Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

DOTSOFT: υποδομές διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας για τον Δήμο Σάμης

17/10/2024infocomBy infocom2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η DOTSOFT A.E σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του Δήμου Σάμης στοχεύει στην οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων το οποίο θα διαθέτει ενεργειακή αυτοτέλεια, επικοινωνίες, δυνατότητα επεξεργασίας των πληροφοριών και ενημέρωσης των πολιτών και θα λειτουργεί ως κέντρο άμεσης αντίδρασης του Δήμου στις ανάγκες των Δημοτών.

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση ενός δικτύου αισθητήρων, εξοπλισμού επόπτευσης και κέντρου διαχείρισης κρίσεων με χρήση τεχνολογιών «Διαδικτύου των Πραγμάτων». Το δίκτυο αισθητήρων θα περιλαμβάνει 60 αισθητήρες αναγνώρισης πυρκαγιάς, διάβρωσης και άλλων φαινομένων, καθώς και διαθεσιμότητας πόρων (π.χ. νερού) οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε σημεία κρίσιμης σημασίας για την έγκαιρη αναγνώριση και αναφορά φαινομένων. Οι αισθητήρες ΙοΤ θα συλλέγουν δεδομένα από τον περιβάλλοντα χώρο με σκοπό να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων μετρήσεων καθώς και για ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Για την διασύνδεση όλων των διαφορετικών τεχνολογιών και αισθητήρων, θα δημιουργηθεί μια ενιαία IoT πλατφόρμα που θα επικοινωνεί απευθείας με τους αισθητήρες και θα είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση των συλλεγόμενων δεδομένων. Τα στοιχεία αυτά θα είναι προσβάσιμα από οθόνες στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Δήμου.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό κέντρο διοικητικής υποστήριξης διαχείρισης κρίσεων, το οποίο θα ευθύνεται για την ανάλυση των δεδομένων για την βέλτιστη παρουσίαση τους και χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης αξιολόγησης κινδύνων.

Ακόμη, ο Δήμος Σάμης θα προμηθευτεί μια ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης πολιτών, η οποία θα διασυνδέεται με την κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης κρίσεων και θα παρέχει έγκυρη πληροφόρηση προς τους Δημότες για πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων.

Για την ορθότερη λειτουργία του, το κέντρο διαχείρισης κρίσεων θα εξοπλιστεί με σειρήνες προειδοποίησης κινδύνων, οθόνες πληροφόρησης, δορυφορικά τηλέφωνα, drone κ.α. Επίσης τα οχήματα πολιτικής προστασίας θα εξοπλιστούν με GPS trackers για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και διαχείριση τους.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τις υποδομές του Δήμου στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών. Οι παραπάνω δράσεις ενισχύουν τα μέτρα πρόληψης, παρακολούθησης, ελέγχου και προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, πανδημίες αλλά και έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Το έργο έχει ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2025.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

DOTSOFT SAMI
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

    QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

    Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

    Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
    • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.