Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει και όφελος να αποκομίσει από την ενεργειακή μετάβαση

18/01/2024infocomBy infocom2 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Για το πώς η τεχνολογία διευκολύνει την αειφορία στον ενεργειακό κλάδο μίλησε ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο του 1ου ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 και 18 Ιανουαρίου. Συζητώντας με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής και του MoneyReview.gr Δημήτρη Δελεβέγκο κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του MIT Technology Review, ο κ. Πατεράκης μοιράστηκε την εμπειρία του από το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΔΕΗ.

«Ένα σημαντικό μέρος της εταιρείας τρέχει πλέον αποκλειστικά στο cloud», εξήγησε, επισημαίνοντας ότι όλες οι λειτουργίες της ΔΕΗ αξιοποιούν κάποια μορφή τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, που έχει αρχίσει να εντάσσεται σε επιμέρους διαδικασίες πιλοτικά. «Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, η οποία είναι ένα διαρκές ταξίδι». Παράλληλα, όμως, η μετάβαση στο cloud ξεκλειδώνει σημαντικά λειτουργικά οφέλη, οικοδομώντας την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να προωθηθούν τα επόμενα στάδια του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσα από βελτιώσεις και αλλαγές που υλοποιούνται πολύ πιο εύκολα και φθηνά σε σχέση με το παρελθόν.

«Το αποτύπωμά μας αλλάζει», υπογράμμισε επίσης ο κ. Πατεράκης, αναδεικνύοντας τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή τεχνολογία έχει συνεισφέρει στην πράσινη μετάβαση της ΔΕΗ. «Η τεχνολογία μπαίνει στον πυρήνα της λειτουργίας μας», ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει η εταιρεία σε μια δυναμική αγορά, στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών, αλλά και σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως ήταν η ενεργειακή κρίση. «Πρόκειται για μια νέα εποχή, με την τεχνολογία στο επίκεντρό της», στην οποία κομβικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Αναφέρθηκε στην πρόκληση εξεύρεσης ταλέντου με τις δεξιότητες που απαιτούνται στον δυναμικό νέο χώρο της πράσινης μετάβασης. «Όλοι παλεύουμε για πρόσβαση σε αυτές τις δεξιότητες. Υπάρχει σπανιότητα ανθρώπινων πόρων, αλλά η ελκυστικότητα αυτού που κάνουμε στη ΔΕΗ αναγνωρίζεται», επισήμανε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα η εξεύρεση ταλέντου δεν θα αποτελεί πρόβλημα.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για τις τεράστιες προοπτικές που διαμορφώνονται χάρη στην ενεργειακή μετάβαση. «Καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει και όφελος να αποκομίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς γίνεται μέρος αυτού του αναδυόμενου οικοσυστήματος, συνεισφέροντας παράλληλα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EmTech Europe Αλέξανδρος Πατεράκης ΔΕΗ Καθημερινή
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Kyndryl στο GenAI Summit Athens

    Τα ABB Open Days ξεκινούν από την Κρήτη

    Mastercard Innovation Forum 2026: η εμπιστοσύνη στο επίκεντρο της εποχής του Agentic AI

    Data Center Forum: το GRDCA ζητά ενιαίο μηχανισμό σχεδιασμού και αδειοδότησης

    Ο Όμιλος Cosmos στο NVIDIA GTC 2026

    Η TrendAI ενισχύει την τεχνογνωσία στην κυβερνοασφάλεια με το 1ο TrendAI University στην Αθήνα

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Elvis Presley: Ο βασιλιάς που έγινε επιχείρηση
    • The Media Business Game: Τα δικαιώματα της UEFA, η συμμαχία του ΑΝΤ1+ και οι αλλαγές στην ΕΡΤ
    • Η Wealthyhood και η Εθνική Τράπεζα ενώνουν δυνάμεις: Επενδύσεις από €1 στο Next by NBG
    • Τιμές σουβλάκι 2026: Πού θα βρεις το φθηνότερο και πόσο φτάνει το ακριβότερο;
    • ΔΥΠΑ: Στις 14 Νοεμβρίου το 13ο JobReady by DYPA στο Divani Caravel
    • Όμιλος ΟΤΕ: Κέρδη 488,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026
    • Αντικαταβολές μέσω courier: Αποσύρθηκε η διάταξη για την υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
    • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.