Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Microsoft Hellas έγινε 30 ετών και συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα

20/09/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς6 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τα 30 χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα γιόρτασε η Microsoft, με τον General Manager της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόση Μιχαλόπουλο, να αναφέρεται στη σημασία αυτής της περιόδου και να σημειώνει πως «μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια, η Ελλάδα και ο κόσμος έχουν αλλάξει πολύ, και εμείς ήμασταν ένα μέρος αυτής της αλλαγής».

Όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους πριν από την μεγάλη εκδήλωση της εταιρείας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε όλη αυτήν την περίοδο η Microsoft συνέχισε να ενισχύει το γραφείο της με σημαντικά στελέχη, «που έδωσαν το στίγμα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό». Μάλιστα, τα τρία τελευταία χρόνια, έχει διπλασιάσει το γραφείο στην Αθήνα και έχει φέρει πολύ κόσμο από το εξωτερικό, ως brain regain.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους στόχους μιας πολυεθνικής είναι το brandname που έχει η χώρα μέσα στην ίδια την πολυεθνική. Για την Microsoft, «νομίζω ότι έχουμε αποκτήσει ένα branding μέσα στην εταιρεία το οποίο μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε και αυτό το Impact Report – να ζητήσουμε από την μητρική να φτιάξουμε ένα report για το τι έχουμε κάνει στην χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν θα δείτε τέτοια για πολλές χώρες και βλέπουμε και εκεί την πρωτοπορία».

Σε σχέση με τους τέσσερις πυλώνες του Impact Report που δίνεται τώρα στη δημοσιότητα -economic growth, fundamental rights, sustainability και trust- μίλησε για τα τρία data centers, «όπου έχει ξεκινήσει η δουλειά που απαιτείται για να ολοκληρωθούν το δυνατόν συντομότερα, καθώς έχει αγοραστεί η γη και ολοκληρώνεται η αδειοδότηση». Στο ίδιο κομμάτι περιλαμβάνονται και οι ψηφιακές δεξιότητες, όπως η εκπαίδευση σε δεξιότητες cloud δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην τεχνολογία, μέσω της οποίας έχει βοηθηθεί το ελληνικό δημόσιο να βελτιώσει τις υπηρεσίες του.

Για τον δεύτερο πυλώνα, ανέφερε πως έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 400 ΜΚΟ τα τελευταία 15 χρόνια ενώ, όσον αφορά στο πως η Ελλάδα και τα ελληνικά μπαίνουν στις τεχνολογίες της Microsoft, μίλησε χαρακτηριστικά για τη δυνατότητα που προσφέρεται πλέον στο Microsoft Teams, με τα captions, για την μετάφραση από και προς τα ελληνικά.

«Από εδώ και πέρα, ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε κι άλλο, να βοηθήσουμε κι άλλο τη χώρα μας, να βοηθήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις, σε μια δύσκολη εποχή που έρχεται, σε έναν δύσκολο χειμώνα, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Η τεχνολογία θα μπορέσει να αποτελέσει μια δύναμη αντιπλυθωριστική, να να βοηθήσει τις εταιρείες να μεταφέρουν και να παράγουν φθηνότερα. Και να μπορέσουμε και εμείς, όσον μπορούμε, να βοηθήσουμε στην επόμενη μέρα, να κάνουμε την κοινωνία μας λίγο καλύτερη» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

«Προσελκύουμε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας»

«Η Microsoft εμπιστεύθηκε την Ελλάδα. Υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας η οποία ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική επένδυση: την κατασκευή τριών data centers στην πατρίδα μας. Και αποδείξαμε, ως κυβέρνηση, ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε αυτό το πρόσφορο έδαφος και να μπορούμε να προσελκύουμε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην πατρίδα μας. Και να το κάνουμε, όχι μόνο διότι δίνουμε δυνατότητες, κίνητρα, καλό ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά και διότι εμείς οι ίδιοι στην κυβέρνησή μας πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας δεν αποτελεί απλά έναν μονόδρομο που όποιος δεν τον ακολουθήσει θα είναι ουραγός των εξελίξεων, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας. Μια ευκαιρία για την πατρίδα μας να κάνει ένα πραγματικό άλμα στο μέλλον», τόνισε ο Πρωθυπουργός, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση.

