Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 5 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Διεθνή

Η Cher Wang αναλαμβάνει Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC

24/03/2015infocomBy infocom3 Mins Read Διεθνή Πρόσωπα Στελέχη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το Διοικητικό Συμβούλιο της HTC Corporation διόρισε την Πρόεδρο και συνιδρύτρια της HTC, Cher Wang, στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, με άμεση ισχύ. Ο Peter Chou θα μετακινηθεί σε έναν νέο στρατηγικό ρόλο, επικεφαλής του τομέα καινοτομίας νέων προϊόντων.

HTC-Cher-Wang

«Βλέπουμε ότι ο κλάδος μας εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς κι εμείς, έχοντας ως άξονα τα smartphones, οδηγούμαστε σε έναν αναπτυσσόμενο κόσμο έξυπνων συσκευών. Καθώς έχουμε πρωτοπορήσει στη βιομηχανία των smartphones, είμαστε σήμερα σε θέση να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία μας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μιας νέας γενιάς συναφών προϊόντων και υπηρεσιών. Η εκπληκτική ανταπόκριση που έχει γνωρίσει από τις αρχές αυτού του μήνα το HTC Vive, το δικό μας προϊόν εικονικής πραγματικότητας, υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των νέων, αλληλοσυνδεόμενων τεχνολογιών για το μέλλον μας», δήλωσε η Cher Wang, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC, συμπληρώνοντας: «Μιλώντας κατά βάση ως επιχειρηματίας, νιώθω ότι με συναρπάζουν όλες αυτές οι νέες δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρω στη διαμόρφωση του επόμενου σταδίου ανάπτυξης της HTC».

Κατά τα δύο τελευταία χρόνια, η κα Wang είχε αναλάβει αυξημένες διοικητικές αρμοδιότητες σε διαφορετικούς τομείς του οργανισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στον κο Chou να εστιάσει στην προϊοντική ανάπτυξη, έχοντας από την πλευρά του επιδείξει διακεκριμένο έργο σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην εξέλιξη προηγμένων τεχνολογιών. Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και το σύνολο των υψηλόβαθμων στελεχών συμφώνησαν ότι είχε έρθει πια η στιγμή η δεδομένη πρόοδος να λάβει επίσημη μορφή, με αποτέλεσμα να προκύψουν οι απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν την HTC στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής της.

Στο διάστημα της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Peter Chou ηγήθηκε της επιτυχημένης μετάβασης της HTC από κατασκευάστρια πρωτότυπου σχεδιασμού χειροκίνητων συσκευών σε παγκόσμια αναγνωρισμένο brand. Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως επικεφαλής του HTC Future Development Lab, ο κος Chou θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των μελλοντικών κατευθύνσεων για την περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας.

Ποια είναι η Cher Wang, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC
Η Cher Wang έχει να επιδείξει ένα αξιοζήλευτο έργο στον κλάδο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Η στρατηγική της διορατικότητα ως προς τις τεχνολογικές τάσεις και το επιχειρείν, της έδωσαν τη δυνατότητα να ηγηθεί ενός σημαντικού αριθμού ιδιαίτερα επιτυχημένων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την Πληροφορική.

Το 1997, η κα Wang συν-ίδρυσε την HTC Corp., προχωρώντας ουσιαστικά στη σύγκλιση της φορητής ηλεκτρονικής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, με την εξέλιξη καινοτόμων συσκευών smartphone. Ένα όραμα που ενσαρκώθηκε σε μια εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας και αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σταθερά στην πρωτοκαθεδρία της αγοράς με πρωτοπόρες τεχνολογίες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι νέες ασύρματες γενιές, η διεπαφή αφής, αλλά και οι συσκευές για τα λειτουργικά συστήματα Microsoft® Windows Mobile και Android.

Τον περασμένο χρόνο, η κα Wang επιλέχθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNBC ανάμεσα στα 25 πρόσωπα με την πιο βαθιά επίδραση στις επιχειρήσεις και τη χρηματοοικονομία από το 1989. Το 2011 η κα Wang ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes ως «η πιο ισχυρή γυναίκα της ασύρματης τεχνολογίας», ενώ το περιοδικό Fast Company την παρουσίασε ως μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο. Από το 2012, βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των «ισχυρότερων γυναικών» του περιοδικού Fortune και έχει επίσης ανακηρυχθεί «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το κινεζικό δίκτυο CCTV. Η κα Wang αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cher Wang HTC Peter Chou Wang
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύναμη – Ενέργεια – Ηypercomputing: Η Ελλάδα αποκτά υποδομές και μεγαλύτερες φιλοδοξίες! [Weekly Telecom]

Η επιστροφή που δεν έγινε

diadikasia: ο Αριστόδημος Θωμόπουλος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος

Η Revolut Bank λαμβάνει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ίδρυση ελληνικού υποκαταστήματος

Από την υπολογιστική ισχύ στην οικοσυστημική επιρροή

Τα εργαλεία σε προσλαμβάνουν – Η σκέψη σε κρατά

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η Verbatim ορίζει τη Smart4all International ως Επίσημο Διανομέα για την Ελλάδα
  • Συνεργασία Ομίλου Attica με Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
  • Η Sleed παρουσιάζει το “Save Lagokefalos” – Πόσο εύκολα μια φανταστική ιστορία μοιάζει αξιόπιστη
  • ΓΣΕΒΕΕ: Αναπτυξιακές Προοπτικές Δήμου Σιντικής Σερρών
  • ΥΠΕΝ: Διευρύνεται ο κατάλογος των Προστατευόμενων Τοπίων σε 12
  • Νερά Κρήτης ΘΕΡΙΣΟ: Προσφορά νερού για τις ανάγκες των πληγεισών περιοχών του Ρεθύμνου
  • Bank of America: Εξαγοράζει την εταιρεία συμβούλων κυβερνοασφάλειας MDSec Consulting Limited
RSS itsecuritypro.gr
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.