Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Huawei στο Πεκίνο

05/07/2016infocomBy infocom3 Mins Read News Telecoms Διεθνή Επιχειρήσεις Κινητή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στην Κίνα, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την τεχνολογία του μέλλοντος όπως διαμορφώνεται από τη Huawei.

huawei

O Έλληνας Πρωθυπουργός και τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο Πεκίνο, το Κέντρο Ενημέρωσης της Huawei το οποίο αποτελεί μέρος του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης που η εταιρεία έχει δημιουργήσει στην κινεζική πρωτεύουσα.
Ο κ. Guo Ping, Rotating CEO της Huawei Technologies, και ο κ. Bao Jianlin, Managing Director της Huawei Greece, καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, τους Αναπληρωτές Υπουργούς Παιδείας κα. Σία Αναγνωστοπούλου και κ. Κώστα Φωτάκη, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, και την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα. Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και τους συνεργάτες τους.
Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα της Huawei σε προϊόντα και λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, και να ενημερωθούν σε σχέση με τα βασικά στοιχεία της επιχειρησιακής στρατηγικής της Huawei, κεντρικό σημείο της οποίας αποτελεί η Καινοτομία – περιοχή υψηλού ενδιαφέροντος για τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Παράλληλα, οι δύο πλευρές είχαν συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην προσέλκυση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και για την πρόθεση της Huawei να συμβάλει με ποικίλους τρόπους στην προώθηση της συνεργασίας με τη χώρα μας σε θέματα τεχνολογικής εκπαίδευσης και καινοτομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Guo Ping ανακοίνωσε εκ μέρους της Huawei την προσφορά τριετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στις τεχνολογίες νέας γενιάς, με την επωνυμία ‘Seeds for The Future’, για Έλληνες φοιτητές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ‘Πιστεύουμε πραγματικά στη σύνδεση Ελλάδας και Κίνας και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των νέων, μέσω της εκπαίδευσης στις τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών και στο διαμοιρασμό της γνώσης. Πιστεύουμε ότι εάν οι νέοι άνθρωποι έχουν προοπτικές, τότε και η χώρα έχει προοπτικές και το μέλλον μπορεί να είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο’.
Η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), με περισσότερους από 170.000 εργαζόμενους σε όλο των κόσμο, εξυπηρετώντας παρόχους τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές, σε πάνω από 170 χώρες.
Στην Ελλάδα, η Huawei είναι υπερήφανη έχοντας στο πελατολόγιό της το σύνολο των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και σημαντικό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό έχει μία ή περισσότερες συνδέσεις που εξυπηρετούνται από εξοπλισμό της Huawei. Επιπρόσθετα, τα προϊόντα του επιχειρηματικού κλάδου Consumer Business Group της Huawei, όπως smartphones, tablets, συσκευές κινητής ευρυζωνικότητας και αξεσουάρ, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις που έχουν φέρει τη Huawei στη δεύτερη θέση των πωλήσεων συσκευών Android στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Huawei Τσίπρας
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    QnR Group: ισχυρές επιδόσεις στο Α’ εξάμηνο 2026 και παρουσίαση του Growth Path to 2030 στο επενδυτικό κοινό

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    Στα 2,4 δισεκατομμύρια οι συνδέσεις 6G το 2035

    Η Vodafone ζητεί αυστηρότερους κανόνες για τις διακοπές πρόσβασης στο διαδίκτυο

    Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για το 6G: 12-15 δισ. ευρώ το αρχικό χρηματοδοτικό μέγεθος

    i-Spirit : ανάπτυξη με ίδια κεφάλαια, ισχυρές συμμαχίες και στόχευση στο εξωτερικό

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Η DPG σχεδιάζει τηλεοπτικό CNN, ο Antenna επεκτείνεται στην Ιταλία
    • 4,5 εκατ. ευρώ για κτίριο που θα στεγάσει Ερευνητικό Κέντρο για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
    • GEP και ΜΕΪΔΑΝΗΣ: Η Υγεία και Ασφάλεια στο πρόγραμμα επιβράβευσης «Καλή Φάση»
    • Schneider Electric: Παρουσιάζει τη νέα μονάδα διανομής ψυκτικού Motivair
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Αύγουστος 2026
    • Χ. Δούκας: «Νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου με προτεραιότητα τους πιο ευάλωτους»
    • Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Νέο Android malware RemControl κλέβει τραπεζικά PIN και εμποδίζει την αφαίρεσή του
    • Όταν το AI δεν δέχεται το «όχι»: OpenAI agent παραβίασε αυστραλιανή κυβερνητική πύλη
    • Η CLICO Greece ανακοινώνει την ενίσχυση της τεχνικής της ομάδας με την προσθήκη του Πάνου Αγόρου
    • Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
    • Τον Οδικό χάρτη για την ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ παρουσίασε η i-Spirit – iNVOICEsoft
    • CLOSEDQUORUM: Malware χρησιμοποιεί AI για να αποφασίζει το επόμενο βήμα του
    • Κλωνοποίηση φωνής: Η τεχνολογία deepfake που απειλεί όλους
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.