Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Το AI gov.gr παρουσιάζει σε 20 μέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

26/10/2023Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read AI IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την επόμενη γενιά του gov.gr, το AI gov.gr, παρουσιάζει σε 20 μέρες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως είπε μιλώντας στο συνέδριο του Economist «εκεί που σήμερα πιθανώς δυσκολευόμαστε να βρούμε αυτό που θέλουμε, με έναν πολύ απλό οδηγό, ένα Chabot πλέον σε φυσική γλώσσα το gov.gr θα απαντά σε οτιδήποτε το ρωτάμε για αυτό που ψάχνουμε. Ένα καινούργιο gov.gr πολύ πιο γρήγορο, πιο διαλειτουργικό, πιο αποτελεσματικό για ακόμη μεγαλύτερη διάδραση θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι επόμενο βήμα είναι να περάσουμε από την διακίνηση των ψηφιακών εγγράφων στην διακίνηση των δεδομένων. «Μέχρι το τέλος του χρόνου κάποια πρώτα βασικά βήματα για ορισμένες πρώτες βασικές λειτουργίες θα γίνονται απλά με την αποδοχή από την μεριά μας μέσω του wallet της επιθυμίας κάποιου οργανισμού να πάρει δεδομένα μας».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και για στο θέμα της ευρυζωνικότητας. «Πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα στο να υλοποιήσουμε και να ετοιμάσουμε την επόμενη πιο γρήγορη Ελλάδα» επεσήμανε και αναφέρθηκε στη δράση Smart Readiness, με την οποία περίπου 120 χιλιάδες ακίνητα μπορούν με την πλατφόρμα που έχει ανοίξει να επωφεληθούν και να εγκαταστήσουν οπτική ίνα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στις τεχνολογίες που δοκιμάζονται στην προσπάθεια για έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όπως είπε χθες έγινε δοκιμή τεχνολογικού συστήματος στην Πεντέλη με το οποίο σε λιγότερο από ένα λεπτό σε μια ακτίνα 5 χλμ. εντοπίστηκε με ακρίβεια το σημείο της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ η ΚτΠ προχώρησε με απευθείας ανάθεση στην πρόσληψη νομικού γραφείου για την «Παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σε ζητήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και αναδυόμενων τεχνολογιών αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων», με χρηματοδότηση από το ειδικό αποθεματικό της ΕΕΤΤ.

Οι υπό ανάθεση υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη νομική υποστήριξη σε ζητήματα που αφορούν ρυθμιστικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Τεχνολογιών Διαδικτύου και του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Το νομικό γραφείο θα βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΤΤ και θα προχωράει στη μελέτη νομικών θεμάτων, την παροχή απαντήσεων και τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων επί της νομοθεσίας που αφορά τις ως άνω αρμοδιότητες της ΓΓΤΤ.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται προς τη Διεύθυνση Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Εγκαταστάσεων, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ανάλογα με τη φύση των ζητημάτων που χρήζουν εξέτασης.

Ως προς τη σκοπιμότητα της πρόσληψης αυτής στη σχετική απόφαση σημειώνεται ότι ΓΓΤΤ υλοποιεί μία σειρά από δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προώθηση νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων και την εναρμόνιση του εθνικού κανονιστικού πλαισίου των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου, με το ενωσιακό και διεθνές δίκαιο και έχει την ανάγκη εξωτερικού συμβούλου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή της σε διαδικασίες και πρωτοβουλίες, νομικής και τεχνικής φύσεως, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Ενδεικτικά, η ΓΓΤΤ έχει αναλάβει την παρακολούθηση ενός σημαντικού τμήματος της Πράξης για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σύμβασης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AI gov.gr
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Anthropic προειδοποιεί για καταστροφικούς κινδύνους από την AI

    Η AI μειώνει τον χρόνο συγγραφής κώδικα, αλλά επιβαρύνει τους συντηρητές

    Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

    Η OpenAI θα εκπαιδεύει τα προηγμένα μοντέλα της χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο

    Apollo: Τα οφέλη της AI περιορίζονται στους τεχνολογικούς ομίλους

    Η G42 του Άμπου Ντάμπι, ο Όμιλος Κοπελούζου και το σχέδιο για εργοστάσιο ΤΝ στην Ελλάδα

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    • Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού 2026
    • RECYCLE FOR LIFE: «Η λάμπα έσβησε, η αξία της όχι!»
    • Ο Λευκός Πύργος φωτίζει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.