Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 7 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Με τάσεις ανάσχεσης η μείωση των εσόδων της Vodafone

06/02/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013) του οικονομικού έτους της Vodafone (από 1.4.2013 έως 31.3. 2014) αν και με μικρότερο ρυθμό η μείωση των εσόδων από υπηρεσίες η οποία αποδίδεται στην οικονομική κρίση, στον ανταγωνισμό και στη μείωση των τελών τερματισμού των κλήσεων.

Vodafone

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μητρική της, στο προαναφερόμενο τρίμηνο είχε έσοδα από υπηρεσίες 154,7 εκατ. ευρώ (ή 130 εκατ. ευρώ βρετανικές λίρες) έναντι 179,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού της έτους, μειωμένα κατά 13,4%.  Η αντίστοιχη μείωση (έτος με έτος) στα προηγούμενα τρίμηνα ήταν 18,1%, 17,5% και 19,9%.

Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) διαμορφώθηκε σε 10 ευρώ μειωμένο σημαντικά έναντι των 13,1 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Ο αριθμός των συνδρομητών της διαμορφώθηκε σε 4,878 εκατ. εκ των οποίων το 68% είναι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας. Κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο προσέθεσε περίπου 88 χιλ. νέους συνδρομητές. Τα συνολικά λεπτά ομιλίας ήταν 2.418 εκατ. έναντι 2.196 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού της έτους. Τα SMS ήταν 319 εκατ. έναντι 334 εκατ.

Η διείσδυση των smarthpones στην συνδρομητική βάση της Vodafone Ελλάδος διαμορφώθηκε στο 24,6% έναντι του 20,7% το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και από αυτούς ποσοστό 54,1% έχει πρόγραμμα μεταφοράς δεδομένων έναντι του 50,4%. Τα Mb που μεταφέρθηκαν κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο ήταν 1.134 εκατ. έναντι 727 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους της εταιρείας γεγονός που καταδεικνύει την αύξηση της χρήσης υπηρεσιών internet. Η Vodafone έχει ξεκινήσει να ανακοινώνει και σταθερούς ευρυζωνικούς συνδρομητές οι οποίοι ήταν κατά το εξεταζόμενο διάστημα 9 χιλ. από 7 χιλ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Vodafone αποτελέσματα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στο Ρέθυμνο

SmartTalks #126: Λευτέρης Αντωνόπουλος, Vodafone – Ασφαλής ψηφιακή οικογένεια!

Αύξηση εσόδων για τη Vodafone Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης

Αλλαγή σκυτάλης στη Vodafone: Ο Νιέλ αποκτά το 16,21% και η e& αποχωρεί

Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για το Κτηματολόγιο με την υπογραφή της Vodafone

Vodafone: η υψηλότερη βελτίωση δικτύου κινητής από το 2023 στην Ελλάδα

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • AEGEAN: Εξυπηρέτησε για πρώτη φορά περισσοτέρους από 2 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο 2026
  • Lidl Ελλάς: Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής
  • CrediaBank: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και νέα ρεκόρ επιδόσεων το Α’ Εξάμηνο 2026
  • Στ. Παπασταύρου: «Χρηματοδοτούμε με 1,5 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνών»
  • Ο Όμιλος Qualco Αποκτά το 50,1% της Multiverse
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παραχώρησε το νέο Maxus T60 Max στην ΕΠΟΜΕΑ Βιλίων
  • ΣΒΕ: Θετικό βήμα η επανενεργοποίηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.