Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 27 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Eπενδυτές από το Dubai οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Intracom Telecom

24/04/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ρευστότητα και δυνατότητα νέων επενδύσεων αποκτά η Intracom Holdings από την πώληση της Intracom Telecom έναντι τιμήματος 47 εκατ. ευρώ (ή 9 φορές τα EBITDA του 2013) η οποία σηματοδοτεί το πέρασμα του ομίλου περισσότερο στις υπηρεσίες από την παραγωγή τηλεπικοινωνιακού υλικού.

intracom-dubai

Η προς πώληση εταιρεία απέφερε το 31% του τζίρου της Intracom Holdings το 2013 και το 9,4% των EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων).

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση αγοραστής του 49%  της Intracom Telecom είναι επενδυτές από το Dubai, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η κίνηση  από την πλευρά των αγοραστών έχει στρατηγικό χαρακτήρα και συνδέεται άμεσα με την  Ericsson.

Υπενθυμίζεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecom μετέχει επίσης η ρωσική JSC Sitronics με 48%, ενώ 3% ανήκει στο fund Rydra TradingCompany το οποίο έχει σχέση με την κινεζική Huawei.

Η σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας – προσυμφώνου. Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων. Με την πώληση της Intracom Telecom τερματίζονται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις και ευθύνες της  από την προηγηθείσα πώληση του 51% της Intracom Holdings στη προαναφερθείσα ρωσική εταιρεία.  

Ο πρόεδρος της Intracom Holdings Δημήτρης Κλώνης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε ότι επετεύχθη συμφωνία για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής μας στην Intracom Telecom. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Intracom Holdings και τους μετόχους της, ενώ παράλληλα μας επιτρέπει να βλέπουμε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τις προοπτικές του Ομίλου μας.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings Κωνσταντίνος Κόκκαλης δήλωσε: «Η επίτευξη μιας σημαντικής συμφωνίας με ιδιαίτερα επωφελείς όρους σηματοδοτεί ένα νέο περιβάλλον για τον Όμιλο Intracom Holdings. Η δημιουργία ρευστότητας θα επιτρέψει στην εισηγμένη έναν πιο εστιασμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων επενδύσεων, ενώ προσβλέπουμε στη συνέχεια της στενής συνεργασίας των εταιρειών του Ομίλου μας με την Intracom Telecom.»

 Η Intracom Telecom έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 55 εκατ. ευρώ. Το 2013 είχε τζίρο 159,7 εκατ. και EBITDA 5,2 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ήταν ιστορικά το κεντρικό αντικείμενο της Intracom. Η εν λόγω εταιρεία αποτέλεσε βάση για τη δημιουργία τεχνολογικής τεχνογνωσίας, αλλά και φυτώριο στελεχών για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στην Ελλάδα.  Ιστορικές στιγμές της εταιρείας ήταν η συνεργασία με την Ericsson τη δεκαετία του 1980 και η συμμετοχή στην επιτυχία του εγχειρήματος της Vodafone τη δεκαετία του 1990.

Η Intracom Telecom τα τελευταία 20 χρόνια εξελίχθηκε σε έναν κορυφαίο διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, με τις δραστηριότητές της να επικεντρώνονται γεωγραφικά στην Αν. Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.800 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης και υποστηρίζει περισσότερους από 100 μεγάλους πελάτες σε πάνω από 70 χώρες. Στο διεθνές της πελατολόγιο συγκαταλέγονται πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, και μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.  

Δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό με τους εργαζόμενους. Πηγές του ομίλου σημείωναν πως δεν υφίσταται λόγος αλλαγών στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Για την έγκριση της πώλησης θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings στις 16 Μαΐου 2014 το πρωί. 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Intracom Sitronics
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα ΕΚΠΑ και SchoolFan: πώς απαντούν οι νέοι στα fake news για την κλιματική αλλαγή

Η EPSILONNET εγκαινίασε το νέο της κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Η τεχνολογία ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά μέσα από τους «ΔΥΝΑΤΟΥΣ» της Κωτσόβολος

Η Wolt ενισχύει το retail οικοσύστημά της με τη νέα συνεργασία με τα Max Stores

HP: ηγέτης στο Gartner Magic Quadrant για εργαλεία διαχείρισης ψηφιακής εμπειρίας εργαζομένων

Παρουσία του Δημήτρη Παπαστεργίου η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΣΗΔΗΣ: Μετάβαση σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για τον κύκλο ζωής των Δημόσιων Συμβάσεων
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της Δημόσιας Προσφοράς συγκεντρώνοντας €212 εκατ.
  • ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής»
  • Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά
  • Το κόστος που δεν θα δείτε ποτέ στον ισολογισμό της επιχείρησής σας
  • ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ – BOSBI: Εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία
  • Lidl Ελλάς: Νέο κατάστημα στη Σκιάθο – Επένδυση ύψους 7,7 εκατ. ευρώ
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.