Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 3 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Οικ. αποτελέσματα

Στα 401,4 εκατ. τα έσοδα των Wind – Nova το 1ο εξάμηνο, 116,2 εκατ. τα EBITDAal

27/08/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Οικ. αποτελέσματα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι Wind – Nova το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεισέφεραν στην United Group τo 31% των συνολικών εσόδων και το 26% των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών μετά τις μισθώσεις (EBITDAal).

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε χθες η United για το πρώτο μισό του 2022 η Wind είχε έσοδα 282,5 εκατ. (το 22% των συνολικών της United) και EBITDAal 81 εκατ. (18% του Group). Η Nova είχε έσοδα 118,9 εκατ. μειωμένα 3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο πέρσι (9% των συνολικών της United) και EBITDAal 35,2 εκατ. (8% των συνολικών του Group).

Το μικτό μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) για την Wind το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε σε 23,5 ευρώ (μόνον για την κινητή ήταν 12 ευρώ) και για την Nova παρέμεινε σταθερό στα 18 ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί η συγχώνευση των Wind – Nova θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους με τη νέα εταιρεία που θα προκύψει να διατηρεί το brand, Nova.

Η United, τηλεπικοινωνιακή – περιεχομένου εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners, κατά το εξεταζόμενο διάστημα ενίσχυσε τα έσοδα και τα λειτουργικά της κέρδη, κυρίως λόγω της οργανικής ανάπτυξής της, με τη μεγαλύτερη εξαγορά να είναι αυτή της Wind, και παράλληλα εμφανίζει σημαντική αύξηση των υποχρεώσεών της (ομολογιακά δάνεια και μισθώσεις).

Αναλυτικότερα, η United Group το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε αύξηση εσόδων 39% (1.267,6 εκατ. έναντι 910,9 εκατ.) και λειτουργικών κερδών μετά τις μισθώσεις (EBITDAal) 29% (444,9 εκατ. έναντι 343,9 εκατ. ευρώ). Σημαντικά αυξημένες ήταν οι ζημιές (πριν από φόρους) που διαμορφώθηκαν σε 62 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 70,9 εκατ. έναντι 15,7 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται κυρίως στις εξαγορές της Wind Hellas και της Optima Telekom, και συνακόλουθα στην οργανική ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης και οι αυξημένες ζημιές στην αύξηση των χρηματοοικονομικών δαπανών και στα κόστη απόκτησης νέων εταιρειών.

Οι Μονάδες Παραγωγής Εσόδων της United (RGUs – Revenue Generating Unit, δηλαδή οι μεμονωμένοι συνδρομητές υπηρεσιών που δημιουργούν επαναλαμβανόμενα έσοδα για μια εταιρεία) το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν 37% στις 15,384 εκατ. με κινητήρια δύναμη την Wind.

Η Wind εμφανίζεται να συνεισφέρει στο Group 3,589 εκατ. RGUs και η Nova 1,382 εκατ. (ετήσια ανάπτυξη για την τελευταία 1%).

Ο όμιλος United στο τέλος του περασμένου Ιουνίου είχε συνολικές μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 5,6 δισ. ευρώ, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με ένα χρόνο πριν που ήταν 3,8 δις. ευρώ. Εξ αυτών 4,5 δις. ευρώ αφορούν ομόλογα, έναντι 3,2 δις. ευρώ πέρσι στο τέλος Ιουνίου, ενώ 0,5 δις. ήταν οι μισθωτικές υποχρεώσεις (έναντι 0,2 δις. ευρώ).

Στην σημαντική αύξηση των υποχρεώσεων συνέβαλαν τα ομόλογα ονομαστικής αξίας 980 εκατ. ευρώ (σε δύο δόσεις η πρώτη 500 εκατ. με επιτόκιο 5,561% και η δεύτερη 480 εκατ. με επιτόκιο 5,207%) που εξέδωσε τον Ιανουάριο για να χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων την εξαγορά της Wind.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της United εμφανίζονται αυξημένες 21% στα 311,9 εκατ. έναντι 258,1 εκατ. ευρώ. Η Wind καταγράφει κεφαλαιουχικές δαπάνες 70 εκατ. και η Nova 32,9 εκατ. μειωμένες 4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο πέρσι που ήταν 34,4 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις χαμηλότερες επενδύσεις σε τηλεοπτικό περιεχόμενο (δικαιώματα αθλητικών μεταδόσεων).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Nova Wind
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η LG ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου 2026

ΟΤΕ με έμφαση σε ιδιωτικό τομέα και διεθνείς οργανισμούς μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Αύξηση εσόδων για τη Vodafone Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης

Η Nova παρουσιάζει το 5G Wi-Fi OnDemand και αλλάζει τον τρόπο που αποκτούμε Internet

Η Nova εμπλουτίζει το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνδρομητών της

LG: προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, Alter Ego και ΑΝΤ1 ανοίγουν νέο κύκλο κινήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ
  • Όμιλος ALTEX: Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές επιδόσεις το 2025
  • ΕΚΤ: Νέος οδηγός για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο της άμυνας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1% στο Λιανικό Εμπόριο τον μήνα Μάιο 2026
  • COSMOTE TELEKOM: Στους “Europe’s Climate Leaders” των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά
  • ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Σε Πορεία Κερδοφόρας Ανάπτυξης ο Όμιλος το 2025
  • ΔΥΠΑ: 10.038 ωφελούμενοι απασχόλησης και 24.409 κατάρτισης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
  • Cisco Connect 2026 Greece | Στις 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event της Cisco
  • Νέα έκθεση «The State of Ransomware 2026»: Οι πληρωμές λύτρων μειώνονται αλλά η κρυπτογράφηση σημειώνει άνοδο
  • Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
  • Η «Οδύσσεια» του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.