Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Το Venture Fair του The Hellenic Initiative ενδυναμώνει τη νέα γενιά startups στην Ελλάδα

07/06/2023infocomBy infocom4 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η μεγαλύτερη, καθιερωμένη γιορτή της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ο διαγωνισμός καινοτομίας Venture Fair, μια πρωτοβουλία του The Hellenic Initiative (THI) για την ενίσχυση ελληνικών καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε του THI πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, εξατομικευμένη υποστήριξη και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και χρηματικά έπαθλα. Οι εταιρείες που έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις του Venture Fair έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από $500 εκατομμύρια σε επενδύσεις, ενώ μέσα από τον διαγωνισμό έχουν δημιουργηθεί 1.500 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων του THI, δέκα πολλά υποσχόμενες ελληνικές startups, από διαφορετικούς τομείς, παρουσίασαν τις ιδέες τους σε μια επιτροπή κριτών αποτελούμενη από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του THI, σημαντικούς χορηγούς και υποστηρικτές του έργου του THI. Advantis Medical Imaging, Clio Muse Tours, Dataviva, EVO Human Performance, Finclude, Finloup, Hosthub, Vimachem, Vimodji και Wecook ήταν οι 10 εταιρείες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό. Ακολούθησε ένα σύντομο Q&A με τις πέντε φιναλίστ εταιρείες.

Νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Clio Muse Tours, η οποία και έλαβε το χρηματικό έπαθλο των $25.000 από το The Hellenic Initiative.

Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του προς τις εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ο George P. Stamas, συνιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI, δήλωσε: «Το πρώτο Venture Fair πραγματοποιήθηκε το 2015. Έκτοτε, κάθε χρόνο, επιλέγουμε τους καλύτερους από τον χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τους προσφέρουμε ένα φόρουμ για να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους και να λάβουν χρηματοδότηση από μια ευρεία βάση επενδυτών που αναγνωρίζουν τη δυναμική των επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στους φετινούς συμμετέχοντες και τους ευχόμαστε τα καλύτερα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα Why Greece? Why Now?, με ομιλητές τον George J. Tsunis, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τον Andrew N. Liveris, Πρόεδρο του THI, τον John Koudounis, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του THI, τον Jeremy Downward, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI, και τον Nikos Stathopoulos, Πρόεδρος του THI Venture Fair και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI. Η συζήτηση εστίασε στη δυναμική του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και στην Ελλάδα ως πόλο έλξης επενδύσεων και κέντρο καινοτομίας.

Τη συζήτηση συντόνισε η Ελένη Βαρβιτσιώτη, ανταποκρίτρια των Financial Times στην Ελλάδα.

Ο Nikos Stathopoulos, Πρόεδρος του THI Venture Fair, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΗΙ και Πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη, δήλωσε: “Η πραγματική δύναμη της Ελλάδας είναι το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, το επιχειρηματικό πνεύμα και η σθεναρότητα που τη διακρίνουν. Το Venture Fair του The Hellenic Initiative αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευση της Διασποράς για την ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ελλάδα. Οι φετινές ομάδες προστίθενται στις 72 συνολικά ομάδες που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις του Venture Fair, συγκεντρώνοντας επενδύσεις από Έλληνες και ξένους επενδυτές που άγγιξαν τα $500 εκατομμύρια, ενώ δημιούργησαν περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας στη χώρα».

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George J. Tsunis, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Μεγάλη Βρεταννία, στην όμορφη Αθήνα. Η διεθνής κοινότητα της Διασποράς βρίσκεται στην Αθήνα για να συζητήσει για την αναγέννηση της Ελλάδας και πρωτοβουλίες που θα εκσυγχρονίσουν και θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη. Και προβλέπω ότι αυτή η δυναμική πορεία θα συνεχίσει. Οι επενδυτές βλέπουν τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα να έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, η ανεργία να μειώνεται δραματικά, το προφίλ του δημόσιου χρέους να είναι πολύ ευνοϊκό και η Ελλάδα να αναδεικνύεται σε μια πολύ δυναμική οικονομία».

Το Venture Fair έχει υποστηρίξει και αναδείξει μερικές από τις πιο επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι Blueground, Spotawheel, Natech, Think Silicon, και Accusonus.

Με 11 χρόνια δράσης και προσφοράς, το THI αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό ελληνικής Διασποράς στον κόσμο, έχοντας λάβει υποστήριξη από χιλιάδες Έλληνες, Έλληνες της Διασποράς και Φιλέλληνες. Στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, το THI έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των $20 εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο του έργου του THI βρίσκεται διαχρονικά η κοινωνική προσφορά, με πρωτοβουλίες για τη διανομή περισσότερων από 2 εκατομμυρίων γευμάτων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη και την προσφορά υγειονομικής περίθαλψης σε χιλιάδες Έλληνες. Δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, το THI βοήθησε στη δημιουργία πάνω από 4.000 θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην αναστροφή του φαινομένου του «brain drain», ενώ έχει υποστηρίξει περισσότερες από 200 startups να αποκτήσουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια και τεχνογνωσία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

The Hellenic Initiative Venture Fair
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wonderful: ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης για την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος ΑΙ

H SellBuyPlay δημιουργεί το πρώτο παγκοσμίως retail eCommerce και gaming marketplace με MiCA άδεια

8 startups εντάσσονται στον 10ο κύκλο του Scale Up της Endeavor

Η Perceptual Robotics εξασφαλίζει χρηματοδότηση άνω των £4 εκατ.

Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

ESA BIC Greece: 5 χρόνια, 32 startups και η Ελλάδα στη νέα διαστημική οικονομία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Κρι Κρι: Στην 20η θέση της κατάταξης των αναπτυσσόμενων εισηγμένων εταιρειών στην Ευρώπη
  • Check Point Research: Πάνω από 58.000 phishing emails μεταμφιεσμένα σε φωνητικά μηνύματα
  • Net Billing: Πιο εύκολη η παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ιδία χρήση
  • Υπουργείου Τουρισμού – Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Συνεργασία για την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης
  • Δήμος Νέστου: Επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη συνεργασία της DOTSOFT
  • Δήμος Αθηναίων: Η οδός Αθηνάς «αλλάζει πρόσωπο» για 24 ώρες
  • LG και ΑΕΚ BC ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νέα στρατηγική συνεργασία
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Cyber Resilience Act: Νέες υποχρεώσεις αναφοράς για όλους τους κατασκευαστές προϊόντων με ψηφιακά στοιχεία
  • Η επιλογή για τον σωστό βιομηχανικό πίνακα
  • Revolut Data Breach: Όταν ένα κυβερνητικό email γίνεται όχημα διαρροής δεδομένων
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.