Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»TV

H Arcadia του Γιώργου Ζώη γίνεται η πρώτη ελληνική συμπαραγωγή του Vodafone TV

14/11/2024infocomBy infocom4 Mins Read TV
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το Vodafone TV γίνεται για πρώτη φορά συμπαραγωγός σε ελληνική ταινία με το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη, μία από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της σαιζόν, πρόσφατα βραβευμένη στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που πραγματεύεται μία σκοτεινή ιστορία μυστηρίου με τους πρωταγωνιστές εγκλωβισμένους σε έναν απόκοσμο μα εντελώς ελκυστικό σκηνικό, όπου ένα απρόσμενο δυστύχημα θα φέρει αναπάντεχες εξελίξεις στην καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές του 2025 από την Tanweer και θα είναι άμεσα διαθέσιμη αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Δέκα χρόνια μετά την μεγάλου μήκους ταινία «Interruption» (2015) που συμμετείχε στο Horizons του φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά και το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας στο φεστιβάλ Βενετίας για την μικρού μήκους «Τίτλοι Τέλους», ο Γιώργος Ζώης επιστρέφει με το «Arcadia», τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βερολίνου στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή.

Με την ενθουσιώδη κριτική αποδοχή στο πλευρό του και με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια («Κυνόδοντας», «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασών», «Σπιρτόκουτο») και τον Βαγγέλη Μουρίκη («Ο Βασιλιάς», «Το Μικρό Ψάρι», «Digger»), η ταινία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σαράγεβου, το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Βαγγέλη Μουρίκη στο Φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ, καθώς και δύο σημαντικές διακρίσεις για τη μουσική της – το βραβείο “Golden rose” Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Βουλγαρικού Κινηματογράφου και το βραβείο “Vasil Gendovich” για τον Καλύτερο Συνθέτη σε μεγάλου μήκους ταινία για το 2024 – το «Arcadia» συνεχίζει τη διεθνή του πορεία.

Πρόσφατα, εξασφάλισε μια θέση στην τελική λίστα των υποψηφιοτήτων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου ως η μοναδική ελληνική παραγωγή που περιλαμβάνεται στις φετινές υποψηφιότητες, ενώ στην Ελλάδα, μετά από δύο κατάμεστες προβολές, έφυγε από το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με δύο βραβεία: το βραβείο Fipresci της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών και το βραβείο του Ιδρύματος Κωστοπούλου.

Μετά και από αυτή την συνεργασία, στο Vodafone TV το κοινό απολαμβάνει αποκλειστικά όλο το μοναδικό περιεχόμενο του ΗΒΟ, τον πλούσιο κατάλογο του Disney+, τις απολαυστικές ταινίες της Warner σε Α’ προβολή, ιδιαίτερα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ σε ειδικά αφιερώματα, αλλά και τα ανερχόμενα, ευρωπαϊκά Nordic noirs της Viaplay για την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Σύνοψη

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους.

Μια παραγωγή της Foss Productions και της Homemade Films, σε συμπαραγωγή με την Red Carpet και το Vodafone TV.

Σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ | Σενάριο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ | Παραγωγοί ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΡΩΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΝΔΑΚΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ | Συμπαραγωγός VESELKA KIRYAKOVA, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ | Διεύθυνση Φωτογραφίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΟΣ GSC | Μοντάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ | Μουσική PETAR DUNDAKOV | Σκηνογράφος ΕΛΕΝΑ ΒΑΡΔΑΒΑ | Ενδυματολόγος ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΡΟΖΑΝΑ | Μακιγιάζ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΙΔΟΥ | Ηχητικός Σχεδιασμός ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ | Ηχολήπτης ALEXANDER SIMEONOV | Colorist ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ | Casting ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΝΗ, ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΤΖΟΥΝΗΣ | Location Manager ΓΙΩΤΑ ΣΚΟΥΒΑΡΑ | Διεύθυνση Παραγωγής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΝΤΑΡΗΣ | Executive Producers LUCAΝ TOH, BABAK ANVARI, CYNTHIA ODIER

Πρωταγωνιστούν ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΈΛΕΝΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΙΜΑΓΜΟΣ ΡΗΓΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΦΛΟΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΑΦΝΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΠΑΤΑΚΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΠΕΤΡΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΝΔΡΗ, ΛΕΝΑ ΓΙΑΚΚΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΙΑΓΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΤΖΟΥΖΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Arcadia Vodafone Γιώργος Ζώης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

    Το λίκνο της Δημοκρατίας: πρεμιέρα για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της MagentaTV

    Generation Next: δέκα χρόνια καινοτομίας, με τη νέα γενιά να σχεδιάζει το μέλλον

    Η EON γίνεται Nova TV και φέρνει μία νέα τηλεοπτική εμπειρία θέασης

    Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ από τη Vodafone για την αναβάθμιση των καταστημάτων της

    Περί το 1,5 εκατ. ready for service FTTH από τη ΔΕΗ – Τι γίνεται με Vodafone και κινητή

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και το Bilişim Vadisi ενώνουν δυνάμεις
    • Wolt και AEGEAN ενώνουν τις δυνάμεις τους
    • Κρασί: Πώληση με βάση τη χρήση και όχι ποικιλία, περιοχή ή σοδειά
    • Οδηγός MICHELIN 2027 για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Σαντορίνη
    • Lancom & GNM-IX ενισχύουν την πρόσβαση της ελληνικής αγοράς σε διεθνή δίκτυα
    • Leonardo Hotels: Επεκτείνει την παρουσία της στην Κύπρο
    • Ν. Παπαθανάσης: 7,71 εκατ. ευρώ για 4 νέα έργα στην Πελοπόννησο
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    • Η ΕΑΚ προειδοποιεί: Κρίσιμες ευπάθειες στο λογισμικό PHP, CVE-2026-109618 και CVE-2026-109619
    • Η TrendAI ενισχύει την τεχνογνωσία στην κυβερνοασφάλεια μέσα από το πρώτο TrendAI University στην Αθήνα
    • Οι κυβερνοεγκληματίες αξιοποιούν τη δυναμική του Agentic AI για να κλέψουν κρυπτονομίσματα από ψηφιακά πορτοφόλια
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.