Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 27 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

«Ευκαιρία» 6,4 δισ. η αγορά των Private LTE & 5G δικτύων

11/07/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Έρευνα της SNS Telecom & IT εκτιμά ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για υποδομές ιδιωτικών δικτύων LTE και 5G σε κάθετες βιομηχανίες, θα αυξηθούν με CAGR περίπου 18% μεταξύ 2023 και 2026, ξεπερνώντας τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2026.

Το 40% αυτών των επενδύσεων -σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια- θα κατευθυνθούν προς τη δημιουργία αυτόνομων ιδιωτικών δικτύων 5G, που θα γίνουν το κυρίαρχο μέσο ασύρματης επικοινωνίας για την υποστήριξη της συνεχιζόμενης επανάστασης που φέρνει το Industry 4.0, με στόχο την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση της παραγωγής και των βιομηχανικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, αυτό το άνευ προηγουμένου επίπεδο ανάπτυξης που θα σημειωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, είναι πιθανό να μετατρέψει τα ιδιωτικά δίκτυα LTE και 5G σε ένα σχεδόν παράλληλο οικοσύστημα εξοπλισμού ως προς το μέγεθος της αγοράς, «πλάι» στην υποδομή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας προς δημόσια χρήση, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Όσον αφορά στα πρακτικά και ποσοτικοποιήσιμα οφέλη των ιδιωτικών δικτύων LTE και 5G, αναφέρεται πως φέρνουν κέρδη στην παραγωγικότητα και την απόδοση από 30 έως 70%, εξοικονόμηση κόστους άνω του 20% και αύξηση έως και 80% στην ασφάλεια των εργαζομένων και τη μείωση των ατυχημάτων.

Την ίδια στιγμή, «οι πρωτοβουλίες απελευθέρωσης πρόσθετων ζωνών συχνοτήτων διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της υιοθέτησης των ιδιωτικών δικτύων. Οι ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών σε πολλές αγορές –συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, του Μπαχρέιν, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν, της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Βραζιλίας– έχουν αποδεσμεύσει ή βρίσκονται στη διαδικασία χορήγησης πρόσβασης» στο απαραίτητο φάσμα.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συνέχισαν να διατηρούν ισχυρό προβάδισμα στην αγορά των ιδιωτικών δικτύων LTE και 5G. Με διευρυμένη εστίαση στις ευκαιρίες του B2B στην εποχή του 5G, οι πάροχοι συμμετέχουν ενεργά σε διάφορα έργα – από τοπικά δίκτυα 5G για ασφαλή και αξιόπιστη ασύρματη συνδεσιμότητα σε βιομηχανικά και επιχειρηματικά περιβάλλοντα, μέχρι εθνικά ευρυζωνικά δίκτυα για τη δημόσια ασφάλεια.

Η έρευνα σημειώνει πως η NTT, η Kyndryl και άλλοι παγκόσμιοι integrators έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των private networks, με στρατηγικές τεχνολογικές συμμαχίες και γρήγορες «νίκες». Εν τω μεταξύ, οι hyperscalers –κυρίως οι AWS, η Google και η Microsoft– προσφέρουν managed private 5G services, αξιοποιώντας τις πλατφόρμες cloud και edge που διαθέτουν.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G private networks
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το 90% των παρόχων αναμένει έσοδα από συνδεσιμότητα υποδομών AI

Οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναζητούν νέα έσοδα από AI και υποδομές

NGMN: Το Agentic AI απαιτεί κοινά πρότυπα και ισχυρές δικλίδες στα δίκτυα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η κρίση στον Περσικό Κόλπο αυξάνει την πίεση σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
  • Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Β.Ε.Π. και Νεπάλ
  • ΣΕΒΕ: Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τα Επίτιμα Μέλη
  • “Πράσινες Ανάσες για την Αττική”: Πρόγραμμα 60,4 εκ. ευρώ για 13 παρεμβάσεις
  • Η Revolut λανσάρει το EURR, το πρώτο της stablecoin συνδεδεμένο με το ευρώ
  • Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • ΥΠΕΚΑ: Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.