Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Από τη νέα χρονιά οι εξελίξεις στη διεκδίκηση της Forthnet

01/12/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Ελλάδα Τηλεφωνία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Για τον καινούργιο χρόνο παραπέμπονται τα νεότερα από το μέτωπο της διεκδίκησης της Forthnet, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ωστόσο, η ίδια η εισηγμένη εμμέσως αφήνει να εννοηθεί ότι επίκεινται αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή στα τηλεπικοινωνιακά γραφεία δεν είναι λίγες οι φορές που… κτυπά συναγερμός από φήμες για την έκβαση της υπόθεσης.

forthnet-eksagora

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα 9μήνου η διοίκηση της Forthnet και αναφορικά με την πρόθεσή της να συνάψει ομολογιακό δάνειο για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της, σημειώνει ότι «το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει την οριστική του απόφαση επί αυτού του θέματος μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με την έκβαση των δυο μη – δεσμευτικών προτάσεων που έχει για την εξαγορά της εταιρείας και άλλους παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν την λήψη μιας τέτοιας απόφασης».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα η εξέταση των νομικών και οικονομικών στοιχείων της (Due Diligence) από τους δύο ενδιαφερόμενους (τον ΟΤΕ που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη Nova και τις Vodafone – Wind που έχουν κάνει μη δεσμευτική προσφορά για ολόκληρη την Forthnet) προχωρά με γρηγορότερο από ότι στην αρχή ρυθμό ωστόσο και πάλι η αίσθηση που μεταδίδεται είναι πως οι όποιες εξελίξεις αναμένονται το 2015. Όπως εξηγείται η όλη διαδικασία είναι δύσκολη καθώς πρόκειται για ανταγωνίστριες εταιρείες και ως εκ τούτου η ανταλλαγή πληροφοριών είναι εξαιρετικά περίπλοκη και μάλιστα γίνεται πάντα παρουσία των δικηγόρων της κάθε πλευράς.

Θεωρείται δεδομένο ότι όταν τελειώσει το Due Diligence οι ενδιαφερόμενοι θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή της προσφοράς τους συνυπολογίζοντας την απώλεια της Forthnet σε ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, χωρίς κανείς να διακινδυνεύσει να κάνει πρόβλεψη για το πότε ακριβώς η όλη διαδικασία θα εισέλθει σε νέα φάση, αυτή των δεσμευτικών προσφορών.

Πάντως, η φημολογία περί την έκβαση της υπόθεσης διεκδίκηση Forthnet δεν λείπει για άλλη μια φορά. Στελέχη των εταιρειών (των ενδιαφερόμενων αλλά και των υπολοίπων) γίνονται αποδέκτες πληροφοριών, συνήθως αβάσιμων, ότι η μια ή η άλλη πλευρά (ΟΤΕ και Vodafone – Wind) το έχει κλείσει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και είναι θέμα χρόνου οι σχετικές ανακοινώσεις. Από την πλευρά τους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αποφεύγουν το οποιαδήποτε επίσημο σχόλιο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

due diligence Forthnet Vodafone Wind ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

    ΟΤΕ: ζητά διεύρυνση της άρσης κοστοστρέφειας – οι επιφυλάξεις των παρόχων

    Generation Next: δέκα χρόνια καινοτομίας, με τη νέα γενιά να σχεδιάζει το μέλλον

    Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ από τη Vodafone για την αναβάθμιση των καταστημάτων της

    Περί το 1,5 εκατ. ready for service FTTH από τη ΔΕΗ – Τι γίνεται με Vodafone και κινητή

    Νέα φοιτητικά πακέτα από το Vodafone CU

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
    • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.