Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 25 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

ΕΒΕΑ: νέα πρόσκληση για αμιγώς γυναικεία startup σε επενδυτικά κεφάλαια

23/03/2023infocomBy infocom3 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στο τέλος του μήνα πρόκειται να δημοσιευθεί μία νέα πανελλαδική πρόσκληση για πρόσβαση αμιγώς γυναικείων startup εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ΘΕΑ δήλωσε η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου από το βήμα του συνεδρίου The Upfront Initiative, που διοργανώνει η LiFO και η Tsomokos υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Συντονίζοντας το πάνελ με τίτλο τίτλο «Πώς απομακρύνουμε τις προκαταλήψεις από το εταιρικό περιβάλλον» ο People Experience and Intelligence Director της MYTILINEOS, κ. Θεόδωρος Κατσίκης έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης υπογραμμίζοντας τη σημασία του συνεδρίου το οποίο χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό για την ελληνική κοινωνία. Μιλώντας για την λειτουργία και οργάνωση του ομίλου MYTILINEOS με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους στους διαφορετικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, υπογράμμισε πως ο όμιλος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια για την προώθηση πολιτικών ισότητας και συμπερίληψης. Ενδεικτική είναι η απόφαση να προσλάβει ειδικά για αυτό το ρόλο τον ίδιο προκειμένου να προωθήσει στρατηγικές ισότητας και συμπερίληψης στο εσωτερικό του ομίλου μέσω του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Κίνηση που, όπως είπε, δεν κάνουν αντίστοιχα πολλές εταιρείες.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Accenture, η Director, Applied Intelligence, κ. Ελευθερία Δεσποιναρά τόνισε πώς στόχος είναι να καταπολεμηθεί το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να μην κατέχουν εργασιακές θέσεις σε τομείς τεχνολογίας. Όπως είπε, πρόκειται για τομείς όπου οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σημαντικά. Παράλληλα, ειδική μνεία έκανε στις δράσεις για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων πέραν του φύλου σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ψυχική υγεία και η αναπηρία. Υπογράμμισε πως είναι απαραίτητοι οι μετρήσιμοι στόχοι και η ανάπτυξη ενός πλάνου που καλύπτει μία ευρεία γκάμα θεμάτων. Αναφέρθηκε ακόμα στον κομβικό ρόλο της εκπαίδευσης απέναντι στις προκαταλήψεις αλλά και στην δημιουργία ενός ξεκάθαρου αξιακού πλαισίου και ισχυρών εργαλείων.

Οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μεγαλύτερες όλο και περισσότερο γνωρίζουν ότι πρέπει να βασίζονται σε άτομα και όχι στο φύλο τόνισε η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μισθολογικό χάσμα στη χώρα που βρίσκεται στο 14% ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 13% και βρίσκεται μακριά από χώρες όπως η Ιταλία που έχουν καταφέρει να παρουσιάζουν ποσοστό μόλις 5%. Ειδική αναφορά έκανε στην υποεκπροσώπηση μόλις στο 18% των γυναικών στους τομείς της πληροφορικής και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΕΒΕΑ για την υποστήριξη και ενίσχυση των γυναικών ειδικά στους τομείς αυτούς. Ανέφερε, δε, πως στο τέλος του μήνα πρόκειται να ανακοινωθεί νέα πρόσκληση για ένταξη αμιγώς γυναικείων ομάδων στην θερμοκοιτίδα καινοτόμου επιχειρηματικότητας ΘΕΑ προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΒΕΑ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H SellBuyPlay δημιουργεί το πρώτο παγκοσμίως retail eCommerce και gaming marketplace με MiCA άδεια

8 startups εντάσσονται στον 10ο κύκλο του Scale Up της Endeavor

Η Perceptual Robotics εξασφαλίζει χρηματοδότηση άνω των £4 εκατ.

Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

ESA BIC Greece: 5 χρόνια, 32 startups και η Ελλάδα στη νέα διαστημική οικονομία

Η Ελλάδα και η Κύπρος συμμετέχουν στη νέα ευρωπαϊκή επενδυτική πρωτοβουλία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ΕΕ στην παραγωγή τροφίμων, ποτών και καπνού
  • Οι AI agents φέρνουν το B2B στο επίκεντρο του agentic commerce
  • BofA: Θερινή «παύση» στις τιτλοποιήσεις – Δυναμική επιστροφή των αγορών τον Σεπτέμβριο
  • ΕΣΑ: Οι θερινές εκπτώσεις έχουν χάσει τον ρόλο τους
  • Split Payments από τη Wolt: Για πιο απλές και ευέλικτες ομαδικές παραγγελίες
  • Back to School με Lidl Plus διαγωνισμό!
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παρέδωσε στην ομάδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το υπερσύγχρονο λεωφορείο Volvo Irizar i8
RSS itsecuritypro.gr
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
  • Από το CVSS στο πραγματικό ρίσκο: Το νέο Vulnerability Management στην εποχή της AI
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.