Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 18 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Τα σενάρια της επόμενης μέρας των διαδικασιών για Cyta και Forthnet

03/11/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η διαδικασία για την πώληση της Forthnet η οποία δρομολογήθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες, με δεδομένο ότι το διάστημα αυτό «τρέχει» και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τη Cyta Ελλάδος, δύναται να οδηγήσει σε συνολική αλλαγή του τοπίου στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Έπειτα από την ανακοίνωση ότι οι Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Alpha Bank εξάσκησαν το δικαίωμα τους για μετατροπή μέρους του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) της Forthnet με αποτέλεσμα να έχουν υπό τον άμεσο έλεγχό τους το 32,76% του μετοχικού της κεφαλαίου, δημοσιοποιήθηκε ότι ορίστηκε η Nomura International προκειμένου να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών για τις μετοχές και τις μετατρέψιμες ομολογίες της εισηγμένης.

Να σημειωθεί ότι αν οι πιστώτριες τράπεζες μετατρέψουν το σύνολο του ΜΟΔ σε μετοχές θα αποκτήσουν το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά των υπολοίπων μετόχων μεταξύ των οποίων είναι οι Wind και Vodafone.

forthnet

Όπως είναι γνωστό οι δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν στο παρελθόν ενδιαφερθεί να εξαγοράσουν τη Forthnet, ενώ τώρα συμμετέχουν στη διαδικασία για τη Cyta Ελλάδος. Στελέχη της Vodafone έπειτα και από τις χθεσινές εξελίξεις αναφορικά με τη Forthnet σημείωναν πως παρακολουθούν τις εξελίξεις, ωστόσο, αναμένουν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις της πώλησής της.

Στην ίδια λογική κινείται και η Wind, όσο αφορά την επίσημη αντίδρασή της, προσθέτοντας πως αυτό που τώρα «τρέχει» και είναι συγκεκριμένο είναι η διαδικασία για τη Cyta Ελλάδος στην οποία και είναι επικεντρωμένη. Υπενθυμίζεται ότι για την Cyta υπάρχει και τρίτος ενδιαφερόμενος, η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ. Εκτιμάται πως το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για τη μια εταιρεία μπορεί να συνέβαλε στο να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και για τη δεύτερη.

Γενικότερα, το ενδιαφέρον όσον αφορά την κινητικότητα που καταγράφεται σχετίζεται και με το αν θα εισέλθει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά τρίτος «παίχτης». Στο πλαίσιο αυτό τα σενάρια σε γενικές γραμμές είναι δύο: Με το πρώτο οι Vodafone και Wind θα αυξήσουν τη συνδρομητική τους βάση εξαγοράζοντας τις προς πώληση εταιρείες (είτε η μια και τις δύο, είτε μια η κάθε μια). Το δεύτερο σενάριο είναι να εισέλθει στην αγορά ένας νέος παίχτης (ή και δύο).

Η Nomura η οποία θα λειτουργήσει ως σύμβουλος στις τράπεζες για τη διαδικασία για τη Forthnet είναι παγκόσμια επενδυτική τράπεζα με έδρα στην Ασία και με δίκτυο που καλύπτει πάνω από 30 χώρες. Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε και στο παρελθόν ασχοληθεί με την εισηγμένη για λογαριασμό των πιστωτών της.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Alpha Bank Attica Bank CYTA Forthnet Hong Kong Telecom PCCW Global Vodafone Wind Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τράπεζα Πειραιώς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Vodafone μετασχηματίζει τα καταστήματά της σε ολοκληρωμένους προορισμούς τεχνολογίας

Code Like a Girl: άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 10ο κύκλο του προγράμματος

Η Vodafone Ελλάδας στο Athens Pride για 11η χρονιά

FTTH: τα νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό από τη συμφωνία ΔΕΗ – Vodafone

ΔΕΗ και Vodafone διερευνούν τη δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις οπτικές ίνες

Από την Πάτρα ξεκινά η εμπορική διάθεση του δικτύου 5G+ Standalone της Vodafone

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026
  • ελίν: Σταθερή πορεία στην εγχώρια αγορά
  • Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, ισχυρότερη κοινωνική στήριξη
  • Space Hellas: Προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development
  • Σταύρος Καλαφάτης από το Συνέδριο «Innovation to Impact»: Ενορχηστρώνουμε τους εθνικούς πόρους
  • ΕΕ – ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη νομοθεσία περί δασμών
  • 12 + 1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Beyond 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.