Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Πρόσωπα»Στελέχη

Η Clara d’Orlando είναι η νέα επικεφαλής του τμήματος public affairs της Data4

05/05/2025infocomBy infocom3 Mins Read Στελέχη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Data4, κορυφαίος γαλλικός όμιλος και επενδυτής στην Ευρώπη στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση κέντρων δεδομένων (data center), ανακοινώνει την τοποθέτηση της Clara d’Orlando ως Επικεφαλής του Τμήματος Public Affairs του Ομίλου. Ο ρόλος της θα είναι να υποστηρίζει την εταιρεία στον καθορισμό και την εφαρμογή μιας στοχευμένης στρατηγικής επιρροής, με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της ανάπτυξης της Data4 στις υφιστάμενες και μελλοντικές τοποθεσίες της.

Χάρη σε ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του AI Action Summit στο Παρίσι, η Data4 επαναβεβαιώνει τη φιλοδοξία της να υποστηρίξει την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών αφιερωμένων στην τεχνητή νοημοσύνη και τις υπηρεσίες cloud στη Γαλλία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Clara d’Orlando θα είναι υπεύθυνη για την εκπροσώπηση των στρατηγικών συμφερόντων του Ομίλου έναντι των δημόσιων αρχών και των θεσμικών φορέων.

Η Clara έχει προηγουμένως διατελέσει σε διάφορες θέσεις του δημοσίου τομέα στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης, με κοινό στόχο την προσέλκυση και υποστήριξη διεθνών εταιρειών στα επενδυτικά τους σχέδια στη Γαλλία και τη συμβολή στην υλοποίηση δημόσιων πολιτικών για την ενίσχυση της οικονομικής ελκυστικότητας.

Πέρασε δέκα χρόνια μεταξύ Μιλάνου και Παρισιού στον κυβερνητικό οργανισμό προώθησης επενδύσεων Business France, όπου εργάστηκε ως Senior Investment Advisor και αργότερα ως Expert σε Ρυθμιστικά Θέματα και Δημόσιες Πολιτικές. Το 2022, εντάχθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικής Ελκυστικότητας, στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, ως Σύμβουλος για την Ευρώπη και την Ελκυστικότητα, θέση την οποία διατήρησε έως την ένταξή της στη Data4 το 2025.

Η Clara είναι κάτοχος πτυχίου Δημοσίων Σχέσεων από το Sciences Po Paris και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά και τη Δημόσια Διοίκηση από το Luigi Bocconi, την κορυφαία ιταλική χολή Eπιχειρήσεων.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που εντάσσομαι στη Data4, τον μοναδικό ευρωπαϊκό πρωταθλητή στα data centers, “made in France”», δήλωσε η Clara d’Orlando. «Σε ένα περιβάλλον συνεχών γεωπολιτικών αναταράξεων, η ενίσχυση της ψηφιακής κυριαρχίας της Γαλλίας και της Ευρώπης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα τόσο για τους θεσμικούς φορείς όσο και για τις επιχειρήσεις. Η προώθηση της μακροχρόνιας τεχνογνωσίας της Data4 στον τομέα αυτό και η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τις δημόσιες αρχές αποτελούν δύο βασικούς άξονες της καθημερινής μου δέσμευσης για την υποστήριξη της ανάπτυξης του Ομίλου.»

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καλωσορίζουμε την Clara ως επικεφαλής του τμήματος Public Affairs μας. Η οπτική και η τεχνογνωσία της θα αποτελέσουν ανεκτίμητα πλεονεκτήματα για τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους θεσμικούς φορείς», δήλωσε ο Jérôme Totel, Group Strategy and Innovation Director της Data4. «Σε στενή συνεργασία με ολόκληρο το δημόσιο οικοσύστημα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η Clara θα είναι υπεύθυνη για την ευαισθητοποίηση γύρω από τις σημαντικές προκλήσεις του κλάδου μας, τη διαρκώς αυξανόμενη στρατηγική του σημασία και την ενίσχυση της θέσης της Data4 ως αφοσιωμένου παράγοντα στην καινοτομία και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Clara d’Orlando Data4
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η ΕΠΑΦΟΣ περνά σε νέα φάση ανάπτυξης με νέα διοικητική δομή

    Τρεις νέες στρατηγικές προσθήκες στο δυναμικό της Algosystems

    Ο Θεοχάρης Τσιρόπουλος αναλαμβάνει Υπεύθυνος του Δικτύου Συνεργατών του Ομίλου Softweb

    Η Gabriella Kindert στις 100 κορυφαίες γυναίκες του tech στην Ευρώπη

    Η Linda Nieuwenhuizen αναλαμβάνει CEO των Centraal Beheer και FBTO

    Η Revolut Business επιταχύνει την ανάπτυξή της στη Νότια Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με τον διορισμό του Alvaro Alberdi

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Άνοδος 43,9% στη διαφήμιση της Nova και σχέδιο 3 εκατ. ευρώ για το CNN TV
    • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
    • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
    • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
    • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
    • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
    • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.