Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 14 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Αισιόδοξα μηνύματα από τους διαχειριστές του Uni.Fund για τα startups

03/04/2019Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Θα χρειασθεί να αυξήσουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους, πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, σημείωσαν χθες οι διαχειριστές και μέτοχοι του Uni.Fund (εκ των επενδυτικών κεφαλαίων του υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Equifund) παρουσιάζοντας τρεις νέες εταιρείες στις οποίες επενδύουν, συνολικά 850 χιλ. ευρώ.

Όπως είπε η Κατερίνα Πραματάρη, Partner του Uni.Fund, «έπειτα από 15 μήνες λειτουργίας, νιώθουμε πολύ πιο αισιόδοξοι απ’ ό,τι στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας και αυτό είναι απόρροια του πραγματικά μεγάλου αριθμού αξιόλογων προτάσεων για χρηματοδότηση που έχουμε δεχτεί. Υπάρχει μεγάλη, αλλά «κρυμμένη» δυναμική στο ελληνικό οικοσύστημα, την οποία επιθυμούμε να αναδείξουμε. Με αυτό το δεδομένο, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αντλώντας νέα χρηματοδότηση. Οι ενέργειες από την πλευρά μας έχουν ήδη ξεκινήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση και η ανταπόκριση που βρίσκουμε μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους».

Το Uni.Fund έχει αρχικό κεφάλαιο προς επένδυση 30 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται κατά 90% από το Equifund και κατά 10% από άλλους ιδιώτες επενδυτές (οι διαχειριστές του, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, όμιλος VivaWallet και το Ίδρυμα Ωνάση). Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 με προσανατολισμό στην καινοτομία (Innovation Window) και τη μεταφορά τεχνολογίας (Techonogy Transfer).

Σκοπός του είναι η αξιολόγηση και χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε pre-seed και seed στάδια που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής, του ηλεκτρονικού επιχειρείν και στον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, καθώς και η ανάδειξη του δυναμικού προς επιχειρηματική αξιοποίηση που υπάρχει στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα. To portfolio του Uni.Fund μέχρι σήμερα περιλαμβάνει τις εταιρείες Clio Muse, CollegeLink, Exit Bee, K-invent, m-hospitality, Plin Nanotechnology και Tekmon.

Οι νέες εταιρείες που προστίθενται στο portfolio του, όπως ανακοίνωσε χθες, είναι:

Nanoplasmas (χρηματοδότηση με 150 χιλ.), τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων βιοαναλυτικών μικροεργαστηρίων (lab-on-a-chip) για την ταχύτατη ανίχνευση βακτηρίων και βιομορίων. Εστιάζει στην ανάπτυξη ενός νέου βιοαναλυτικού μικροεργαστηρίου για την ανίχνευση του βακτηρίου της Λεγεωνέλλας στο νερό, περιορίζοντας τον χρόνο για την ανάλυση σε λιγότερο από 2 ώρες, αντί των 10-12 ημερών. Ιδρυτές της είναι οι Κοσμάς Έλληνας, Ευάγγελος Γογγολίδης, Αγγελική Τσερέπη, Κατερίνα Τσουγένη, Σωτήρης Κακαμπάκος και Παναγιώτα Πέτρου.

Allcancode (300 χιλ.) ανάπτυξη λογισμικού, η οποία αυτοματοποιεί τη διαδικασία παραγωγής web και mobile εφαρμογών. H τεχνολογία της επιτρέπει ακόμη και σε μη ειδικούς να δημιουργούν μια εφαρμογή, ενώ περιορίζει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης. Ιδρυτές της είναι οι Κώστας Καρολεμέας και Σπύρος Αλβέρτης.

Bibe Coffee, (400 χιλ.) ανάπτυξη τεχνολογίας ΙοΤ (διαδίκτυο των πραγμάτων) και ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) για την παρακολούθηση και διαχείριση ποιότητας στην αλυσίδα διανομής καφέ. H τεχνολογία της BibeCoffee μετατρέπει όλες τις επαγγελματικές μηχανές καφέ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και έτους παραγωγής, σε έξυπνα τερματικά ακριβείας που συγκεντρώνουν δεδομένα. Ιδρυτές της είναι οι Βασίλης Αποστολόπουλος και Παναγιώτης Βρεττός.

Στους επόμενους δύο μήνες θα ανακοινώσει ακόμη οκτώ επενδύσεις που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο συμφωνίας και δραστηριοποιούνται στους χώρους του e-Business, της Υγείας και της Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και τρεις εταιρείες από το χώρο της έρευνας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

startup startups Uni.Fund
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

ESA BIC Greece: 5 χρόνια, 32 startups και η Ελλάδα στη νέα διαστημική οικονομία

Η Ελλάδα και η Κύπρος συμμετέχουν στη νέα ευρωπαϊκή επενδυτική πρωτοβουλία

Πάνω από 100 επενδυτές, ιδρυτές και στελέχη τεχνολογίας στο Greek Tech in Paris

300.000 ευρώ από τo Corallia Ventures TT ΑΚΕΣ στη SOLIDKOSMOS

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Σταθερές πληρότητες και τιμές στα ξενοδοχεία έως τον Μάιο
  • Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων
  • Τράπεζα Πειραιώς: Πιστοποίηση ISO/IEC 42001 από την TÜV NORD Hellas για τη διαχείριση της AI
  • Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet
  • POWERADE B2Run Aθens 2026: Όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία
  • Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνος Δαμίγος στο Περιφερειακό Κλιμάκιο της Π.Ο.Σ.Ε.Η.
  • 30 χρόνια Edenred: Η εργασία του μέλλοντος στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Ο Σπύρος Παπαγεωργίου ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Προστασίας Κρισίμων Οντοτήτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • IDEAL Software Solutions: Ψηφιακή διαχείριση του μετοχολογίου της Αττικά Πολυκαταστήματα με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Η ταχεία υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέα κενά ασφαλείας σύμφωνα με έρευνα της TrendAI
  • Η Cyberstack ολοκλήρωσε το έργο υποδομών IT & Cybersecurity για τη Relevance
  • Το Vodafone Business παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες SASE και Secure SD-WAN για ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιχειρήσεων
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2026 – Η ομάδα ransomware The Gentlemen εκτοπίζει την Qilin από την κορυφή
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.