δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για τη δημιουργία ενός δευτέρου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης σε συνδυασμό με το διαχωρισμό μεταξύ των παρόχων χονδρικής και λιανικής, ώστε να λειτουργούν ομαλά οι δυνάμεις της αγοράς και ο ανταγωνισμός. Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες τις Ευρώπης όπου υπάρχει ένα και μόνο δίκτυο τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αυτό του χαλκού. Στις χώρες όπου υπάρχει έλλειψη εναλλακτικών υποδομών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, ο κίνδυνος για επιστροφή σε μονοπωλιακές καταστάσεις είναι περισσότερο από ορατός. Η τεχνολογία οπτικής ίνας είναι σήμερα η πιο μοντέρνα τεχνολογία, αλλά και η μόνη αναγνωρισμένη ως «future-proof» τεχνολογία για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια καθώς δεν επηρεάζεται από καιρικά φαινόμενα, από τον αριθμό χρηστών και από την απόσταση από το Αστικό Κέντρο, που είναι και τα βασικά μειονεκτήματα του υπάρχοντος δικτύου χαλκού».

Ο κ. Παπαδόπουλος άσκησε παράλληλα και σκληρή κριτική στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων): «Δεδομένης της μέχρι σήμερα αποτυχίας αποτελεσματικής εφαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου από την ΕΕΤΤ ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη δραστηριοποίηση όλων των παρόχων, πρέπει να αναζητήσουμε δομικές λύσεις που θα αποτρέπουν παθογένειες του παρελθόντος. Υποστηρίζουμε ιδίως την προώθηση μοντέλων λειτουργίας αποκλειστικής χονδρικής πρόσβασης (wholesale-only models) όπου η επιχείρηση που διαχειρίζεται την υποδομή δικτύου δεν θα παρέχει λιανικές υπηρεσίες. Εφαρμογή ανάλογου μοντέλου είδαμε στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη δημιουργία των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Αντίστοιχες δομικές λύσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια, η σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο επενδυτικό περιβάλλον και ο ανταγωνισμός».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet δίκτυα νέας γενιάς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DOTSOFT: ισχυρή ανάπτυξη κύκλου εργασιών και διατήρηση υψηλής κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο του 2026

Οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναζητούν νέα έσοδα από AI και υποδομές

Η Ελλάδα πρωτοπόρος στη συμμετοχή των δοκιμών 5G κινητής μεταξύ χωρών συγκρίσιμης έκτασης

Lenovo: οικονομικά αποτελέσματα Α’ τριμήνου

Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο

NGMN: Το Agentic AI απαιτεί κοινά πρότυπα και ισχυρές δικλίδες στα δίκτυα

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα για το επτάμηνο του 2026 η επιβατική κίνηση
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ συγγενών και οικείων προσώπων
  • ABB: Παρουσιάζει το πρώτο Πακέτο Επέκτασης για το κορυφαίο της σύστημα κατανεμημένου ελέγχου
  • Forscope: Νέα έρευνα της αγοράς λογισμικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
  • DOTSOFT Α.Ε.: Αύξηση κύκλου εργασιών στα €12,79 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2026
  • Η Μάντσεστερ Σίτι υπογράφει παγκόσμια συνεργασία με το Trendyol
  • Η LALIGA EA SPORTS για τα επόμενα τρία χρόνια στην COSMOTE TV
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εποχή της οδηγίας NIS2
  • OpenAI: Πώς εγκληματικά δίκτυα χρησιμοποίησαν το ChatGPT για τη λειτουργία οργανωμένων scams
  • EU AI Act: Τι μπορεί να φέρει ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των κανόνων διαφάνειας
  • Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026
  • Black Hat USA 2026: Τα εργαλεία που δείχνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.