Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Πρόσωπα»Στελέχη

Διευθυντής Δικτύου Vodafone Ελλάδας από το διεθνές FTTH Conference στο Βερολίνο

29/03/2024infocomBy infocom2 Mins Read Στελέχη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Για τις προκλήσεις γύρω από τη διείσδυση και ζήτηση των συνδέσεων οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH), τον ρόλο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και τις πολιτικές που θα ξεκλειδώσουν την ανάπτυξή τους γεφυρώνοντας την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλεύρης, Διευθυντής Δικτύου της Vodafone Ελλάδας, στο FTTH Conference που φέτος διεξήχθη στο Βερολίνο.

«Ο απαραίτητος μετασχηματισμός της ευρωπαϊκής συνδεσιμότητας απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και γενναίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επίτευξη του φιλόδοξου ψηφιακού στόχου της ΕΕ για καθολική πρόσβαση σε ταχύτητες Gigabit από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, υπάρχει ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική επενδύσεων που θα εγγυάται ταχύτερη ανάπτυξη δικτύων υψηλής χωρητικότητας και περαιτέρω αύξηση της ζήτησης»

Όπως επίσης σημείωσε ο κύριος Πλεύρης, παρότι είναι αδιαμφισβήτητη η πρόοδος της Ελλάδας στη διείσδυση της οπτικής ίνας τα τελευταία χρόνια, η χώρα εξακολούθησε να υστερεί σε σχέση με την ΕΕ στο πεδίο αυτό, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός, το ενεργειακό κόστος και οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών εκτόξευσαν το κόστος των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά που έπληξε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η ζήτηση ευρυζωνικών ταχυτήτων στη σταθερή κρατήθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα της προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία των επερχόμενων προγραμμάτων επιδότησης «Smart Readiness» για την κατασκευή οπτικών ινών εντός κτιρίου, και «Gigabit Voucher» για την τόνωση της διείσδυσης συνδέσεων FTTH στα ελληνικά νοικοκυριά».

«Κύρια πρόκληση παραμένει το τελικό κόστος των υπηρεσιών FTTH. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη για μια σειρά από μέτρα που θα δώσουν κίνητρα για την υιοθέτηση υπηρεσιών FTTH στη λιανική αγορά, περιορίζοντας παράλληλα τους επενδυτικούς κινδύνους, όπως η αναθεώρηση των τιμών χονδρικής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ρυθμιστική αρχή, ο εξορθολογισμός της φορολογίας στις τηλεπικοινωνίες και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που συχνά αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο των εργασιών και τις αδειοδοτήσεις», συμπλήρωση ο Ν. Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 600 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2021, ενώ ο επενδυτικός της σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση επενδύσεων 1 δισ. ευρώ την προσεχή πενταετία μέχρι το 2029, τόσο για την επέκταση της υποδομής οπτικών ινών, όσο και για τη συνέχιση της ανάπτυξης του δικτύου 5G σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

FTTH Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

    Generation Next: δέκα χρόνια καινοτομίας, με τη νέα γενιά να σχεδιάζει το μέλλον

    Η ΕΠΑΦΟΣ περνά σε νέα φάση ανάπτυξης με νέα διοικητική δομή

    Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ από τη Vodafone για την αναβάθμιση των καταστημάτων της

    Τρεις νέες στρατηγικές προσθήκες στο δυναμικό της Algosystems

    Ο Θεοχάρης Τσιρόπουλος αναλαμβάνει Υπεύθυνος του Δικτύου Συνεργατών του Ομίλου Softweb

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
    • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
    • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
    • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
    • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
    • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
    • Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.