Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες

Η Gartner προβλέπει μείωση της χρήσης mobile apps λόγω των AI Assistants

17/01/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς4 Mins Read AI Προϊόντα - Υπηρεσίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι χρήστες smartphones θα στραφούν σε βοηθούς Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως τα Apple Intelligence, ChatGPT, Google Gemini, Meta AI και άλλα, για να αντικαταστήσουν τα apps σε πολλές λειτουργίες. Επιπλέον, πέρα από την επίδραση των βοηθών Τεχνητής Νοημοσύνης, οι εφαρμογές θα ενοποιηθούν μεταξύ διαφορετικών brands και εταιρειών, δημιουργώντας συνεργασίες ή κοινοπραξίες εφαρμογών ώστε να προσεγγίσουν περισσότερους χρήστες ανά εφαρμογή σε μεγάλη κλίμακα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος δημιουργίας και συντήρησης.

«Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ πρέπει να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν σενάρια για τις επιπτώσεις από τη μείωση της χρήσης εφαρμογών κινητών», δήλωσε η Emily Weiss, Ανώτερη Σύμβουλος της Gartner Marketing Practice. «Οι εταιρείες με χαμηλή αλληλεπίδραση και διατήρηση χρηστών στις εφαρμογές τους πιθανότατα θα επηρεαστούν πρώτες – κάτι που θα είναι θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις που δεν βασίζονται υπερβολικά στα έσοδα από εφαρμογές, καθώς το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών θα μειωθεί. Ωστόσο, άλλες εταιρείες μπορεί να υποστούν σοβαρές επιπτώσεις από την απώλεια χρηστών που στρέφονται σε βοηθούς Τεχνητής Νοημοσύνης για υπηρεσίες. Η απώλεια χρηστών εφαρμογών θα οδηγήσει επίσης σε μείωση της first-party συλλογής δεδομένων και στη δυνατότητα πρόσβασης σε λιγότερους χρήστες μέσω ειδοποιήσεων push.»

Σύμφωνα με την Έρευνα Δαπανών CMO της Gartner για το 2024, που διεξήχθη σε 395 ερωτηθέντες από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2024, ο μέσος CMO διέθεσε σχεδόν το ένα τέταρτο του ψηφιακού του προϋπολογισμού στο μάρκετινγκ για την αναζήτηση. Πέρα από τους χρήστες που επισκέπτονται άμεσα έναν ιστότοπο, η αναζήτηση αποτελεί σήμερα την κύρια πηγή επισκεψιμότητας για τη μέση εμπορική ιστοσελίδα. Εξαιτίας αυτού, μια απώλεια επισκεψιμότητας από την αναζήτηση λόγω αλλαγών στους αλγόριθμους των μεγάλων μηχανών αναζήτησης θα έχει απτό, αρνητικό εμπορικό αντίκτυπο σε κάθε οργανισμό.

«Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ θα πρέπει να κατευθύνουν τις ομάδες τους στην πρόσληψη ταλέντων με ισχυρή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη, και ειδικότερα η Generative Τεχνητή Νοημοσύνη (GenAI), επηρεάζει την απόδοση του περιεχομένου στους αλγόριθμους αναζήτησης», ανέφερε η Weiss. «Θα είναι σημαντικό να αναβαθμιστούν οι λειτουργίες με επενδύσεις σε ταλέντα που εξειδικεύονται στο μάρκετινγκ αναζήτησης και στη δημιουργία περιεχομένου, με δεξιότητες προσαρμογής στους εξελισσόμενους αλγόριθμους αναζήτησης.»

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους υπεύθυνους μάρκετινγκ να διατηρήσουν, πόσο μάλλον να αυξήσουν, την εμβέλεια και την αλληλεπίδρασή τους με τους καταναλωτές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν τη συμπεριφορά τους σε τεχνολογικές και ψηφιακές πλατφόρμες, απομακρυνόμενοι από τα κοινωνικά δίκτυα και μεταβαίνοντας σε άλλες πλατφόρμες και κανάλια. Η έρευνα της Gartner για τις δαπάνες CMO το 2024 έδειξε ότι από το 2022, οι πληρωμένες διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα διατήρησαν την υψηλότερη κατανομή στον προϋπολογισμό των ψηφιακών μέσων. Το 2024, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ B2C ανέφεραν ότι διέθεσαν το 14,3% του προϋπολογισμού τους στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνοντας αύξηση από το 12,3% το 2023.

«Οι κλειστές κοινότητες και τα κανάλια συνδρομών προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για τους καταναλωτές και τους δημιουργούς περιεχομένου που έχουν κουραστεί από τα κοινωνικά δίκτυα και θέλουν να κάνουν περισσότερα από το να “τροφοδοτούν τον αλγόριθμο”», δήλωσε η Weiss. «Τα brands μπορούν να αξιοποιήσουν τα κανάλια –όπως το Substack, το Patreon και το Discord– και τους επαγγελματίες δημιουργούς, για να προσεγγίσουν σχετικό κοινό-στόχο που ήδη αλληλεπιδρά με περιεχόμενο που έχει επιλέξει συνειδητά να καταναλώσει.»

Τα τρέχοντα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs), δεν διαθέτουν ακόμη την ικανότητα να εκτελούν αυτόνομα εργασίες και να προσαρμόζονται σε πολύπλοκα περιβάλλοντα. Ωστόσο, καθώς προστίθενται νέα επίπεδα ευφυΐας, οι βοηθοί Τεχνητής Νοημοσύνης προβλέπεται να γίνουν γρήγορα πιο ικανοί και αξιόπιστοι, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να καλύψουν ανάγκες που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση με πελάτες.

«Θα υπάρχουν περισσότεροι βοηθοί Τεχνητής Νοημοσύνης από ανθρώπους, οπότε οι τρέχουσες προσεγγίσεις που απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση θα γίνουν σύντομα παρωχημένες. Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ θα πρέπει να καθορίσουν πότε και πώς μπορούν να εμπιστευθούν τους βοηθούς Τεχνητής Νοημοσύνης για να δρουν εξ ονόματος του brand και των πελατών τους σε κρίσιμους τομείς», δήλωσε η Weiss.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

smartphones
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Samsung και Google παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα νέα έξυπνα γυαλιά στην έκθεση Google I/O 2026

Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Κάνε το 2026 την καλύτερη χρονιά της ζωής σου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Schneider Electric: υλοποίηση υποδομών AI $290 εκατ. για την TeraWulf

Τρία AI chatbots στην ίδια συνέντευξη για δουλειά – τρεις εντελώς διαφορετικοί υποψήφιοι

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.