Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Κίνα: Κατά των ελέγχων στις εξαγωγές η βιομηχανία των chipset

15/02/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο σύνδεσμος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται γύρω από την αγορά των ημιαγωγών (China Semiconductor Industry Association  – CSIA), αντιτίθεται στους ελέγχους των εξαγωγών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ολλανδία.

Οι περιορισμοί, εφόσον εφαρμοστούν, «θα προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στη βιομηχανία ημιαγωγών της Κίνας, πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και μακροπρόθεσμες ζημιές στα συμφέροντα των καταναλωτών παγκοσμίως», ανέφερε ο σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

Ο CSIA κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση να θεσπίσει κανόνες «για τη διατήρηση της υγιούς ανάπτυξης του παγκόσμιου οικοσυστήματος της βιομηχανίας των ημιαγωγών». 

Τον Ιανουάριο, δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ιαπωνία και η Ολλανδία συμφώνησαν να συμμορφωθούν με τους εξαγωγικούς περιορισμούς κατά του τομέα των chipset της Κίνας, οι οποίοι είχαν ανακοινωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2022.

Οι αρχικές κυρώσεις είχαν ως στόχο τις κινεζικές αγορές προηγμένων υπολογιστικών chipset τεχνητής νοημοσύνης (AI), καθώς και εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή chipset αιχμής, με την Ιαπωνία και την Ολλανδία να αποτελούν ηγέτες της αγοράς στην τελευταία κατηγορία.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεν έχουν απαντήσει άμεσα σε αναφορές ότι συνεργάζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόσο ο βαθμός συμμόρφωσής τους όσο και η επιβολή των περιορισμών αποτελούν σημεία που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η ολλανδική ASML είναι ο κυρίαρχος πάροχος μηχανημάτων λιθογραφίας ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUV), τα οποία είχε ήδη σταματήσει να διαθέτει στην Κίνα, σε συμμόρφωση με προηγούμενη απόφαση των ΗΠΑ. Μαζί με την ASML, η Nikon και η Canon παράγουν μηχανήματα λιθογραφίας βαθιάς υπεριώδους ακτινοβολίας (DUV), τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές chipset.

Η Semiconductor Manufacturing International με έδρα τη Σαγκάη και ο κατασκευαστής μνήμης Yangtze Memory Technologies με έδρα τη Γουχάν, βρίσκονται μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που πρόκειται να επηρεαστούν από τους περιορισμούς.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

China chipsets USA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
  • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
  • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
  • Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού 2026
  • RECYCLE FOR LIFE: «Η λάμπα έσβησε, η αξία της όχι!»
  • Ο Λευκός Πύργος φωτίζει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
  • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.