Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 25 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Τεχνολογίες»Green

#FutureofCities: Μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος Sony Global Imaging Ambassadors

17/11/2014infocomBy infocom5 Mins Read Green IT Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Αυτόν τον Οκτώβριο, ξεκίνησε το εννεάμηνο κοινωνικό ντοκιμαντέρ #FutureofCities, στο πλαίσιο του Sony’s Global Imaging Ambassadors, σε συνεργασία με το πρακτορείο Panos Pictures και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (World Photography Organisation).

FOC_4

Τα πρώτα project, τα οποία μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες μας δίνουν μια εικόνα του συστήματος μαζικής μεταφοράς στο Πεκίνο, που χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους μετακίνηση περισσότερα από 9 εκατομμύρια άτομα, του μελισσοκόμου, που διατηρεί τις κυψέλες του σε στέγες στο Λονδίνο, της «ανάπλασης» του καναλιού του ποταμού στο Λος Άντζελες και του μοντέρνου φαινομένου των κινηματογραφικών προβολών σε τζακούζι στο Λονδίνο. Με την ίδια υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε, επίσης, το νέο μας blog για το #FutureofCities, το futureofcities.tumblr.com.

Πώς θα είναι, άραγε, οι πόλεις του μέλλοντός μας; 

Αυτή η πρωτοβουλία, έπειτα από δεκάδες φωτογραφίες κατά παραγγελία, διερευνά πώς εξελίσσονται και ανταπεξέρχονται οι πόλεις, σε όλο τον κόσμο, με τις μεγάλης κλίμακας μετακινήσεις πληθυσμού από τα περίχωρα των πόλεων και των αγροτικών περιοχών στο αστικό περιβάλλον. Προβλέπεται ότι, μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα, το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις. Οι φωτογράφοι του πρακτορείου Panos Pictures ξεκίνησαν να μελετούν αυτήν την αλλαγή μέσα από θέματα όπως, η αστική καλλιέργεια, η οικολογική στέγαση, οι τεχνολογικές καινοτομίες, οι πολυμορφικοί χώροι (elastic environments), τα παιδιά που παίζουν, το πράσινο, οι οικονομικοί διαχωρισμοί και πολλά άλλα. Οι κύριες περιοχές αναφοράς περιλαμβάνουν την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό και τη Βραζιλία, ενώ παρουσιάζονται επιπλέον ιστορίες από την Αφρική, την Ασία και τη Βόρειο Ευρώπη.

Τα πρώτα project είναι ήδη έτοιμα

1. Adam Dean, Κίνα, Beijing Subway

Μεγάλος, πολυάσχολος και σφύζει από ζωή: αυτός είναι ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Πεκίνου, το δεύτερο μεγαλύτερο μετρό στον κόσμο με 465 χιλιόμετρα ράγες, που εξυπηρετεί την τεράστια αστική και περιαστική περιοχή του δήμου του Πεκίνου. Άνοιξε το 1969 και πλέον περιλαμβάνει 17 γραμμές με περισσότερους από 232 σταθμούς και εξυπηρετεί ένα μέσο όρο 9,5 εκατομμυρίων επιβατών, καθημερινά. Για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο αυξανόμενος αριθμός των επιβατών, έχουν γίνει σχέδια επέκτασης σε περισσότερο από το διπλάσιο του δικτύου, μέχρι το 2020. Ο Adam Dean, με έδρα του το Πεκίνο, έχει καταγράψει αυτόν τον υπόγειο λαβύρινθο και τα εκατομμύρια επιβατών που εξαρτώνται, στην καθημερινότητά τους, από τον υπόγειο σιδηρόδρομο για να πάνε από το ένα μέρος στο άλλο.
Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ.

2. Abbie Trayler-Smith, Ηνωμένο Βασίλειο, London Honey

Ο αριθμός των μελισσών ολοένα μειώνεται, ωστόσο διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ζωή πάνω στη γη. Χωρίς τις μέλισσες, πολλά από τα αγαπημένα μας φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί μπορεί να εξαφανιστούν από τα ράφια μας και το ⅓ των τροφίμων μας μπορεί να χαθεί. Υποστηρίζεται η άποψη ότι χωρίς τις μέλισσες, οι άνθρωποι θα επιβίωναν μόνο για 4 χρόνια πάνω στη γη. Παρά τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών, η μελισσοκομία μέσα στις πόλεις αυξάνεται και μπορεί κανείς να βρει κυψέλες επάνω σε στέγες σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις του κόσμου. Η Abbie Trayler-Smith επισκέφθηκε τις στέγες του Λονδίνου και κατέγραψε αυτήν την τάση.
Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ.

