Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 25 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Οικ. αποτελέσματα

Performance Technologies: Σχολιασμός Εξαμηνιαίων Οικονομικών Αποτελεσμάτων χρήσης 2023

02/10/2023infocomBy infocom4 Mins Read Οικ. αποτελέσματα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Performance Technologies A.E. δημοσίευσε τις οικονομικές καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο 2023 για την Εταιρεία και τον Όμιλο. Όπως εκεί αναλύεται διεξοδικά, πετύχαμε ιστορικό ρεκόρ εσόδων (+40%) και μικτού κέρδους (+20%).

Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση:

  • Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2023 ανήλθε στο ποσό των 24.437 χιλ. ευρώ, έναντι του ποσού 17.461 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 40%.
  • Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 7.441 χιλ. ευρώ, έναντι των 6.185 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 20,3%.
  • Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 2.924 χιλ. ευρώ, έναντι των 2.906 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,6%.
  • Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν στο ποσό των 2.594 χιλ. ευρώ, έναντι των 2.639 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 1,7%.
  • Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 2.451 χιλ. ευρώ, έναντι των 2.504 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, σημειώνοντας μείωση σε ποσοστό 2,1%.
  • Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στο ποσό των 1.926 χιλ. ευρώ, έναντι των 1.986 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 3%.
  • Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου την 30/06/2023 ήταν αρνητικός στα -6,5 εκατ. ευρώ, έναντι -3,0 εκατ. ευρώ την 31/12/2022, με ταμειακά διαθέσιμα που ανέρχονταν την 30/06/2023 στα 8.490 χιλ. ευρώ.
  • Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανήλθαν στο ποσό των 21,17 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 19,86 εκατ. ευρώ την 31/12/2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 6,6%.

Σημειωτέο ότι στα ενοποιημένα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2023 περιλαμβάνεται η Adaptera, εν αντιθέσει με την αντίστοιχη περίοδο 2022, καθώς η συμμετοχή αποκτήθηκε εντός του δεύτερου εξάμηνου 2022.

Η αύξηση σε έσοδα και μικτό κέρδος είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου οργανική και προέρχεται από όλους τους τομείς δραστηριότητας. Οφείλεται στις επιλογές της διοίκησης και στις επενδύσεις μας, που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του 2022 και συνεχίστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Στο διάστημα αυτό, προσελκύσαμε και εντάξαμε υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τις δραστηριότητες μας σε τομείς υψηλής ζήτησης. Έτσι, ισχυροποιήσαμε τη θέση μας σε μεγάλους πελάτες του ιδιωτικού τομέα, και μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ανάγκες που δημιουργούνται από τις προγραμματισμένες επενδύσεις του δημοσίου για σύγχρονα έργα πληροφορικής και ψηφιοποίησης. Αναδιοργανώσαμε και ενισχύσαμε σημαντικά τα τμήματα Cloud, Analytics & BI, Enterprise Software & Services, Technology Software & Services και του Δημοσίου Τομέα. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός ανάπτυξης εργασιών που είχαμε πετύχει τα τελευταία 5 έτη επιταχύνθηκε, και η τάση αυτή συνεχίζει για το υπόλοιπο του 2023.

Οι επενδύσεις αυτές σε ανθρώπινο δυναμικό επέφεραν ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 αύξηση των λειτουργικών δαπανών, που παρέμειναν σταθερές στο υψηλότερο αυτό επίπεδο, κατά το πρώτο εξάμηνο 2023. Η Εταιρεία συνεχίζει να μην κεφαλαιοποιεί δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης, που βαρύνουν εξ ολοκλήρου την εκάστοτε χρήση. Ως αποτέλεσμα, το EBITDA παρουσίασε μικρή μόνο αύξηση (6,8% για την Εταιρεία έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022, και σε ενοποιημένη βάση 0,6%. Σημειωτέο ότι ιστορικά, και λόγω της φύσης εργασιών της Adaptera, η συμβολή της εν λόγω θυγατρικής στο ενοποιημένο EBITDA επιτυγχάνεται κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους). Συγκρίνοντας το δεύτερο εξάμηνο του 2022 με το πρώτο εξάμηνο του 2023, η αύξηση της οργανικής κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA είναι 43%.

Αυτή η θετική τάση συνεχίζεται στο τρέχον εξάμηνο του 2023. Ήδη η εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το εννεάμηνο 2023 δείχνει σημαντική αύξηση εσόδων, μικτών κερδών και EBITDA σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αλλά και για το υπόλοιπο του έτους.

Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν και οι θετικές τάσεις επιβεβαιώνουν τη στρατηγική και τις επιλογές μας. Πιστεύουμε ότι διαθέτουμε ένα εξαιρετικό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού που στηρίζει τις λειτουργίες μας και τις προοπτικές ανάπτυξης μας, και οδηγεί σε διαρκώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Performance Technologies
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DOTSOFT: ισχυρή ανάπτυξη κύκλου εργασιών και διατήρηση υψηλής κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο του 2026

Lenovo: οικονομικά αποτελέσματα Α’ τριμήνου

Η LG ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου 2026

ΟΤΕ με έμφαση σε ιδιωτικό τομέα και διεθνείς οργανισμούς μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Αύξηση εσόδων για τη Vodafone Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης

LG: προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • BofA: Θερινή «παύση» στις τιτλοποιήσεις – Δυναμική επιστροφή των αγορών τον Σεπτέμβριο
  • ΕΣΑ: Οι θερινές εκπτώσεις έχουν χάσει τον ρόλο τους
  • Split Payments από τη Wolt: Για πιο απλές και ευέλικτες ομαδικές παραγγελίες
  • Back to School με Lidl Plus διαγωνισμό!
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παρέδωσε στην ομάδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το υπερσύγχρονο λεωφορείο Volvo Irizar i8
  • «Τουρισμός για Όλους 2026-2027». Πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις!
  • 27 εκατ. ευρώ για νέο Κέντρο Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο «Μποδοσάκειο»
RSS itsecuritypro.gr
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
  • Από το CVSS στο πραγματικό ρίσκο: Το νέο Vulnerability Management στην εποχή της AI
  • Το νέο Computer History του ChatGPT μπορεί να αποκαλύψει έναν «χάρτη» της δραστηριότητας στο Mac
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.