Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Το Metaverse θα «αξίζει 615 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030»

03/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μια νέα ανάλυση από το Bloomberg Intelligence δείχνει ότι ο τομέας του metaverse θα μπορούσε να φτάσει σε αξία τα 615 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, κυρίως λόγω της φημολογούμενης εισόδου της Apple στην αγορά με ένα νέο headset.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι η επιθυμία για virtual 3D shopping, ένας αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων εταιρικής χρήσης -συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης προϊόντων, αλλά και η υιοθέτηση του σε events και μέσα κοινωνικής δικτύωσης- θα αποτελέσουν, και αυτά με τη σειρά τους, καταλύτες για την ανάπτυξη.

Η αναφορά του BI, που επικαλείται η ιστοσελίδα techmonitor.αι αλλά δεν είναι δημόσια διαθέσιμη, δείχνει ότι ακόμη και με επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών και έλλειψη προτύπων, η υιοθέτηση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας εξακολουθεί να είναι πιθανό να συνεχίσει την ανάπτυξη της και να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό τομέα.

Η επίτευξη του προβλεπόμενου μεγέθους των 615 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030 βασίζεται και στις φήμες σε σχέση με την Apple, η οποία αναμένεται να λανσάρει ένα headset μικτής πραγματικότητας, και το να παρουσιάσει αυτό σε μαζική υιοθέτηση. Φημολογείται ότι η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα ένα headset, ακολουθώντας εταιρείες όπως η Microsoft και η Meta, που κατέχουν τα brands Hololens και Oculus αντίστοιχα. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτό, υπάρχει μια αυξανόμενη αγορά στον επιχειρηματικό χώρο.

Ορισμένες εταιρείες ήδη διερευνούν τη χρήση του metaverse, συμπεριλαμβανομένης της DHL που εργάζεται γύρω από βελτιωμένες λειτουργίες για την αποθήκη της, την Boeing στην εκπαίδευση του προσωπικού που κατασκευάζει αεροσκάφη και την Unilever που εργάζεται για την ανταλλαγή γνώσεων. Την ίδια στιγμή, η BMW κατασκευάζει ένα πλήρες ψηφιακό δίδυμο εργοστασίου και η Interpol δημιουργεί ψηφιακά αντίγραφα αεροδρομίων για την εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας.

Το να εξελιχθεί ο τομέας του metaverse σε μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, βασίζεται στην επίτευξη μιας ελάχιστης βάσης χρηστών 50-100 εκατομμυρίων, όπως εξήγησαν οι συγγραφείς της μελέτης, με γνώμονα τα headset που θα είναι διαθέσιμα στη μαζική αγορά και που ενδέχεται να οδηγήσουν σε φθηνότερες εκδόσεις, φέρνοντας περισσότερους καταναλωτές στο metaverse.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

metaverse
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
  • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
  • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
  • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
  • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
  • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
  • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
  • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.