Αναφερόμενος στη δημιουργία από την Κυβέρνηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στο ψηφιακό άλμα που πέτυχε η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια με σημαντικές καινοτομίες όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μόνο καταναλωτές, πελάτες τεχνολογίας αλλά μπορούμε εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε ψηφιακή τεχνογνωσία η οποία να διευκολύνει κυβερνήσεις να έρχονται σε επαφή με πολίτες και με επιχειρήσεις».

Σχετικά με τη συνεργασία της Κυβέρνησης με την Microsoft για την εκπαίδευση 100.000 πολιτών σε ψηφιακές δεξιότητες, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «τεχνολογία και δεξιότητες πάνε χέρι – χέρι και τα προγράμματα ψηφιακής επιμόρφωσης βρίσκονται στον πυρήνα των στρατηγικών της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Παιδείας και σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα κατευθυνθούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνεργασία της εταιρείας με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

«Τα 30 χρόνια συνεργασίας μας ήταν εκπληκτικά. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για εμάς ως εταιρεία και ως κοινότητα εργαζομένων να συμμετέχουμε σε όσα έχει πετύχει η Ελλάδα. Τα χρόνια αυτά σημαδεύτηκαν από δοκιμασίες, προκλήσεις και αναταράξεις. Αλλά, το σημαντικότερο, σημαδεύτηκαν και από τις ολοένα και μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Εγώ αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στη Microsoft στην Ελλάδα, πιστεύουμε και ελπίζουμε πως η τεχνολογία και τα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού θα οδηγήσουν τη χώρα, σε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον», σημείωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, προσθέτοντας πως «οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Αυτό ίσχυε πάντα στην Ελλάδα. Και όταν η Ελλάδα τα καταφέρνει, όλος ο κόσμος επωφελείται από την επιτυχία αυτή».

«Σε μια δεκαετία από σήμερα, κάθε τουρίστας που έρχεται στην Αθήνα ή επισκέπτεται οποιοδήποτε ελληνικό νησί θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και κοιτώντας γύρω του, να δει πώς ήταν η Ελλάδα πριν από 3.000 χρόνια. Είμαι βέβαιος πως οι μαθητές που μεγαλώνουν στην Ελλάδα θα αποκτήσουν στο σχολείο τα απαραίτητα προσόντα για να διεκδικήσουν ένα ψηφιακό μέλλον», σημείωσε ο κ. Smith.

Για την πρωτοβουλία «GRforGrowth», που αφορά στη δημιουργία του πρώτου υπερσύγχρονου συμπλέγματος data centers στην Αττική και την παράλληλη εκπαίδευση τουλάχιστον 100 χιλιάδων ατόμων σε ψηφιακές δεξιότητες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, αναφέρθηκε πως εντάχθηκε στον Στρατηγικό Επενδυτή μέσω του Enterprise Greece και προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και να εντάξει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη cloud υποδομών της Microsoft.

Μια ακόμη πρωτοβουλία που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Microsoft και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η πλατφόρμα «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος». Η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη και αφορά στην ψηφιακή απεικόνιση της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η ψηφιακή διατήρηση της Αρχαίας Ολυμπίας επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του αρχαιολογικού χώρου σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας – που ζωντανεύει με έναν ρεαλιστικό, συναρπαστικό τρόπο που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατός.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

data centers Greece microsoft
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Microbase: Τι κάνει έναν Developer πραγματικά εξαιρετικό το 2026;

Δημήτρης Δάφνης, Cosmos Business Systems: Βλέπουμε πλέον την τεχνολογία ως στοιχείο εθνικής, θεσμικής και επιχειρησιακής ανθεκτικότητας

Αλέξανδρος Μπεχράκης: Τα data centers στον πυρήνα της ανταγωνιστικότητας της χώρας

Σε δημόσια διαβούλευση η έκθεση ψηφιακής προσβασιμότητας σε ιστοτόπους και εφαρμογές του Δημοσίου για φορητές συσκευές

Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η ΚτΠ παρέδωσε δύο νέα ψηφιακά εργαλεία: Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους και Σύστημα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ταξιδιωτικές Τάσεις 2026: Οι 5 τάσεις που μεταμορφώνουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε
  • Πρώτο στην Ελλάδα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο QS World University Rankings 2027
  • Vodafone: Αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή
  • ΕΑΕΕ: Πάνω από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν τη διετία 2023 – 2024
  • Το σενάριο «Europe 2031» αναζωπυρώνει τη συζήτηση για ευρωπαϊκή κυριαρχία στην AI
  • Οι γεωπολιτικές πιέσεις φρενάρουν την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης διεθνώς
  • Οι CEOs στρέφονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.