Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η επιδείνωση της οικονομίας προκαλεί πλήγμα στις δαπάνες πληροφορικής

06/04/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, η IDC μείωσε τις προβλέψεις της για το 2023, όσον αφορά στις παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής, καθώς οι επενδύσεις στην τεχνολογία συνεχίζουν να δέχονται τον αντίκτυπο της εικόνας που παρουσιάζει η παγκόσμια οικονομία.

Στη νέα μηνιαία πρόβλεψή της, η εταιρεία «βλέπει» συνολική ανάπτυξη που θα φτάσει φέτος το 4,4%, στα 3,25 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το 4,5% που αναφερόταν στην πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα και αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόκλιση από την πρόβλεψη για 6,0%, που έγινε τον Οκτώβριο του 2022.

«Από το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, έχουμε δει σαφείς και μετρήσιμες ενδείξεις μιας μέτριας υποχώρησης σε ορισμένους τομείς των δαπανών πληροφορικής», δήλωσε ο Stephen Minton, αντιπρόεδρος της ερευνητικής ομάδας Data & Analytics της IDC. «Οι δαπάνες τεχνολογίας παραμένουν ανθεκτικές σε σύγκριση με τις ιστορικές οικονομικές πτώσεις και άλλους τύπους επιχειρηματικών δαπανών, αλλά τα αυξανόμενα επιτόκια επηρεάζουν πλέον τις κεφαλαιουχικές δαπάνες».

Μετά από μειώσεις στις προβλέψεις της για τους υπολογιστές, η IDC χαμηλώνει, τώρα, και τις προσδοκίες για ορισμένες πρόσθετες κατηγορίες υλικού, συμπεριλαμβανομένων των servers, των φορητών συσκευών και των περιφερειακών. Οι προβλέψεις δείχνουν κάμψη σε επενδύσεις on-premise υποδομής από επιχειρήσεις, ενώ οι υλοποιήσεις cloud και υπηρεσιών παραμένουν συνολικά πιο ανθεκτικές.

«Ο πιο σημαντικός αντίκτυπος παραμένει συγκεντρωμένος στις καταναλωτικές αγορές, με τις καταναλωτικές δαπάνες πληροφορικής να προβλέπεται πως θα μειωθούν κατά 2% φέτος», δήλωσε ο Minton. «Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μείωσης των καταναλωτικών δαπανών για τεχνολογία, μια τεράστια αλλαγή από την αύξηση κατά 18% το 2021. Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση των επιχειρήσεων για cloud και ψηφιακό μετασχηματισμό παραμένει ισχυρή, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες».

Για πρώτη φορά, η πρόβλεψη αυτού του μήνα περιλαμβάνει διαχωρισμούς στα κανάλια. Εκεί, φαίνεται ότι ενώ οι άμεσες δαπάνες πληροφορικής αναμένεται να αυξηθούν συνολικά κατά 6,4% το 2023, οι έμμεσες δαπάνες μέσω channel providers θα αυξηθούν κατά μόλις 2,5%, καθώς η πιστωτική «στενότητα» επηρεάζει τις μικρότερες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

«Οι μεταπωλητές που εξακολουθούν να αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από on-premise υποδομές και υπολογιστές αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στην αγορά φέτος», τόνισε ο Minton. «Εν τω μεταξύ, οι υποδομές cloud, το λογισμικό και οι υπηρεσίες αναπτύσσονται πιο αργά από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών δαπανών πληροφορικής και να ενισχύουν τη γενική αίσθηση ανθεκτικότητας που εξακολουθεί να απολαμβάνει ο κλάδος».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

computers IDC IT
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρώπη θέλει τεχνολογική απεξάρτηση, οι αμερικανικοί κολοσσοί προειδοποιούν

Η Active αναλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Παλλήνης

Σε λειτουργία το νέο Μητρώο για τις ανακληθείσες διοικητικές πράξεις

Η DOTSOFT συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Επιμελητηρίου Σερρών

Η Info Quest Technologies επίσημος διανομέας της Cloudflare σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Data Centers: εγγυητικές 20 εκατ. για έργα 100MW και αυστηρότερες προϋποθέσεις σύνδεσης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • The Media Business Game: Η ΕφΣυν στην οικογένεια Μελισσανίδη, ο Αλαφούζος κοντά στο Protagon
  • H Alpha Bank οικοδομεί τη στρατηγική της παρουσία στην Κύπρο
  • Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ 9-15 Νοεμβρίου
  • Υπεγράφη από τον Ν. Χαρδαλιά η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Σαπφούς
  • «Η Ζωή δεν έχει undo»: Ολυμπία Οδός και «Πάνος Μυλωνάς» επενδύουν στην οδική ασφάλεια
  • ΑΑΔΕ: Το 87% των φορολογουμένων δήλωσε τα αναδρομικά του 2020
  • ΕΚΑΒ: 97 αεροδιακομιδές ασθενών με τη στήριξη των τεσσάρων τραπεζών
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • API Security: Τα 5 challenges που απειλούν σήμερα την επιχείρησή σας
  • Okta και Auth0: Ασφαλίζοντας τη νέα γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο
  • The Control Plane for the Agentic Enterprise
  • Από τα Security Tools στο πραγματικό Risk: Η προσέγγιση της Nagomi
  • Rittal Greece – Λύσεις Cooling για τα Data Center Επόμενης Γενιάς
  • CONSENTIS: Ψηφιακή ταυτότητα, συγκατάθεση και εμπιστοσύνη για την ευρωπαϊκή ψηφιακή μετάβαση
  • Cyber Security Act 2.0: Τι αλλάζει για την ευρωπαϊκή κυβερνοασφάλεια και τις επιχειρήσεις και με ποιο κόστος
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.