Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 13 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Η Pylones Hellas ανακοινώνει την 7η ετήσια έρευνα The State of Cybersecurity

25/05/2026infocomBy infocom4 Mins Read Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Pylones Hellas, κορυφαίος πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και λύσεων κυβερνοασφάλειας, έχει ξεκινήσει την φετινή διεξαγωγή της ετήσιας έρευνας «The State of Cybersecurity 2026», που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά.

Η έρευνα έχει στόχο να αποτυπώσει την τρέχουσα κατάσταση του τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα, να αναδείξει τις σύγχρονες απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, καθώς και τις στρατηγικές που ακολουθούν για την προστασία τους.

Σε ένα περιβάλλον όπου οι κυβερνοαπειλές εξελίσσονται συνεχώς και οι κανονιστικές απαιτήσεις αυξάνονται, η κυβερνοασφάλεια αποτελεί πλέον κρίσιμο πυλώνα επιχειρησιακής συνέχειας και ανθεκτικότητας για κάθε οργανισμό. Η φετινή έρευνα πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων αλλαγών για τις επιχειρήσεις, καθώς η εφαρμογή κανονιστικών πλαισίων όπως η οδηγία NIS2, ο DORA και ο AI Act δημιουργούν νέες απαιτήσεις γύρω από την κυβερνοασφάλεια, τη συμμόρφωση και την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα.

Επτά χρόνια «The State of Cybersecurity»

Από το 2020, η έρευνα «The State of Cybersecurity» της Pylones Hellas έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά της κυβερνοασφάλειας. Απευθυνόμενη κυρίως σε επαγγελματίες της πληροφορικής και της ασφάλειας δεδομένων, αποτελεί έμπιστη πηγή άντλησης σημαντικών στοιχείων για την πορεία, τις νέες τάσεις και τις εξελίξεις του κλάδου.

Κάθε χρόνο, η έρευνα διατηρεί τη μεθοδολογική της συνέχεια, προσθέτοντας νέες ερωτήσεις σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς, διασφαλίζοντας ότι τα αποτελέσματα παραμένουν επίκαιρα και χρήσιμα.

Η αξιοπιστία της έρευνας ενισχύεται από το εύρος και την ποιότητα του δείγματος, καθώς κάθε χρόνο συμμετέχουν 250–300 επαγγελματίες, με περισσότερες από 1.870 απαντήσεις συνολικά τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων προέρχεται από τεχνικούς ρόλους, ενώ πάνω από το 40% εκπροσωπεί μεγάλους οργανισμούς (enterprise), διασφαλίζοντας ότι τα ευρήματα βασίζονται σε πραγματική επιχειρησιακή εμπειρία και αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της αγοράς.

Η έρευνα υλοποιείται με vendor independent χαρακτήρα, αποτυπώνοντας αντικειμενικά τις πραγματικές προκλήσεις και προτεραιότητες της ελληνικής αγοράς κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, το The State of Cybersecurity ξεκίνησε σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρήστου Ξενάκη, ενώ σήμερα υποστηρίζεται από φορείς όπως ο ΣΕΒ, ο ΣΕΠΕ, το ISC2 Hellenic Chapter, καθώς και κορυφαία τεχνολογικά μέσα όπως το IT Security Pro, η Boussias, το Smart Press και η RED.comm.

«Το The State of Cybersecurity δεν αποτυπώνει μόνο την παρούσα κατάσταση της αγοράς, αλλά αναδεικνύει και τις τάσεις που θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα», αναφέρει η ομάδα της Pylones Hellas.

Τελευταία αποτελέσματα του The State of Cybersecurity 2025

Τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας αποτυπώνουν ένα δυναμικά εξελισσόμενο τοπίο απειλών, με τις παραβιάσεις δεδομένων (47%), το phishing (37%) και το ransomware (30%) να αποτελούν τις κυριότερες μορφές κυβερνοεπιθέσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι, παρά τη σχετική ωρίμανση του κλάδου, οι βασικοί κίνδυνοι παραμένουν επίκαιροι, απαιτώντας συνεχή επαγρύπνηση και προσαρμογή των μηχανισμών άμυνας.

Η έρευνα αναδεικνύει τη σαφή ενίσχυση των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια, με το 54,8% των οργανισμών να αυξάνει τον σχετικό προϋπολογισμό τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά κεντρικό ρόλο στις στρατηγικές ασφάλειας, καθώς το 87% των επιχειρήσεων έχει ήδη επενδύσει ή σχεδιάζει να επενδύσει σε AI-driven λύσεις για την ταχύτερη ανίχνευση και απόκριση σε απειλές.

Την ίδια στιγμή, η κυβερνοασφάλεια εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στον πυρήνα της βιωσιμότητας, με το 80% των οργανισμών να τη θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της ESG στρατηγικής τους.

Παρά την αυξημένη επένδυση και την τεχνολογική πρόοδο, οι προκλήσεις παραμένουν σημαντικές, με το 54% των οργανισμών να αναγνωρίζει την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού ως βασικό εμπόδιο στην υλοποίηση προηγμένων λύσεων κυβερνοασφάλειας. Η ανάγκη για ενίσχυση δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες κανονιστικές απαιτήσεις, διαμορφώνει ένα περιβάλλον όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ καινοτομίας, συμμόρφωσης και επιχειρησιακής ανθεκτικότητας.

Γινετε κι εσείς μέρος της έρευνας και κερδίστε! Η έρευνα «The State of Cybersecurity» θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 2026 και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε κλήρωση για ένα Marshall Woburn III αξίας 500€.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, καθώς και για τη συμμετοχή σας, μπείτε στο https://www.pylones.gr/the-state-of-cybersecurity/

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Pylones Hellas
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Η Open Secure AI Alliance θέτει το SAFE σε δημόσια διαβούλευση

Η Kaspersky μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές για πιο έξυπνα και ασφαλή ταξίδια

Η Bank of America εξαγοράζει την εταιρεία συμβούλων κυβερνοασφάλειας MDSec Consulting

Οι χρήστες Mac είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κυβερνοαπειλές αλλά λαμβάνουν λιγότερα μέτρα προστασίας

ESET και Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Στο 12,4% η παγκόσμια ανεργία των νέων, αυξάνονται οι πιέσεις στην Ευρώπη
  • ΕΕ: Σε γενική εφαρμογή οι νέοι κανόνες για συσκευασίες και PFAS
  • Νέα όρια για ξενοδοχεία και τουριστικές επενδύσεις φέρνει το χωροταξικό πλαίσιο
  • Πιερρακάκης: Στρατηγική ευπάθεια για την Ευρώπη ο κατακερματισμός των τραπεζών
  • Όμιλος ΔΕΗ: Αποκτά το Prime Status της ISS STOXX
  • Η ακραία ζέστη μπορεί να μειώσει κατά περίπου 1% το ΑΕΠ της ΕΕ
  • SkyImpact Challenge: Οι κορυφαίες ιδέες καινοτομίας για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εποχή της οδηγίας NIS2
  • OpenAI: Πώς εγκληματικά δίκτυα χρησιμοποίησαν το ChatGPT για τη λειτουργία οργανωμένων scams
  • EU AI Act: Τι μπορεί να φέρει ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των κανόνων διαφάνειας
  • Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026
  • Black Hat USA 2026: Τα εργαλεία που δείχνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.