Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του 7ου πανελλήνιου διαγωνισμού Generation Next του Ιδρύματος Vodafone

27/06/2024infocomBy infocom4 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, του εκπαιδευτικού προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω STEM, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους και όλες στις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη. Οι ομάδες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό εκπροσώπησαν δημόσια σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα από διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες, παρουσιάζοντας καινοτόμες προτάσεις για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και την άμεση εφαρμογή τους στην περιοχή τους, στους κατοίκους της αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη νικήτρια ομάδα που κέρδισε το συναρπαστικό ταξίδι στο CERN, για να συνεχίσει να εξερευνά τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι οι μαθητές Αίας Τάτσης (Β’ Λυκείου) και Ερμής Τάτσης (Γ’ Γυμνασίου) από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, Κόντη Ευτυχίας. Με το project τους ‘Cycloid Healthcare from Above’, προτείνουν μία άμεση λύση για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone σε δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού. Επίσης, το UAV είναι εξοπλισμένο με 5G Smartphone, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης με ιατρικό προσωπικό, σε πραγματικό χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του project, η ομάδα από την Σάμο πραγματοποίησε έρευνα και ήρθε σε επαφή με γιατρούς και διασώστες για την προσαρμογή του UAV για αποτελεσματικότερη χρήση σε κρίσιμες καταστάσεις και την ενδεχόμενη συνεργασία για την αξιοποίηση του UAV σε δράσεις διάσωσης. Επιπλέον, συνεργάστηκε και με τον Δήμο του νησιού, ο οποίος τους στήριξε εμπράκτως παρέχοντας οικονομική υποστήριξη, μέσω του σχολείου τους, για την υλοποίηση του project τους.

Τη δεύτερη νικήτρια θέση κατέκτησε η ομάδα Χαβατζόγλου Ιωάννη και Χήτου Θοδωρή, μαθητών Β’ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Άγγελου Καραφωτιά, από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων Αττικής. Η ομάδα αποφάσισε πρότεινε μια λύση που να ενισχύει τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία μας και σχεδίασε και παρουσίασε έναν φορητό ρομποτικό διερμηνέα νοηματικής γλώσσας (σε μορφή χεριού). Ο ρομποτικός διερμηνέας, λόγω του απλού σχεδιασμού του, μπορεί να αξιοποιηθεί είτε ατομικά) είτε από εκπαιδευτικούς φορείς (π.χ. πανεπιστήμια) και φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις, καθώς μπορεί να τοποθετείται επί σκηνής και να είναι ορατός από το κοινό.

Με την ίδια πίστη ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά, η τρίτη νικήτρια ομάδα έστρεψε το ενδιαφέρον της προς το περιβάλλον. Συγκεκριμένα η Γεωργιάδου Έρικα (Β’ Λυκείου), ο Δεμενεόπουλος Θεόδωρος (Γ’ Λυκείου) και η Λιβέρα Μιχαέλα (Γ’ Λυκείου) από το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Αθηνών, με την καθοδήγηση του καθηγητή Αριστοτέλη Τσιατούχα παρουσίασαν το «Ecobot», ένα σύστημα ανακύκλωσης και μετατροπής πλαστικών μπουκαλιών PET σε νήμα για 3D εκτυπωτές.

Η ομάδα του 2ου ΕΚ Αθηνών συνεργάστηκε με τα συστεγαζόμενα σχολεία (1ο Γυμνάσιο Δάφνης και 2ο ΓΕΛ Δάφνης) για τα οποία κατασκεύασαν κάδους ανακύκλωσης μπουκαλιών καθώς και με τους μαθητές της Α’ Τάξης δημιουργώντας κάδους ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν στο γραφείο των καθηγητών και σε εργαστήρια.

Το σύστημα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών PET εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στο εργαστήριο 3D εκτυπώσεων της σχολικής μονάδας της ομάδας και συγκέντρωσε πολύ θετικές εντυπώσεις από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς ενώ ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού ενημερώθηκε για τη συνολική προσπάθεια.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε περήφανοι για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next που κατορθώνουν να δίνουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα της τοπικής τους κοινωνίας. Το Ίδρυμα Vodafone θα συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους και ενθαρρύνουν μαθητές/μαθήτριες και καθηγητές/καθηγήτριες σε μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία ανάπτυξης δεξιοτήτων STEM προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τόπο τους μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας.»

Το Πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα με επίκεντρο την ψηφιακή πλατφόρμα www.vodafonegenerationnext.gr, μετρά περισσότερους από 125.500 ωφελούμενους ενώ στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού έχουν δημιουργηθεί 865 καινοτόμα projects μαθητών από 150 δήμους της χώρας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

generation next Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vodafone: 3 μήνες δώρο σε κορυφαίες υπηρεσίες κινητής, σταθερής και τηλεόρασης, με κάθε αγορά συσκευής

LG: Οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την ουσιαστική καινοτομία

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Όμιλος ΔΕΗ: αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Ανθεκτική ανάπτυξη στο παγκόσμιο εμπόριο αγαθών παρά τις αντιξοότητες
  • ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2026
  • Briefcase Communication: Ένα νέο hub επικοινωνίας που έρχεται να κάνει τα πράγματα… καλύτερα
  • ΕΚΚΟΜΕΔ: Προεγκρίσεις χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ, περίοδος 2026Α
  • Fraport Greece: Εργασίες στα αεροδρόμια Κέρκυρας (CFU), Μυτιλήνης (MJT) και Μυκόνου (JMK)
  • Όμιλος Fourlis: Διατηρεί τη θετική εμπορική δυναμική στο Α’ Εξάμηνο 2026
  • Online Workshop: AI-Powered Digital Growth
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Έρευνα της Check Point αποκαλύπτει κρυφό κανάλι στο ChatGPT που επέτρεπε πρόσβαση σε δεδομένα Gmail
  • Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διακρίσεις σε στελέχη και ομάδες που καινοτομούν στη Δημόσια Διοίκηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • Η GCC Hellas αναγνωρίζεται ως Fortinet SASE Specialist Distributor και επιταχύνει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος συνεργατών της
  • Η TrendAI™ κατακτά την πρώτη θέση στο benchmark κυβερνοασφάλειας Agentic AI του CyberGym με ποσοστό επιτυχίας 97%
  • Το Cryptshare Secure Information Exchange της Akeydor είναι διαθέσιμο τώρα στην Ελληνική αγορά για τους Enterprise users!
  • Έρευνα Ransomware στην Ευρώπη: Αύξηση επιθέσεων 29% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026
  • cipherX: Η κυβερνοασφάλεια, από τη θεωρία στην πράξη στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.