Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ η Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ΣΕΠΕ

15/06/2023infocomBy infocom3 Mins Read IT Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενθάρρυνση και την αύξηση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η HDB και ο ΣΕΠΕ υπέγραψαν στις 14 Ιουνίου μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση συμπράξεων μεταξύ των δύο οργανισμών, την από κοινού προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, την αξιοποίηση τεχνογνωσίας αιχμής, την ενίσχυση των συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ των Πανεπιστημιακών, Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και φορέων του κλάδου με το επιχειρείν σε συνάρτηση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB.

Τα βασικά πεδία της συνεργασίας HDB-ΣΕΠΕ επικεντρώνονται στους ακόλουθους τομείς:

  • Διερεύνηση συμπράξεων μεταξύ των δύο οργανισμών στο πλαίσιο στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και του βαθμού εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking.

Αναλυτικότερα:

  • Θα δοθεί έμφαση στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επιτάχυνσης συνεργασιών ελληνικών εταιρειών για τη δημιουργία διεθνών ανταγωνιστικών σχημάτων σε συμμόρφωση με το ισχύον δίκαιο του ανταγωνισμού.
  • Θα δοθεί πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες δικτύωσης με διεθνή οικοσυστήματα στα μέλη του ΣΕΠΕ, με πρωταρχικό στόχο την εξωστρέφεια, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων και την αναζήτηση εμπορικών εταίρων.
  • Θα μελετηθούν και θα αναπτυχθούν περαιτέρω κριτήρια εκτίμησης για τη διαμόρφωση αυτοματοποιημένων μεθόδων ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης επιχειρησιακών πλάνων, όπως και ελέγχου εφαρμογής υβριδικών χρηματοδοτικών εργαλείων που συνδυάζουν δάνεια, εγγυήσεις, συγχρηματοδοτήσεις, επιχορηγήσεις και κεφαλαιακές συμμετοχές.
  • Θα εξεταστεί η συνεργασία μεταξύ ΣΕΠΕ και HDB με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων της αγοράς.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, δήλωσε: “Στρατηγική προτεραιότητα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι να αποτελέσει βασικό πυλώνα διασύνδεσης μεταξύ των ερευνητικών κέντρων, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία στην πραγματική οικονομία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη συνεργασία αυτή βοηθάμε από κοινού την ελληνική επιχείρηση να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερα χρηματοδοτικά προϊόντα και να προετοιμαστεί για το ψηφιακό της μέλλον έτσι ώστε να συμμετάσχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να εξελιχθεί στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στην HDB δημιουργούμε πάντα ευκαιρίες με σημαντικό και ωφέλιμο αντίκτυπο τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία της χώρας”.

H Πρόεδρος του ΣΕΠΕ κυρία Γιώτα Παπαρίδου, αφού χαιρέτισε τη συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, υπογράμμισε: “Σε μία εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπου αλλά και την ανάπτυξη των οικονομιών, η συνεργασία του ΣΕΠΕ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, θέτει στέρεες βάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών, και όχι μόνο.  Παράλληλα, ενισχύει τις προσπάθειες του ΣΕΠΕ για την προώθηση της έρευνας  και της καινοτομίας, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αιχμής και τη συνεργασία με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκεί όπου φοιτούν οι επιστήμονες του αύριο, στο χώρο όπου δραστηριοποιούμαστε. Τα θετικά αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη συνεργασία, δεν θα αφορούν μόνο στο χώρο των επιχειρήσεών μας αλλά συνολικά στην ελληνική οικονομία και στη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές  ψηφιακό περιβάλλον. Ευχαριστούμε την HDB για τη συνεργασία και δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε με συνέπεια τον στόχο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί μία εκ των βασικών  προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”.       

