Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Prisma Electronics στην Αλεξανδρούπολη

03/09/2025infocomBy infocom3 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στο Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων της Prisma Electronics στην Αλεξανδρούπολη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις ρομποτικές γραμμές παραγωγής, τον ειδικό καθαρό χώρο για εφαρμογές στο διάστημα, και να συνομιλήσει με τα στελέχη και το προσωπικό της εταιρείας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του ελληνικού νανοδορυφόρου MICE-1, που έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί, κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί εξ ολοκλήρου στην Αλεξανδρούπολη, και αναμένεται να εκτοξευθεί έως τα τέλη του 2025 με τον πύραυλο FALCON-9 από τις εγκαταστάσεις της SpaceX.

Ο MICE-1 συμπληρώνει το σύστημα LAROS, ενισχύοντας τις δυνατότητες συλλογής και μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, πρόβλεψης τεχνικών βλαβών, βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη και ασφαλή ναυτιλία.

Η αποστολή του εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης “Ανάπτυξη Δικτύου Μικροδορυφόρων” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU, και αποτελεί στρατηγική επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογική αυτοτέλεια, την ανθεκτικότητα και την κυριαρχία της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Παπαστεργίου ενημερώθηκε επίσης για την εξέλιξη του πρώτου Cyber Hub – NIS2 στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ο νέος κόμβος κυβερνοασφάλειας φιλοδοξεί να αποτελέσει ολοκληρωμένο οικοσύστημα στρατηγικής και τεχνολογικής θωράκισης, προσφέροντας εκπαίδευση, αναλύσεις κυβερνοαπειλών, διαχείριση περιστατικών και προηγμένες λύσεις προστασίας δεδομένων.

Μέσα από τα έργα και τις συνεργασίες της, η Prisma Electronics ενδυναμώνει την τοπική οικονομία, στηρίζει την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική και τοποθετεί τον Έβρο στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής τεχνολογικής προοπτικής.

Δήλωση Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Η σημερινή επίσκεψή μου στην Prisma Electronics είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί να πρωταγωνιστεί στη διεθνή καινοτομία και τεχνολογία. Μαζί με τον Υφυπουργό και Βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την πορεία σημαντικών πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν τον Έβρο σε κόμβο ψηφιακής ανάπτυξης. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων, στο πλαίσιο του οποίου προχωρά η κατασκευή του ελληνικού νανοδορυφόρου MICE-1 με εφαρμογή στον επιχειρηματικό τομέα που αναπτύσσεται εξ ολοκλήρου στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο που συνδέει την ακριτική περιοχή με τη σύγχρονη τεχνολογική πρόοδο και τις ευρωπαϊκές στρατηγικές προτεραιότητες.

Η Αλεξανδρούπολη, με τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα διαθέτει το ταλέντο, το όραμα και τις δυνατότητες να επενδύσει στο μέλλον, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους πολίτες και προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία.“

Δήλωση Διευθύνοντα Συμβούλου Prisma Electronics Χρηστού Γιορδαμλή

“Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου μαζί με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο είναι σήμερα εδώ μαζί μας στην Αλεξανδρούπολη. Είχαμε την τιμή να τους ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας και την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις δυνατότητές μας στο νέο τοπίο των ψηφιακών εφαρμογών και του διαστήματος.

Είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που παράγει συσκευές ΙοΤ για την Ναυτιλία, η πρώτη ελληνική εταιρεία που σε λίγες εβδομάδες θα έχει τον δικό της νανοδορυφόρο σε τροχιά. Με αυτόν θα δημιουργήσουμε μία νέα γενιά προϊόντων για την επόμενη δεκαετία, σε ένα νέο περιβάλλον όπου πλοία και συστήματα επιτηρούνται συνεχώς, λειτουργώντας πιο φιλικά στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Το όραμά μας γίνεται πραγματικότητα: η Prisma να αποτελέσει ένα Hub Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην ακριτική Ελλάδα, για έρευνες και εφαρμογές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, τις έξυπνες πόλεις, τον τουρισμό, την αμυντική βιομηχανία, την πολιτική προστασία και τη ναυτιλία, με ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους μας, την φανταστική ομάδα της Prisma Electronics.“

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Prisma Electronics
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026: η νέα γενιά σχεδιάζει το μέλλον με σύμμαχο το ΑΙ

SmartTalks #115: Γιώργος Παστίδης, EY Ελλάδος – Πελατοκεντρική κουλτούρα στην τεχνολογία!

Μνημόνιο συνεργασίας Grid Telecom – 4iG

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

Space Hellas: 70% αύξηση κερδών μετά φόρων για το 2025

Η LG Electronics καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη στο Α’ Τρίμηνο 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.