Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Γλαύκος Περσιάνης: Εποικοδομητική χρονιά το 2014 για την Vodafone Ελλάδος

23/12/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Ελλάδα Τηλεφωνία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Εφάπαξ εξόφλησε στις πιστώτριες τράπεζες το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της hellas online, περί τα 160 εκατ. ευρώ, η Vodafone η οποία φέτος συνολικά επένδυσε σε δίκτυα και εξαγορές περίπου 530 εκατ. ευρώ.

PERSIANIS

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Γλαύκος Περσιάνης, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσία των μέσων ενημέρωσης, χαρακτήρισε το 2014 ως μια καλή – εποικοδομητική χρονιά για την Vodafone Ελλάδος και τόνισε το γεγονός ότι από το 2008, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η πρωτοφανής οικονομική κρίση στη χώρα, η Vodafone έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 1,5 δις. ευρώ.

Μόνον φέτος, μεταξύ άλλων, διατέθηκαν περίπου 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της hellas online, εκ των οποίων περίπου τα 160 εκατ. ευρώ δόθηκαν πρόσφατα στις πιστώτριες τράπεζες για την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της εξαγορασθείσας εταιρείας. Επίσης περί τα 124,5 εκατ. ευρώ είναι η νέα της επένδυση το 2014 σε φάσμα η οποία και αυτή πρόκειται να εξοφληθεί άμεσα στο δημόσιο (έχει δοθεί μέχρι στιγμής το 30% όπως προβλεπόταν με βάση τη διαδικασία), ενώ περί τα 100 εκατ. ευρώ ήταν οι επενδύσεις της στο δίκτυο.

Ο σχεδιασμός της Vodafone συνεχίζεται με την προσπάθειά της για την εξαγορά της Forthnet σε συνεργασία με τη Wind προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει στους συνδρομητές της όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε συνδυασμό με τη συνδρομητική τηλεόραση. Όπως ελέχθη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τις προθέσεις της εταιρείας για την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, ωστόσο, διαφάνηκε εμμέσως, ότι πιθανότατα η δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet να καθυστερήσει προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ευρύτερο πολιτικοοικονομικό σκηνικό στη χώρα.

Στη φάση αυτή, καθώς ολοκληρώνεται ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της εισηγμένης, θα πρέπει να αποτιμηθεί εκ νέου η αξία της, με βάση τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι έχει απολέσει ένα σημαντικό τμήμα του αθλητικού αποκλειστικού περιεχομένου της, αλλά και με βάση τις γενικότερες προοπτικές ως προς την ανάπτυξη της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.

Στόχος της Vodafone είναι η διαρκής βελτίωση της εμπειρίας του συνδρομητή της. Ιδιαίτερα πετυχημένη κρίνεται η υπηρεσία του προσωπικού συμβούλου εξυπηρέτησης που παρέχεται σε όλους τους εταιρικούς πελάτες. Στα πλάνα της περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη της υπηρεσίας της hellas online, ταινίες κατά παραγγελία. Προς το παρόν και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Forthnet η hellas online θα παραμείνει αυτόνομη θυγατρική εταιρεία, αλλά θα ενισχύονται διαρκώς οι συνέργειες με την Vodafone.

Όπως επίσης ελέχθη από τον επικεφαλής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας η αγορά των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία τρίμηνα δείχνει για πρώτη φορά τάσεις σταθεροποίησης. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, εκτός απρόοπτου και το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

hellas online Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

AI Concierge: η νέα υπηρεσία της Vodafone που έρχεται και στην ελληνική αγορά

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Motorola και OPPO έρχονται στη Vodafone

Η Vodafone ζητά ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.