Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 12 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Συμμετοχή του προέδρου της ΕΕΤΤ στο Network X και στο Communications Policy & Regulation Week του IIC

30/10/2025infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, συμμετείχε ως ομιλητής στο “Network X 2025” που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 14-16 Οκτωβρίου. Το “Network X” αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια με αντικείμενο τις τεχνολογικές και ρυθμιστικές εξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, συγκεντρώνοντας κορυφαία στελέχη της διεθνούς αγοράς. Συμμετέχοντας σε panel με τίτλο “Shaping regulatory and spectrum frameworks to enable NTNs and D2D”, ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στη σημασία των μη-επίγειων δικτύων (Non-Terrestrial Networks) και των υπηρεσιών Direct-To-Device (D2D), προτάσσοντας ως βασικά πλεονεκτήματά τους τη δυνατότητα κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών και την αυξημένη ανθεκτικότητά τους σε φυσικές καταστροφές. Επεσήμανε, ωστόσο, τις τεχνικές δυσκολίες που συνοδεύουν την ανάπτυξή τους, όπως την εύρεση κατάλληλου φάσματος, την αποφυγή παρεμβολών και την προσαρμογή των συσκευών, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία και ο συντονισμός σε διεθνές επίπεδο αποτελούν κρίσιμη προϋπόθεση για την ευρεία χρήση και αξιοποίησή τους.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, συμμετείχε στις εργασίες του “International Regulators Forum 2025” και του “Annual Conference 2025” που πραγματοποιήθηκαν στη Μπογκοτά το διάστημα 20-23 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του ετήσιου “Communications Policy & Regulation Week” του International Institute of Communications (IIC). Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε ενότητα του “International Regulators Forum 2025” με τίτλο “Online protection of children and adolescents” (21/10), ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στους αυξανόμενους κινδύνους που προκύπτουν από τη διάδοση συνθετικού περιεχομένου παραγόμενου από τεχνητή νοημοσύνη (AI-generated synthetic media), το οποίο καθιστά τα παιδιά και τους εφήβους ιδιαίτερα ευάλωτους σε διαδικτυακή εκμετάλλευση και ψυχολογική πίεση. Επισήμανε ότι, παρά την χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου σε κρίσιμες εφαρμογές ασφάλειας και ταυτοποίησης, δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη συντονισμένες πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή τους στην προστασία των ανηλίκων από παραποιημένο περιεχόμενο. Υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη τέτοιων μηχανισμών θα μπορούσε να συμβάλει στην άμεση και τεκμηριωμένη απόσυρση επιβλαβούς περιεχομένου, ενισχύοντας ουσιαστικά την ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο και πάλι του “Communications Policy & Regulation Week”, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ ανέλαβε τον συντονισμό ενότητας του “Annual Conference 2025” με τίτλο “Open Internet and Digital Infrastructure” (22/10), όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη δικτύων, ενώ τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της πιθανής ανάληψης μέρους του κόστους από τις μεγάλες πλατφόρμες (“fair share”). Στην τοποθέτησή του ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στη σχετική συζήτηση που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στην επικείμενη υιοθέτηση του Κανονισμού για τα Ψηφιακά Δίκτυα (Digital Networks Act – DNA). Σημείωσε τέλος, ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι μεταβαλλόμενες συνθήκες στην αγορά, επιτάσσουν αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου των τηλεπικοινωνιακών παρόχων με μετάβαση από την πώληση ταχύτητας και δεδομένων στην παροχή εγγυημένων υπηρεσιών ποιότητας (QoS).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: «The Growth Playbook!» με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!

HP Hellas: Annual Partner Event 2026

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων για τις πολλαπλές εγκαταστάσεις οπτικών ινών στα κτίρια

Περισσότερα από 150 στελέχη επιχειρήσεων στο AI Reality Tour της WITSIDE και της Qlik

Η Xiaomi ανακοινώνει την πρώτη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση IFA 2026

AI Act: νέοι ρόλοι για ΕΕΤΤ και ΑΠΔΠΧ – έρχεται AI Sandbox

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Κυριακού προχωρούν την κοινή πλατφόρμα
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Προχωράμε στην πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»
  • Ψηφιακό Κράτος: Το Ενιαίο CRM αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων
  • ΣΔΑΔΕ: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του – Νέα διοίκηση για την περίοδο 2026–2029
  • ΑΑΔΕ: Μετάθεση καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • Ίδρυμα Ευγενίδου: Πέντε νέες δωρεές για την εκπαίδευση και την κοινωνία
  • Στ. Καφούνης: Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου. Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
RSS itsecuritypro.gr
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
  • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας
  • Newra AI Hub: Μια κοινή πρωτοβουλία της Πειραιώς και της Accenture εγκαινιάζει νέα εποχή στις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Η Commvault διατηρεί τη θέση της ως Leader για 15η συνεχή χρονιά στο Gartner® Magic Quadrant™ για Πλατφόρμες Backup και Προστασίας Δεδομένων
  • Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας με την κοινοπραξία CSC-EDIC – Στρατηγική συμμετοχή της ΕΑΚ
  • NIS2: Από τη δήλωση συμμόρφωσης στην αποδεδειγμένη κυβερνοανθεκτικότητα
  • Liquid Cooling Package – Αποδοτική Ψύξη για IT Υποδομές και Data Centers
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.