Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 25 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

21/04/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read AI Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στη στρατηγική της Deutsche Telekom (βασικός μέτοχος του ΟΤΕ) για την τεχνητή νοημοσύνη, παρουσιάζοντας τις υποδομές και τις επόμενες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Höttges, στο πλαίσιο της βιομηχανικής έκθεσης Hannover Messe στο Ανόβερο της Γερμανίας

Στην κεντρική του ομιλία κατά την έναρξη της έκθεσης, ο κ. Höttges υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη ισχυρών υποδομών, σημειώνοντας ότι η Deutsche Telekom επενδύει σε ασφαλή δίκτυα, ανεξάρτητα κέντρα δεδομένων και υπολογιστική ισχύ για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Όπως ανέφερε, «η πρόοδος συμβαίνει εκεί που η τεχνητή νοημοσύνη και η κυριαρχία συνδυάζονται».

Ο επικεφαλής της Deutsche Telekom αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης στον τομέα της λεγόμενης «φυσικής τεχνητής νοημοσύνης», δηλαδή της εφαρμογής της σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ηγετικό ρόλο. Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν τις κατάλληλες εφαρμογές και να επανασχεδιάσουν τις διαδικασίες τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στο ανθρώπινο δυναμικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, παρουσίασε την προσέγγιση της εταιρείας γύρω από την «κυριαρχία» στα ψηφιακά συστήματα, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέγουν διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τη χρήση. Όπως ανέφερε, η Deutsche Telekom προσφέρει λύσεις που καλύπτουν την κυριαρχία δεδομένων, την επιχειρησιακή κυριαρχία και την τεχνολογική κυριαρχία, επιτρέποντας συνδυασμό υπηρεσιών και συνεργατών με ευελιξία.

Αναφορά έγινε και στις επενδύσεις της DT στη Γερμανία, οι οποίες ανέρχονται περίπου σε 6 δισ. ευρώ ετησίως, με έμφαση σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής τηλεφωνίας και κέντρα δεδομένων. Παράλληλα, ο κ. Höttges παρουσίασε το έργο «AI Factory» στο Μόναχο, που υλοποιείται σε συνεργασία με Nvidia, SAP και Siemens και αφορά την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης για τη βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις τεχνολογίες επόμενης γενιάς, σημειώνοντας ότι η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη του 6G, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα ανοίξει νέες δυνατότητες, ιδίως για βιομηχανικές εφαρμογές, επιτρέποντας στα δίκτυα να λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αυτόνομα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

6g AI Deutsche Telekom Tim Höttges
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα $1,551 τρισ. οι παγκόσμιες δαπάνες τηλεπικοινωνιών το 2025

Η ψηφιακή μετάβαση γίνεται βασική προϋπόθεση ανταγωνιστικότητας στη μεταποίηση

Weekly Telecom: Η ΔΕΗ σταθερά στη σταθερή και νέα εποχή!

διαΝΕΟσις: πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την εποχή της ΤΝ

AI Week 2026: εκεί όπου η τεχνητή νοημοσύνη σταμάτησε να είναι hype

Η Huawei αναδεικνύει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως αγορά κλειδί για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Bally’s Intralot: Υπογράφει νέο συμβόλαιο λοταρίας με την Ελληνικά Λαχεία στην Ελλάδα
  • Δήμος Αθηναίων: Εξωραϊσμός της πλατείας Δικαιοσύνης  με την υποστήριξη της Visa
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις startups με fund ύψους 5 δισ. ευρώ
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Για πρώτη φορά Ελληνίδα στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης
  • Όλα όσα μάθαμε στο 16ο InfoCom Security 2026 – Από την κυβερνοασφάλεια στην ψηφιακή ανθεκτικότητα!
  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2026-2027
  • The Media Business Game: Ανακατατάξεις σε τηλεόραση, ψηφιακές πλατφόρμες και εκδοτικούς ομίλους!
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Mind The Hack κατατάχθηκε στη θέση #37 του Sifted 100: Southern Europe 2026
  • Η eSafe Cyber Security Hellas και η Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE σε ένα exclusive roundtable event
  • 16ο AI Connected World 2026: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε «Digital Gateway» στις 27 Μαΐου στο Divani Caravel!
  • Η Check Point μετασχηματίζει τη διαχείριση της ασφάλειας δικτύων με νέα agentic AI πλατφόρμα
  • Workforce Innovation 2026: Το μεγάλο Skills & Career Summit έρχεται στις 27 Μαΐου στο Divani Caravel!
  • Η CLICO Greece ανακοινώνει τη διάκριση της συνεργάτιδας Recorded Future ως Leader στο Gartner® Magic Quadrant™ 2026
  • Η ENTERSOFTONE αποκτά την πιστοποίηση Solutions Partner with certified software
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.