3. Carolyn Drake, ΗΠΑ, LA River ,part 1

Η πόλη του Λος Άντζελες σκοπεύει να αποκαταστήσει το κανάλι του ποταμού του Λος Άντζελες – που παλιότερα ήταν βιομηχανικός σκουπιδότοπος – δαπανώντας έως 1 δις δολάρια από κρατικά, δημοτικά και ομοσπονδιακά κεφάλαια, βελτιώνοντας την οικολογία του ποταμού και καθιστώντας το ελκυστικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να οδηγήσουν δισεκατομμύρια ακόμα σε εμπορική και οικιστική ανάπτυξη. Όπως αναφέρθηκε και σε άρθρο στους Los Angeles Times, στις 24 Μαΐου 2014, ο αναπόφευκτος εκτοπισμός, που θα προκύψει, θα βλάψει τις κοινότητες της εργαζόμενης τάξης, οι οποίες έζησαν κοντά στον ποταμό, για γενιές. Η Carolyn Drake φωτογράφησε το κανάλι του ποταμού, μεταξύ της κοιλάδας της Σεπουλβέδα και του κέντρου του Λος Άντζελες, και μίλησε με κατοίκους, ακτιβιστές και καλλιτέχνες για την κατάσταση.
Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ.

4. Guy Martin, Ηνωμένο Βασίλειο, Some Like it Hot

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση οι πόλεις που είναι περισσότερο «παιχνιδιάρες» είναι και καλύτερες. Το Μπρίστολ, στη Νοτιοδυτική Αγγλία, είναι μια από τις πόλεις που ακολουθούν αυτό το σκεπτικό και πρόσφατα φιλοξένησαν το πρώτο Hot Tub Cinema (Σινεμά σε τζακούζι) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια εκδήλωση που έφερε τελείως ξένους ανθρώπους μέσα σε ένα τζακούζι εξωτερικού χώρου και τους έβαλε να δουν ταινία σε δυο γιγάντιες εξωτερικές οθόνες. Ο Guy Martin κατέγραψε την εκδήλωση σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει τις μικρές στιγμές και τις σχέσεις που προκύπτουν σε ένα τζακούζι εξωτερικού χώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, το χειμώνα.
Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ.
Blog #FutureofCities
Η πρωτοβουλία #FutureofCities θα ζητήσει και από τους φωτογράφους, που δεν συνεργάζονται με το πρακτορείο Panos, να συμμετέχουν μέσα από τις κοινότητες της Sony και του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, καθώς και να ενθαρρύνουν το κοινό να αναρτήσει τις δικές του φωτογραφίες στο Διαδίκτυο με hashtag το #FutureofCities.

Στο πλαίσιο του project δημιουργήθηκε ένα blog για να προβάλλονται τα πιο οξυδερκή, ιδιόρρυθμα, καινοτόμα και ενδιαφέροντα σχόλια για την καμπάνια #FutureofCities, καθώς και να παρουσιαστούν και άλλες συνεντεύξεις και φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες φωτογράφους. Μπορείτε να δείτε το blog στην τοποθεσία futureofcities.tumblr.com

Ο Adrian Evans, Διευθυντής του Πρακτορείου Panos Pictures δήλωσε: «Αυτό που κάνει αυτό το project τόσο συναρπαστικό είναι η ευρεία απήχηση που έχει, τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με τη σημασία του θέματος. Δεδομένου ότι περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει, ήδη, σε πόλεις, όλοι μας γνωρίζουμε τις χαρές, αλλά και τις προκλήσεις που συνδέονται με τη ζωή στον αστικό ιστό. Πράγματι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διαμορφώσει τις δικές μας ιδέες σχετικά με το πώς θέλουμε να είναι οι πόλεις μας στο μέλλον. Η Sony, για άλλη μια φορά, προσέφερε στους φωτογράφους του πρακτορείου Panos ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας για να μπορούν να εξερευνούν οπτικά αυτά τα θέματα και να δώσουν ζωή στο project # FutureofCities.»

Μοιραστείτε τις εικόνες των πόλεων που αλλάζουν, ανεβάζοντάς τες στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #FutureofCities και παρακολουθήστε το project μέσω των Instagram, Twitter και Facebook

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

FutureofCities Sony Global Imaging Ambassadors
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φίλιππος Μανδηλάρης, Info Quest Technologies: Η κυβερνοασφάλεια περνά από την προστασία στην ανθεκτικότητα

SmartTalks #123: Γιώργος Παλαιολόγος, AMY – Το έγγραφο ως δεδομένο!

Οκτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε AI και ψηφιακές υποδομές στο επίκεντρο του Growthfund Summit

Microbase: Τι κάνει έναν Developer πραγματικά εξαιρετικό το 2026;

Δημήτρης Δάφνης, Cosmos Business Systems: Βλέπουμε πλέον την τεχνολογία ως στοιχείο εθνικής, θεσμικής και επιχειρησιακής ανθεκτικότητας

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Νέα εποχή για την έρευνα και την καινοτομία
  • ABB: Πώς μία αύξηση 0,2% της αποδοτικότητας των κινητήρων “κερδίζει” δισεκατομμύρια στη βιομηχανία
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Rheinmetall
  • Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επιταχύνει την ανάπτυξή της στον Κάθετο Διάδρομο
  • Ε.Ε.Α.: Μεγάλη πανελλαδική έρευνα για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών – Τι δείχνουν τα ευρήματα
  • O Όμιλος MAGGIOLI αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της COLLECTIVES A.E.
  • DECA Investments: Απόκτηση του 40% της Dotsoft μέσω του Diorama II
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.