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

SEPE
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Στα 5 εκατ. τα βιομηχανικά ρομπότ που λειτουργούσαν παγκοσμίως το 2025

    Η Cosmos Business Systems στο NVIDIA GTC Berlin 2026

    QnR Group: ισχυρές επιδόσεις στο Α’ εξάμηνο 2026 και παρουσίαση του Growth Path to 2030 στο επενδυτικό κοινό

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    Η μονάδα διανομής ψυκτικού υγρού 2,6 MW της LG πιστοποιήθηκε ως CDU συμβατή με το NVIDIA DSX

    Η Κομισιόν ενέκρινε κανονισμό για ετικέτες βιωσιμότητας στα κέντρα δεδομένων

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    Εγγραφή στο Weekly Telecom

    Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας. Σας έχει σταλεί στο email σας ένα μήνυμα προς επιβεβαίωση της εγγραφής σας. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

    Στις 19/3 το Total Digital Transformation & AI World 2025!

    Ανακαλύψτε τις πιο πρόσφατες τάσεις, εμβαθύνετε στις βέλτιστες πρακτικές και συνδεθείτε με κορυφαίους decision-makers και leaders της τεχνολογίας! Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ!

    Visit Also
    Visit Also
    Infocom TV
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ
    • Η χρήση AI στην εργασία φτάνει στο 64%, ενώ υποχωρεί η πρόσβαση στην κατάρτιση
    • Συμφωνία στον Λευκό Οίκο για τέσσερα επίπεδα ελέγχου της AI
    • Η AI γίνεται γεωπολιτικό προνόμιο
    • Ερευνητές προειδοποιούν ότι η πρόοδος στην AI μπορεί να ξεπεράσει την ανθρώπινη εποπτεία
    • Πώς η ΤΝ επανασχεδιάζει την εργασία και αλλάζει την έννοια της παραγωγικότητας
    • Πάνω από 230 εκατ. λιγότερα φθηνά smartphones ετησίως έως το 2030
    • Έξι τράπεζες προτείνουν πέντε αρχές για ασφαλείς αγορές μέσω agentic AI
    • Το δίκτυο μπορεί να είναι κυβερνοασφαλές – και να καταρρεύσει από ένα blackout
    • Εξυπηρέτηση πελατών (#not): Το ανεκμετάλλευτο χρυσωρυχείο των παρόχων
    • SmartTalks #130: Πέτρος Παυλίδης, Active Group – Τεχνολογία για συνεχή επιχειρησιακή λειτουργία!
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • HELLENiQ ENERGY: Παρατείνεται έως 14 Οκτωβρίου η έκπτωση σε Αμόλυβδη Βενζίνη – Πετρέλαιο Κίνησης
    • Bayer Ελλάς: Μια συμβολική δράση με μήνυμα πρόληψης
    • EKTER: Αυξημένος κατά +42,4% ο κύκλος εργασιών το Α’ εξάμηνο του 2026
    • ελίν: Σημαντική μείωση δανεισμού σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον
    • Ν. Χαρδαλιάς: «Το εμβληματικό κτήριο “Νόμπελ” θα μετατραπεί σε ένα νέο τοπόσημο πολιτισμού»
    • EY Ελλάδος: Βραβεύτηκε ως κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών διαχείρισης φορολογικών διαφορών
    • Αύξηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης – Ρύθμιση 120 δόσεων για σωρευμένα χρέη
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
    • Καμπανάκι κινδύνου κρούει η ΕΑΚ: «Όταν ο κωδικός πρόσβασης γίνεται πύλη εισόδου κακόβουλων»
    • Όταν το FBI γίνεται στόχος: Η επίθεση της ShinyHunters αποκαλύπτει τους κινδύνους πίσω από τα HR portals
    • Η Bitdefender λανσάρει το GravityZone AI Visibility & Control και ρίχνει φως στο Shadow AI
    • Η Digital Sima αναβαθμίζει τις cloud υποδομές της σε δύο Tier III Datacenters
    • Εκρηκτική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων με χρήση AI στον χρηματοπιστωτικό τομέα δείχνει νέα μελέτη της TrendAI
    • Threat Hunting: Όταν τα δεδομένα γίνονται το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανίχνευση απειλών
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.