Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Πρόσωπα»Στελέχη

Συνάντηση του προέδρου του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

02/09/2022infocomBy infocom4 Mins Read Στελέχη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησε χθες 01.09.2022 ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της 86ης ΔΕΘ. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ συζήτησε τα παρακάτω θέματα με τον Πρωθυπουργό:

  • Δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Διαμαντίδης κατέθεσε στον Πρωθυπουργό την ομόφωνη πρόταση των παραγωγικών φορέων  να δημιουργηθεί Logistic Center στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έπειτα από το ενδιαφέρον του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Μ.Μ. Σαλμάν να καταστεί η Ελλάδα πύλη της Ευρώπης για τα προϊόντα τους. Συγκεκριμένα, η δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης πληροί όλα τα κριτήρια και συνιστά την πλέον κατάλληλη τοποθεσία για να δημιουργηθεί το εμπορευματικό κέντρο, αν προκριθεί η εν λόγω πρόταση, με προτεραιότητα στο στρατόπεδο Γκόνου, το οποίο αποτελεί, με την εξεύρεση κατάλληλης λύσης σε συνάρτηση και με τη εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ, ήδη ενδεδειγμένο χώρο για την εγκατάσταση του business hub. Μάλιστα τόνισε πως, δεδομένου ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, θα πρέπει να προταθεί και στους εκπροσώπους των ΗΑΕ να συμμετέχουν στο Logistic Center. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη πως η πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών των Η.Α.Ε., ο οποίος θα παραστεί στη φετινή ΔΕΘ και να εξειδικευθεί περαιτέρω για να προχωρήσει, ενώ για περισσότερα παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ.

  • Μακεδονικό σήμα

Ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί ο ΣΕΒΕ σχετικά με το Μακεδονικό Σήμα και παρουσίαση του πρώτου προϊόντος που φέρει το “M Macedonia the GReat” τυπωμένο στη συσκευασία του. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο Help Desk που θα λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στη ΔΕΘ (Υπαίθριος χώρος Α11-Stand 5), το οποίο ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί κατά την περιοδεία του στην έκθεση, ενώ ο κ. Διαμαντίδης τον προσκάλεσε στην ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί για το Μακεδονικό Σήμα στη Θεσσαλονίκη, πρόταση την οποία ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε.

Δείτε εδώ την φωτογραφία με το πρώτο προϊόν που φέρει το Μακεδονικό Σήμα.

  • Ενίσχυση διεθνούς ανταγωνιστικότητας εξαγωγικών επιχειρήσεων

Τη διασφάλιση και ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας την πολυεπίπεδη συνεισφορά των εξαγωγικών επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μάλιστα, ειδική μνεία έγινε στο γεγονός ότι η -μέχρι σήμερα- κοινή αντιμετώπιση εξαγωγικών και μη επιχειρήσεων τείνει να γίνει χειρότερη για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς κινδυνεύουν με κατάργηση και των ελάχιστων υφιστάμενων μέτρων στήριξης, φέροντας ως παράδειγμα την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων (ΕΦΚΚ) σε δικαιούχους εξαγωγείς. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε:

  • Στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και συγκεκριμένα στις επιδοτήσεις των εξαγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχασαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην χρηματοδότησή τους σε σχέση με τον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο (άρθρο 12, Ν. 4399/16), δυσμενής διαφοροποίηση η οποία θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί από το ΥΠΑΝΕΠΝ. Επίσης αναφέρθηκε στην ανεπαρκή χρηματοδότηση της μεταποίησης καθώς και στον αποκλεισμό των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Στην Ενεργειακή κρίση, η οποία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και τις εξαγωγές. Συγκεκριμένα, ο κ. Διαμαντίδης εστίασε στην απόφαση της ΕΕ να εξαιρέσει την Ισπανία και την Πορτογαλία από την αύξηση των τιμών ενέργειας, καθώς και το πολύ φθηνότερο κόστος ενέργειας που έχουν ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία, πρακτικές οι οποίες δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με αποτέλεσμα οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι ακριβότερες και να χάνουν παραγγελίες.
  • Σε Χρηματοδοτικά θέματα, κάνοντας αναφορά στην κατάργηση της εισφοράς 0,60% του Ν. 128/75 στα δάνεια που αποπληρώνονται από προϊόν εξαγωγής με προτεραιότητα στις χορηγήσεις μέσω του προγράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ του ΟΑΕΠ, ειδικά τώρα που αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων, λόγω αύξησης EURIBOR.
  • Στο Ανθρώπινο δυναμικό και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις να βρουν εξειδικευμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Διαμαντίδης πρότεινε: α. την καταγραφή όλων των δεξιοτήτων που χρειάζονται οι επιχειρήσεις μέσω των επιμελητηρίων, και β. τη δημιουργία σχολών σε κάθε Δήμο σε συνεργασία με ΔΥΠΑ και ΚΕΔΕ, με σκοπό την εκπαίδευση των ανέργων σε τοπικό επίπεδο και σύμφωνα με τα επαγγέλματα της κάθε περιοχής.

Σε Λοιπά θέματα που απασχολούν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως η τεκμηρίωση ενδο-ομιλικών συναλλαγών, η φορολογία εισοδήματος, ασφαλιστικά ζητήματα και θέματα υποδομών.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Κυριάκο Μητσοτάκης ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Gabriella Kindert στις 100 κορυφαίες γυναίκες του tech στην Ευρώπη

    Η Linda Nieuwenhuizen αναλαμβάνει CEO των Centraal Beheer και FBTO

    Η Revolut Business επιταχύνει την ανάπτυξή της στη Νότια Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με τον διορισμό του Alvaro Alberdi

    Ο Αλέξανδρος Κόσσυβας αναλαμβάνει Chief Creative Officer της Sleed

    Ο Νίκος Παρχαρίδης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος του Ομίλου Softweb

    Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Space Hellas, Χρήστος Π. Μπέλλος

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Οι τόκοι στερούν πόρους από υγεία και εκπαίδευση, προειδοποιεί η UNCTAD
    • Λιμάνια και κλιματική αλλαγή: η επένδυση που απαιτεί κοινό σχεδιασμό
    • Οι ευρωπαϊκές startups άντλησαν 25 δισ. δολάρια με κύριο μοχλό την AI
    • PwC Ελλάδας: Οι δεξιότητες και τα οφέλη της TN δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων
    • ΚΕΠΕ: Η PISA δείχνει την πτώση. Τα δεδομένα δείχνουν τη διαδρομή.
    • Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη – Απόλλων ΑΕ: Ενώνουν δυνάμεις με την Aegis Insurance Brokers
    • Σε λειτουργία το πρώτο πάρκο «μπαταριών» της HELLENiQ ENERGY
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.