Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 24 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Το Ταμείο Φαιστός επενδύει στην εταιρεία Pandas.io

21/02/2023infocomBy infocom2 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

H 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ελληνική εταιρεία Pandas.io μαζί με διεθνείς επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η Pandas.io αλλάζει τη διαδικασία ανταλλαγής (trade in) μεταχειρισμένων smartphones, μετατρέποντας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία σε μία πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία διάρκειας λίγων λεπτών. Στην εταιρεία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Φάνης Κουτουβέλης, συμμετέχουν στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Pandas.io έχει σχεδιάσει μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση, με τη μορφή ενός “Pandas ATM”, όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ο καταναλωτής τοποθετεί τη συσκευή του στο “Pandas ATM” το οποίο εγκαθίσταται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου. Η Pandas.io έχει ενσωματώσει στη λύση της μια ασύρματη τεχνολογία ανάκτησης του IMEI, του μοναδικού αριθμού που συνοδεύει κάθε κινητό τηλέφωνο από την έναρξη του κύκλου ζωής του. Μέσω του IMEI ανακτώνται πληροφορίες όπως το μοντέλο, το έτος κατασκευής και ο χρόνος της πρώτης ενεργοποίησης. Το “Pandas ATM” διεξάγει επίσης σειρά διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και ελέγχους με τη χρήση τεχνολογίας machine vision για τυχόν φθορές στην οθόνη ή σε άλλα σημεία της συσκευής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο καταναλωτής λαμβάνει μία δεσμευτική προσφορά και, εφόσον συμφωνήσει σε αυτή, λαμβάνει εκπτωτικό κουπόνι για άμεσες αγορές από το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Η λύση που έχει αναπτύξει η Pandas.io περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και επιταχύνει δραστικά τη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου smartphone. Ο χρόνος που απαιτείται σήμερα για μια τέτοια διαδικασία μπορεί να φτάσει ως και τις τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι καταναλωτές και να μεταπωλείται μόλις το 20% των παλαιότερων συσκευών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου ένα δισεκατομμύριο smartphones παροπλίζονται αντί να μεταπωληθούν. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η αγορά των μεταχειρισμένων smartphones αναπτύσσεται διαρκώς με ετήσιο ρυθμό αύξησης 15% και με αξία που φτάνει τα 60 δισ. δολάρια. Η λύση της Pandas.io συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην προώθηση της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής των συσκευών και αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G Ventures Pandas.io Ταμείο Φαιστός
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

300.000 ευρώ από τo Corallia Ventures TT ΑΚΕΣ στη SOLIDKOSMOS

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Επίσημη έναρξη του OpenAI Greek Startup Accelerator

SmartTalks #103: Φίλιππος Ζακόπουλος, Found.ation – Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Pallma AI αντλεί χρηματοδότηση 1,4 εκ. ευρώ

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Γεωπολιτικές εντάσεις και ενέργεια πιέζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης
  • Νέος δασμός €3 στην ΕΕ για αγορές χαμηλής αξίας από τρίτες χώρες
  • Η Ελλάδα εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη των υπερυπολογιστών με τον «ΔΑΙΔΑΛΟ»
  • Οι επιταχυνόμενες αποσβέσεις μπαίνουν στο επίκεντρο για τις παραγωγικές επενδύσεις
  • Ελληνικό Κτηματολόγιο: «Από μια εκκρεμότητα δεκαετιών, σε μια νέα εποχή με διαφάνεια»
  • Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής ενισχύει την πρόσβαση στη δημόσια υγεία στη Βόρεια Ελλάδα
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί τους πρώτους Περιφερειακούς Κόμβους Καλωδίων
RSS itsecuritypro.gr
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.