Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 28 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Twitter: Η στρατηγική του Elon Musk για ανάπτυξη smartphone και super app

28/11/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και επικεφαλής της Twitter, Elon Musk, δήλωσε πως θα αναπτύξει ένα «εναλλακτικό smartphone» εάν η Apple και η Google απομακρύνουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από τα καταστήματα εφαρμογών που διαχειρίζονται.

Ο Musk αναφέρθηκε την Παρασκευή στην πιθανότητα να λανσάρει το δικό του smartphone, το οποίο θα ανταγωνίζεται το iPhone και το Android. Χρήστης του Twitter πρότεινε ότι ο Musk θα πρέπει να προχωρήσει με το συγκεκριμένο σχέδιο, προσθέτοντας ότι «η μισή χώρα θα εγκατέλειπε με χαρά» τις δύο πλατφόρμες. Ο Musk απάντησε: «Ελπίζω φυσικά να μην γίνει αυτό, αλλά, ναι, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα φτιάξω ένα εναλλακτικό smartphone».

Άλλωστε, τα σχέδια του για την μετατροπή του Twitter σε μια «πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης» θα μπορούσαν να φέρουν την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σε σύγκρουση με τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς. Και αυτό γιατί το Apple App Store, το Google Play Store, αλλά και τα μικρότερα καταστήματα εφαρμογών -όπως το Amazon Appstore- έχουν κανόνες που προστατεύουν τους χρήστες από διακρίσεις, εκφοβισμό, παρενόχληση και οποιοδήποτε περιεχόμενο θεωρείται μη αποδεκτό.

Στο παρελθόν, τα συγκεκριμένα app stores έχουν διαγράψει εφαρμογές λόγω ανεπαρκών πρακτικών εποπτείας περιεχομένου και επιβλαβούς περιεχομένου. Η Apple ανέφερε σε επιστολή προς το Κογκρέσο πέρυσι ότι, μέσα στο 2020, είχε αφαιρέσει περισσότερες από 30.000 εφαρμογές από το ηλεκτρονικό κατάστημά της, λόγω μη αποδεκτού περιεχομένου.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η Apple και η Google απομάκρυναν την Parler, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- στην ελευθερία του λόγου, μετά τα συμβάντα στο αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, οι δύο εταιρείες επανέφεραν την εφαρμογή στα app store τους.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαιρέτισαν την ιδέα του Musk για ένα εναλλακτικό smartphone. «Θα το αγόραζα. Κάνε το ακόμα κι αν η εφαρμογή παραμείνει» υποστήριξε κάποιος. Ένας άλλος είπε: «Κάνε το, σε κάθε περίπτωση. Υπάρχει μια τεράστια αγορά για μια εναλλακτική λύση αντί της Google και της Apple».

Τονίζεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είχε παραπονεθεί πρόσφατα και για το μερίδιο της τάξεως του 15% έως 30% που παρακρατούν η Apple και η Google από τις αγορές που πραγματοποιούνται εντός εφαρμογών – πολιτική που θα μπορούσε να περικόψει τα έσοδα της Twitter από το συνδρομητικό μοντέλο των 8 δολαρίων που αναμένεται να υιοθετήσει.

Στις 18 Νοεμβρίου, ο Musk έγραψε στο Twitter: «Οι χρεώσεις στα καταστήματα εφαρμογών είναι προφανώς πολύ υψηλές λόγω του διπωλίου iOS/Android. Είναι ένας κρυφός φόρος 30% στο Διαδίκτυο».

Σημειώνεται πως ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα και τα σχέδια για την ανάπτυξη ενός superapp που θα ακούει στο όνομα X, σημειώνοντας πως η εξαγορά του γνωστού κοινωνικού δικτύου επιτάχυνε τη δημιουργία του συγκεκριμένου app κατά τρία έως πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Android Apple Elon Musk Google iOS smartphones twitter
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Telekom αντί Cosmote – τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη διεθνή μάρκα

Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Apple παρουσιάζει τα νέα Mac mini και Mac Studio με τα M6, M5 Pro, M5 Max και M5 Ultra chips

Η DOTSOFT αναλαμβάνει την ψηφιακή ανάδειξη του προσκυνηματικού κεφαλαίου της Πιερίας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τι προβλέπει το νέο χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία
  • EPSILONΝET: Βασικά Οικονομικά Μεγέθη 2025
  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ
  • Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρων Αριστείας για έρευνα και καινοτομία
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Κλιμακώνουμε άμεσα τις παρεμβάσεις μας απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου»
  • ΕΒΕΘ: Οικονομία, υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επίκεντρο – Οι προτάσεις προς τον πρωθυπουργό
  • ΣΕΒΕ προς Πρωθυπουργό: Έξι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εξαγωγών
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.