Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Χωρίς Κατηγορία

WiFi on air supported by Hellas Sat

09/06/2014infocomBy infocom2 Mins Read Χωρίς Κατηγορία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι υπηρεσίες διασύνδεσης κατά την διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων θα αποτελέσουν μέχρι το 2020 μια ξεχωριστή αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έρευνες.

HellasSat-ArabSat

Ήδη στην Βόρεια Αμερική υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη των υπηρεσιών διασύνδεσης των επιβατών αεροσκαφών. Η επιτυχία του δικτύου Αέρος-Εδάφους «GoGo», έχει αναγκάσει την ΑΤ&Τ, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς παγκοσμίως,  να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός νέου, ανταγωνιστικού δικτύου κινητών επικοινωνιών.

gogo

Στην Ευρώπη, η Inmarsat ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου, υβριδικού δικτύου για την παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης στα αεροπλάνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες που μετακινούνται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης να απολαμβάνουν εν πτήση, υψηλής ποιότητας σύνδεση στο internet μέσω WiFi.

Η λειτουργία του δικτύου θα υποστηρίζεται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στο έδαφος και θα υποστούν ειδικές τροποποιήσεις για να εκπέμπουν σήμα προς τον ουρανό και από υφιστάμενους και νέους δορυφόρους.

Εκτός των άλλων, μέσω του νέου, υβριδικού δικτύου της Inmarsat, θα δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών συνομιλιών υψηλής αξιοπιστίας που μπορούν χρησιμοποιηθούν από κυβερνητικές υπηρεσίες σε καταστάσεις υψίστης ασφαλείας, έκτακτης ανάγκης, ή αντιμετώπισης καταστροφών.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την BritishAirwaysγια την πιλοτική εφαρμογή του εγχειρήματος.

Σημαντικό κομμάτι του νέου δικτύου θα αποτελέσει ο HELLAS SAT3 – IS, ο νέος δορυφόρος στον οποίο θα επενδύσουν από κοινού η Βρετανική εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών με την HellasSat, και θα φέρει εξοπλισμό που θα εξυπηρετεί διπλή χρήση:

  • Τις κινητές δορυφορικές υπηρεσίες S Band της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europa Sat), οι οποίες αναπτύσσονται μετά την αδειοδότηση του Inmarsat από την Ε. Ε. τον Μάιο του 2009, με σκοπό την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών διασύνδεσης αεροπορικών επιβατών σε Πανευρωπαϊκή κάλυψη.
  •  Την εγκατάσταση 44 αναμεταδοτών με την ονομασία Hellas Sat 3, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου Hellas Sat 2 και για την περαιτέρω ανάπτυξη των δορυφορικών επικοινωνιών της Hellas Sat.

Το κόστος κατασκευής του δορυφόρου που ανέλαβε η γαλλική εταιρεία Thales Alenia Space, ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτόξευσή του προγραμματίζεται εντός του 2016.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellas Sat Χριστόδουλο Πρωτοπαπά: «ο  HELLAS SAT3 – IS θα ελέγχεται από ελληνικό έδαφος, από τους μηχανικούς μας  και θα εξυπηρετήσει τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες μας με επιπλέον δορυφορική χωρητικότητα. Σκοπεύουμε να εκτοξεύσουμε εντός του 2017 ακόμα ένα δορυφόρο με την ονομασία HELLAS SAT 4  με ευρεία και ισχυρή δορυφορική κάλυψη στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για πολλαπλές και καινοτόμες υπηρεσίες δεδομένων και δορυφορικής τηλεόρασης».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ArabSat GoGo Hellas Sat HELLAS SAT 3 – IS Inmarsat
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ ετοιμάζει στρατηγική τεχνολογικής κυριαρχίας για cloud, AI και chips

Sparkle & Hellas Sat: δοκιμή κβαντικής ασφάλειας στα data centers τους στην Ελλάδα

Η παρουσία της Hellas Sat στο Battlefield ReDEFiNED

Με λύσεις υπερταχείας ασύρματης πρόσβασης και AI στο MWC 2026 η Intracom Telecom

15 εκατομμύρια απόπειρες επιθέσεων με τη μάσκα του VPN

Η στρατηγική της LG για το μέλλον

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.