Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 31 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Το HCSI παρουσιάζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στον Κανονισμό NIS2»

23/04/2025infocomBy infocom3 Mins Read Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης της ψηφιακής ασφάλειας και της ευθυγράμμισης με το ευρωπαϊκό κανονιστικό περιβάλλον, το Ελληνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (HCSI), σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εγκαινιάζει ένα νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Εισαγωγή στον Κανονισμό NIS2». Το πρόγραμμα αυτό έρχεται ως απάντηση στις αυξανόμενες ανάγκες συμμόρφωσης με την Οδηγία NIS2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί αντιλαμβάνονται και εφαρμόζουν την κυβερνοασφάλεια.

Η νέα Οδηγία NIS2 αποτελεί σημαντική εξέλιξη του προηγούμενου ρυθμιστικού πλαισίου και επιβάλλει αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και ευρύτερο πεδίο εφαρμογής. Πλέον, δεν περιορίζεται μόνο σε κρίσιμες υποδομές, αλλά επεκτείνεται σε εύρος ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Η συμμόρφωση με τις προβλέψεις της οδηγίας απαιτεί πλέον μια βαθιά κατανόηση τόσο των τεχνικών όσο και των οργανωτικών απαιτήσεων, καθώς και την ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης, ανίχνευσης και απόκρισης σε κυβερνοαπειλές.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα του HCSI έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο γνώσεων και δεξιοτήτων. Περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου της NIS2, εμβάθυνση σε σύγχρονες τεχνολογικές πρακτικές κυβερνοασφάλειας, καθώς και καθοδήγηση για την εφαρμογή διεθνών προτύπων όπως τα ISO 27001/02 και ISO 27005. Επιπλέον, το πρόγραμμα καλύπτει θέματα προστασίας δεδομένων και συμβατότητας με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), κρυπτογραφία, διαχείριση περιστατικών ασφαλείας και ανάπτυξη πολιτικών ασφάλειας σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μέσω 13 διαδικτυακών και δια ζώσης συνεδριών, συνολικής διάρκειας 52 ωρών. Η διδασκαλία πραγματοποιείται από επιστήμονες με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες πληροφορικής, υπευθύνους συμμόρφωσης, διευθυντικά στελέχη, νομικούς συμβούλους, φοιτητές και αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, καθώς και σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το προφίλ τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσημη πιστοποίηση από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ), γεγονός που προσδίδει κύρος και επαγγελματική αναγνώριση.

Η προθεσμία εγγραφής είναι έως τις 2 Μαΐου 2025, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 6 Μαΐου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €1.200, ενώ προβλέπεται ειδική έκπτωση 20% για φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την προσκόμιση σχετικής φοιτητικής ή αποδεικτικής ταυτότητας, καθώς και έκπτωση 10% για τα μέλη των επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου της κυβερνοασφάλειας.

Η συγκεκριμένη δράση του Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας στηρίζεται από ένα σύνολο χορηγών επικοινωνίας: ICTPlus, ITSecurityPro, Netfax και Techmail. Επιπλέον υποστηρικτές του κύκλου σεμιναρίων είναι οι οργανισμοί ISACA, ISC2 Hellenic Chapter και Women4Cyber Greece.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη θεματολογία και τις εγγραφές είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο του HCSI στη διεύθυνση https://hcsi.gr/cyber-security-course

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

HCSI NIS2
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4,7 εκατ. ψηφιακές επιθέσεις παρουσιάζονται ως νόμιμες επαγγελματικές εφαρμογές

Τι πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για το περιεχόμενο που δημιουργείται μέσω ΤΝ

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον προστιθέμενη αξία στη συσκευή μας

Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση

ΗΠΑ: Ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να εκτελούν κυβερνοεπιχειρήσεις για την κυβέρνηση

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΔΕΘ – Alert: Εξατομίκευση της ρύθμισης οφειλών & έως 120 δόσεις
  • ΣΕΤΠΕ: Έξι προτάσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τεχνολογίας και πληροφορικής
  • Όμιλος CSG: Νέες συμβάσεις άνω των 50 εκατ. δολαρίων για οχήματα ανάπτυξης γεφυρών
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στα κλειστά σπίτια
  • Κ. Κατσαφάδος: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία της κρατικής αρωγής»
  • «Τουρισμός για Όλους 2026 – 2027»: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την α’ φάση του Προγράμματος
  • The Media Business Game: Ο ΣΚΑΪ, η Magenta TV και η νέα μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα
RSS itsecuritypro.gr
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.