Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 27 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Έρευνα σχετικά με πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές της Microsoft όσον αφορά το Teams

27/07/2023infocomBy infocom2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας για να αξιολογήσει κατά πόσον η Microsoft ενδέχεται να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ συνδέοντας ή ομαδοποιώντας το προϊόν επικοινωνίας και συνεργασίας Teams με τα δημοφιλή της λογισμικά για τις επιχειρήσεις Office 365 και Microsoft 365.

Η Microsoft περιλαμβάνει το Teams, ένα εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας υπολογιστικού νέφους, στις ευρέως διαδεδομένες σουίτες για επιχειρηματικούς πελάτες Office 365 και Microsoft 365, οι οποίες επίσης βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος. Η Επιτροπή ανησυχεί ότι η Microsoft ενδέχεται να καταχράται και να υπερασπίζεται τη θέση της στην αγορά λογισμικών παραγωγικότητας περιορίζοντας τον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) όσον αφορά τα προϊόντα επικοινωνίας και συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανησυχεί ότι η Microsoft ενδέχεται να παρέχει στο Teams πλεονέκτημα διανομής μη παρέχοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα συμπεριλάβουν ή όχι την πρόσβαση στο εν λόγω προϊόν όταν είναι συνδρομητές στα λογισμικά παραγωγικότητας της Microsoft, ενώ ενδέχεται να έχει περιορίσει και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δικών της λογισμικών παραγωγικότητας και των ανταγωνιστικών προϊόντων.

Οι πρακτικές αυτές ενδέχεται να συνιστούν αντιανταγωνιστική σύνδεση ή ομαδοποίηση και να εμποδίζουν τους προμηθευτές άλλων εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά, εις βάρος των καταναλωτών στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Εάν αποδειχθούν αληθείς οι ανησυχίες της Επιτροπής, η υπό έρευνα συμπεριφορά ενδέχεται να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, οι οποίοι απαγορεύουν την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (άρθρο 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Η Επιτροπή θα διερευνήσει διεξοδικά το θέμα κατά προτεραιότητα. Η έναρξη επίσημης έρευνας δεν προδικάζει την έκβασή της.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: «Τα εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας εξ αποστάσεως, όπως το Teams, έχουν καταστεί απαραίτητα για πολλές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές για τα προϊόντα αυτά παραμένουν ανταγωνιστικές και ότι οι επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να επιλέγουν τα προϊόντα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους. Γι’ αυτό διερευνούμε κατά πόσον η σύνδεση που επιχειρεί η Microsoft του Teams με τα δικά της λογισμικά παραγωγικότητας ενδέχεται να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

microsoft teams
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GEOSENSE: πλατφόρμα DaeDaLuS και ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου ICAERUS

McLaren Stanley (Amazon): Η AI δεν αντικαθιστά τους προγραμματιστές, αλλά αλλάζει τον ρόλο τους

QnR business unit Enterprise Asset Intelligence Solutions με πυρήνα το IBM Maximo Application Suite

Η Cosmos Business Systems παρούσα στη νέα ψηφιακή εποχή του Ελληνικού Κτηματολογίου

DOTSOFT: ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στον Δήμο Τρίπολης

Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΣΗΔΗΣ: Μετάβαση σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για τον κύκλο ζωής των Δημόσιων Συμβάσεων
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της Δημόσιας Προσφοράς συγκεντρώνοντας €212 εκατ.
  • ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής»
  • Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά
  • Το κόστος που δεν θα δείτε ποτέ στον ισολογισμό της επιχείρησής σας
  • ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ – BOSBI: Εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία
  • Lidl Ελλάς: Νέο κατάστημα στη Σκιάθο – Επένδυση ύψους 7,7 εκατ. ευρώ
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.