Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»AI

AI Concierge: η νέα υπηρεσία της Vodafone που έρχεται και στην ελληνική αγορά

23/04/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read AI Focus - Ελληνική Αγορά
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με επίκεντρο την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, ο Όμιλος Vodafone προχωρά στο λανσάρισμα της υπηρεσίας Vodafone Business AI Concierge, η οποία αναμένεται να διατεθεί και στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική θυγατρική του Ομίλου εξετάζει την υλοποίηση σχετικού πιλοτικού προγράμματος, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη λύση, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Google Cloud και βασίζεται στην πλατφόρμα Gemini, λειτουργεί ως πολυτροπικός πράκτορας τεχνητής νοημοσύνης, ενσωματώνοντας φωνή και δεδομένα. Στόχος είναι η αυτοματοποιημένη διαχείριση βασικών λειτουργιών εξυπηρέτησης, όπως η απάντηση σε ερωτήματα πελατών και ο προγραμματισμός ραντεβού, αξιοποιώντας τη χαμηλή καθυστέρηση των δικτύων της Vodafone για πιο φυσική αλληλεπίδραση.

Η υπηρεσία έχει προγραμματιστεί να διατεθεί αρχικά στη Γερμανία, με βάση τα αυστηρά πρότυπα προστασίας δεδομένων που ισχύουν στη συγκεκριμένη αγορά και στη συνέχεια να επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντός του έτους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μέσω της αυτοματοποίησης επαναλαμβανόμενων διαδικασιών, το AI Concierge φιλοδοξεί να επιτρέψει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διατηρούν συνεχή παρουσία απέναντι στους πελάτες τους, ακόμη και εκτός ωραρίου, απελευθερώνοντας πόρους για δραστηριότητες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα, η Vodafone ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ενσωματώνοντας λύσεις που συνδυάζουν την ανάλυση απειλών της Google με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Η προσέγγιση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας των επιχειρήσεων απέναντι σε ολοένα και πιο σύνθετες κυβερνοαπειλές, δίνοντας τη δυνατότητα εντοπισμού και αντιμετώπισης περιστατικών σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Fanan Henriques, Διευθυντής Επιχειρηματικών Προϊόντων και Διεθνών Επιχειρήσεων της Vodafone, η εταιρεία επιδιώκει να καταστήσει την τεχνητή νοημοσύνη «πρακτικό εργαλείο καθημερινής χρήσης για τις επιχειρήσεις, χωρίς πολυπλοκότητα ή αυξημένο ρίσκο», μέσα από τον συνδυασμό δικτύου, υποστήριξης και τεχνογνωσίας της Google.

Από την πλευρά του, ο Oliver Parker, αντιπρόεδρος παγκόσμιας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στο Google Cloud, σημείωσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν συχνά πίσω στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τη Vodafone στοχεύει στη γεφύρωση αυτού του κενού μέσω της διάθεσης προηγμένων εργαλείων AI και ασφάλειας σε ευρύτερη κλίμακα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AI Concierge Google Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκτώ ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αναζητούν ολοκλήρωση μέσω ΕΠΑ

Infocom Today #181: Telekom, AI Gigafactories και νέοι κανόνες για το Δημόσιο!

Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου

Η ΤΝ και η δύναμη των ανοιχτών πληροφοριών σε λάθος χέρια και γιατί όλοι θα μπορούσαμε να γίνουμε στόχος απάτης

PISA 2025: Χαμηλότερες επιδόσεις με τη χρήση ΑΙ σε σχολικές εργασίες

Η Aboutnet από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που προσφέρουν υπηρεσίες ChatGPT Ads

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Νέα iPhone 18 Pro και iPhone 18 Pro Max: Προ-παραγγελίες σε Telekom & ΓΕΡΜΑΝΟ
  • Θεσμικές συναντήσεις του Γραφείου Βρυξελλών της ΚΕΕΕ, ενόψει της επικείμενης ελληνικής προεδρίας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Η συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου έχει στρατηγικό χαρακτήρα»
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε 71,3 εκατ. ευρώ για 30 νέα σχολεία»
  • ACS: Νέες κληρώσεις για τους πελάτες της υπηρεσίας «My favourite ACS Locker»
  • Γεμάτες σχολικές τσάντες προσφέρει η JD|Cosmos σε σχολικούς οργανισμούς & ιδρύματα
  • Το ΙΤΕ χαρτογραφεί υλικά, θερμοκρασίες και την τρισδιάστατη μορφή της πόλης του Ηρακλείου
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.