Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»MWC 2025

Η GSMA βραβεύει τη Βραζιλία για την πρόοδό της στις τηλεπικοινωνίες και το φάσμα

03/03/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read MWC 2025 Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Κάθε χρόνο, η GSMA τιμά μια χώρα για την αξιοσημείωτη πρόοδό της στην ψηφιακή πολιτική και τη ρύθμιση των τηλεπικοινωνιών με το Government Leadership Award. Η φετινή διάκριση απονεμήθηκε στη Συνομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας, σηματοδοτώντας την τρίτη αναγνώρισή της σε αυτήν τη σημαντική κατηγορία των Global Mobile (GLOMO) Awards, μετά από αντίστοιχες βραβεύσεις το 2005 και το 2015. Το βραβείο παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Επικοινωνιών της Βραζιλίας, Juscelino Filho, από τον John Giusti, Επικεφαλής Ρυθμιστικών Θεμάτων της GSMA, και τον Lucas Gallitto, Επικεφαλής Λατινικής Αμερικής στη GSMA, κατά την έναρξη του Υπουργικού Προγράμματος στο MWC Barcelona.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή κριτών επέλεξε τη Βραζιλία βάσει μιας σειράς πολιτικών αποφάσεων που ενίσχυσαν τον ρόλο της ως περιφερειακού ηγέτη στη συνδεσιμότητα και την καινοτομία. Η χώρα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προχώρησε σε έγκαιρη διάθεση του φάσματος 3,5 GHz για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του 5G, βελτίωσε τις ρυθμιστικές διαδικασίες μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και της θέσπισης ρυθμίσεων βάσει αποδεικτικών στοιχείων, υποστήριξε τη σταδιακή κατάργηση των δικτύων 2G και 3G και ενέκρινε τη χρήση φάσματος για τη δοκιμή και ανάπτυξη υπηρεσιών δορυφορικής σύνδεσης απευθείας σε συσκευές.

Παράλληλα, έδωσε προτεραιότητα στον κοινωνικό αντίκτυπο, μετατρέποντας τα πρόστιμα σε πρωτοβουλίες για τις ευάλωτες γυναίκες και επεκτείνοντας τη συνδεσιμότητα για τις αυτόχθονες κοινότητες. Επιπλέον, η συμφωνία της Βραζιλίας με την Κολομβία για τη δημιουργία μιας «ψηφιακής λεωφόρου» μέσω της περιοχής του Αμαζονίου, που θα συνδέει 13 πόλεις στη βόρεια Βραζιλία με την πόλη Leticia της Κολομβίας, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα στην προώθηση της περιφερειακής συνδεσιμότητας, με την ολοκλήρωσή του να προγραμματίζεται για το 2025.

«Αυτή είναι η αναγνώριση της δέσμευσης της κυβέρνησης του Προέδρου Lula για την ψηφιακή ένταξη, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το βραβείο δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για να καταστήσουμε τη Βραζιλία παγκόσμιο σημείο αναφοράς στη συνδεσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύουμε ότι, με καλά δομημένες πολιτικές, μεταμορφώνουμε ζωές, συνδέουμε εκατομμύρια ανθρώπους και ενισχύουμε την ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών της Βραζιλίας, Juscelino Filho.

«Η Βραζιλία έχει επιδείξει μια ισχυρή προοπτική στη διαμόρφωση πολιτικών που προάγουν την ένταξη, την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη. Η ηγετική της θέση ήταν εμφανής στη σύνοδο κορυφής του G20 το 2024, όπου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των συζητήσεων για τη συνδεσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Μέσα από τη δέσμευσή της για προοδευτικές πολιτικές, η Βραζιλία συνεχίζει να θέτει υψηλά πρότυπα για την ευημερία της βιομηχανίας κινητών επικοινωνιών», δήλωσε ο John Giusti, Επικεφαλής Ρυθμιστικών Θεμάτων της GSMA.

Τα Global Mobile (GLOMO) Awards γιορτάζουν την 30ή επέτειό τους το 2025. Οι νικητές από περισσότερες από 30 κατηγορίες βραβείων θα ανακοινωθούν αυτή την Τετάρτη, 5 Μαρτίου, στη σκηνή του MWC Barcelona.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

GSMA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕΤΤ για το φάσμα κινητής

Telekom: δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες στους συνδρομητές κινητής

OroraTech: εκτόξευση του νέου δορυφόρου FOREST-20

Νέο πλαίσιο για FTTH με αλλαγές σε άδειες, τέλη και πρόσβαση σε υποδομές

Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

Νέα φοιτητικά πακέτα από το Vodafone CU

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • The Media Business Game: Η πρεμιέρα του ΣΠΟΡ FM TV, οι επαφές για τη Nova και η νέα θυγατρική της Alter Ego Media
  • Στα €345εκ. ο Τζίρος των 3 Μεγαλύτερων Retailers Αθλητικών Ειδών στο 8μηνο
  • Ν. Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Ξερέα
  • ΥΠΑ: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το οκτάμηνο του 2026 στα 24 αεροδρόμια!
  • Trade Republic: Νέος τρεχούμενος λογαριασμός χωρίς προμήθεια με επιτόκιο 3%
  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Ενημέρωση για τον φόρτο και τον χρόνο εξέτασης των υποθέσεων
  • Στ.Παπασταύρου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την προστασία της Δυτικής Αττικής»
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
  • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
  • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
  • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
  • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
  • Η κυβερνοασφάλεια δεν καθυστερεί από την τεχνολογία – αλλά από την ίδια την επιχείρηση
  • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.