Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Η Accenture εγκαινιάζει στην Ελλάδα το πρώτο gen AI studio ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου της

05/11/2024infocomBy infocom3 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το εξειδικευμένο αυτό gen AI studio επικεντρώνεται στην Customer agenda προκειμένου να καθοδηγεί τους πελάτες της εταιρείας από τον αρχικό πειραματισμό έως την πρακτική εφαρμογή της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος του είναι η επίτευξη απτών επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, με εφαλτήριο την ηγετική θέση της Accenture παγκοσμίως και την ολιστική προσέγγισή της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Accenture, οι εταιρείες που αξιοποιούν την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη ως μοχλό ανάπτυξης σε πρωτοβουλίες που αφορούν την πελατειακή τους βάση μπορούν να επιτύχουν 25% υψηλότερα έσοδα μετά από 5 χρόνια σε σχέση με τις εταιρείες που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα παραγωγικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πελάτες της, επισκεπτόμενοι αυτή τη δομή, αποκτούν άμεση πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις, αξιολογούν νέες τεχνολογίες, εργαλεία και μεθοδολογίες, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την επιτυχή και υπεύθυνη υιοθέτηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης σε μεγάλη κλίμακα.

Αυτό το studio εντάσσεται στην επένδυση $3 δις της Accenture, συνδέοντας τους πελάτες με εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας στα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη. Μέσω αυτών, οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν το ευρύτερο οικοσύστημα καινοτομίας της Accenture, τις 1.500+ καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και την εμπειρία της εταιρείας σε 1.000+ έργα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το gen AI studio στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου εξειδικευμένων studios της Accenture, καθένα από τα οποία επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς και είναι το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως που επικεντρώνεται στην Customer Agenda. Ενδεικτικά, το αντίστοιχο studio της Ρώμης εστιάζει στο δημόσιο τομέα, το studio του Μιλάνου στο λιανεμπόριο και τα καταναλωτικά αγαθά, ενώ το studio της Γαλλίας στην ενέργεια.

Ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά: «Η gen AI δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη τεχνολογική επανάσταση. Οδηγεί ένα νέο κύμα επανεφεύρεσης που θα αλλάξει ριζικά κάθε λειτουργία, επιχείρηση και κλάδο. Το gen AI studio στην Ελλάδα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας. Αυτή η κίνηση δεν αποτελεί απλώς απόδειξη των επενδύσεών μας στο μέλλον της τεχνολογίας, αλλά πρωτίστως υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του οργανισμού μας στις δυνατότητες της Ελλάδας ως παγκόσμιου κέντρου καινοτομίας. Βασιζόμενοι σε μια επιτυχή εικοσαετία λειτουργίας του Data & AI Centre of Excellence στην Αθήνα, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουμε ένα ευοίωνο μέλλον για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.»

Ο Δρ. Γιώργος Πασσαλής, επικεφαλής του Data & AI Centre of Excellence, συμπλήρωσε: «Σε ότι αφορά την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, η αδράνεια αποτελεί σίγουρα τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν μια απίστευτη περίοδος πειραματισμού, με τις εταιρείες να έχουν την αίσθηση του κατεπείγοντος για την αξιοποίησή της. Ωστόσο, σε όλους τους κλάδους, συνεχίζουμε να παρατηρούμε ένα διευρυνόμενο χάσμα συνάφειας. Οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις αλλαγές των πελατών τους, γεγονός το οποίο οι πελάτες διαπιστώνουν. Για το λόγο αυτό, οι πελάτες μας είναι έτοιμοι πλέον να προχωρήσουν πέρα από τον πειραματισμό στην κλιμάκωση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης. Με βάση την εμπειρία μας από συνομιλίες με πελάτες, υπάρχοντα έργα, την τεχνογνωσία των ανθρώπων μας και τις συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει, το gen AI studio στην Ελλάδα θα αποτελέσει μια πλατφόρμα για τους πελάτες μας προκειμένου να αξιολογήσουν νέες, καινοτόμες ιδέες και να διαμορφώσουν λύσεις προκειμένου να επανεφεύρουν τους οργανισμούς τους με ταχύτητα και υπευθυνότητα.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Accenture Gen Z
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Samsung στηρίζει μαθητικές ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο

Το Νοσοκομείο Μεταξά φέρνει την ψυχαγωγία δίπλα στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Η Salesforce ανακοινώνει ρεκόρ αποτελεσμάτων για το Α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2027

ΣΕΤΠΕ – ANIS Romania: βήμα εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις ΤΠΕ στη ΝΑ Ευρώπη

Οι καλύτερες τιμές και η εξοικονόμηση χρόνου οδηγούν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.