Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Cosmote & WRO Hellas στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

11/10/2017Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Μέσα από δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αυτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η Cosmote επενδύει στα παιδιά και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

«Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Με δράσεις που συμβάλλουν στη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science– Technology-Engineering–Mathematics), όπως η εκπαιδευτική ρομποτική, η Cosmote επενδύει στους νέους και στο μέλλον της χώρας μας. Όραμά μας είναι να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, μέσα από την τεχνολογία», είπε ο κ. Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ

Ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas, αναφέρει σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: «Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι μαθητές στην Ελλάδα στρέφονται στην εκπαιδευτική ρομποτική. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Καλώ όλους τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την ρομποτική. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να τους κάνουν. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά της πατρίδας μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες.»

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

  • Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» & WeDo0 Ποδόσφαιρο
  • Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς ρομποτικής που υλοποιούνται με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι η COSMOΤΕ TV.

Η εκπαιδευτική μέθοδος STEM

Η Cosmote, εδώ και 4 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων, με σκοπό τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology-Engineering–Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M, καθώς συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να αναπτυχθεί η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Cosmote και του WRO Hellas, είναι ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και τα εθνικά στάδια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα οποία διοργανώνει ο WRO Hellas τα τελευταία 10 χρόνια, αναδεικνύοντας τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην World Robot Olympiad. Επιπλέον, η Cosmote στηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς επίσης έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 350 πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cosmote stem WRO Hellas βιώσιμη ανάπτυξη διαγωνισμος ρομποτικης Όμιλος ΟΤΕ ΟΤΕ ρομποτική
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταστήματα Telekom: αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία, καινοτομία και άμεση εξυπηρέτηση

Ο Γιάννης Βιτζηλαίος αναλαμβάνει Chief Commercial Officer Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ

Η Cosmote Telekom εξελίσσεται σε Telekom

Telekom αντί Cosmote – τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη διεθνή μάρκα

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Μεγαλύτερη τιμολογιακή ευχέρεια για τον ΟΤΕ σε 23 περιοχές

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Γιατί αποτυγχάνουν τα projects; Η αποτυχία των έργων είναι πρόβλημα διοίκησης
  • Μία ελληνική παρουσία στη λίστα των καλύτερων εταιρειών του κόσμου
  • Lidl Ελλάς: Επένδυση στη συμπερίληψη και την ηγεσία της νέας γενιάς με το πρωτοποριακό «Lidl League 2026» 
  • Η οικονομία των κρυπτονομισμάτων στο λιανεμπόριο: Η Ελλάδα στην 30ή θέση
  • Bank of America: Η Gen Z αλλάζει δουλειά και κερδίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις
  • Η ODES SPACE στο ESA BIC Greece με πλατφόρμα προσομοίωσης διαστημικών αποστολών
  •  7ο Διαγωνισμός ΕΚΚΟΜΕΔ: «Ελληνικός Κινηματογράφος: Χτες, Σήμερα, Αύριο»
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.