Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 24 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Caius: η startup της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

03/01/2023infocomBy infocom3 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Caius είναι η νέα startup που επιλέχθηκε από τη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece). Η Caius είναι μια startup τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων που έχει θέσει ως βασικό στόχο, την αξιοποίηση δορυφορικών και γεωμορφολογικών δεδομένων στη μελέτη δασικών περιοχών και φυσικών συστημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει αναπτύξει το βραβευμένο σε πολλούς διαγωνισμούς AILApaths με το οποίο ανιχνεύει μονοπάτια στην φύση.

«Ένα τεράστιο ποσοστό των δασικών μονοπατιών παραμένει ανεκμετάλλευτο, καθώς δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους ούτε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης η ψηφιοποίηση των μονοπατιών και κατ’ επέκταση των δασικών περιοχών είναι πλέον εφικτή», αναφέρουν ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Στάθης Ευσταθόπουλος και ο Γιώργος Μενδρινός (CEO), συνιδρυτές της Caius.

Η CAIUS χρησιμοποιεί μια αρχιτεκτονική αυτόματης ανίχνευσης μονοπατιών επτά επιπέδων, που αποτελείται από διάφορα νευρωνικά δίκτυα που αναλύουν όλε τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με ένα μονοπάτι και παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους ψηφιακούς χάρτες με όλα τα μονοπάτια μιας δεδομένης περιοχής αξιολογημένα και συνεχώς επικαιροποιημένα.

«Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικότερα στον τομέα της υπολογιστικής όρασης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας των στερεοσκοπικών απεικονίσεων και των πολυφασματικών εικόνων, μας επιτρέπει πλέον να δημιουργήσουμε συστήματα τα οποία έχουν ως κεντρικό άξονα τη βαθιά μάθηση (deep learning) όπως το AILApaths και σκοπεύουν στην αυτοματοποιημένη ψηφιακή χαρτογράφηση και επίβλεψη μέχρι και των πλέον απαιτητικών δασικών περιοχών», αναφέρει ο Γιώργος Μίχας, CΤΟ της Caius.

Για την πρόσβαση στα προαναφερθέντα δεδομένα καθώς και την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ για την αξιοποίησή τους, πολύτιμη θα είναι η αρωγή της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece. Στόχος είναι να καταστεί το AILApaths το πρώτο εργαλείο μαζικής Β2Β και Β2G χρήσης για την ανίχνευση, ενημέρωση και αξιολόγηση μονοπατιών, γεγονός που παράλληλα θα εντάξει στην ψηφιακή εποχή πλήθος δασικών περιοχών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για άλλες καινοτόμες εφαρμογές οργάνωσης, επιτήρησης και βιώσιμης αξιοποίησής τους.

Η λειτουργία του ESA BIC Greece είναι το αποτέλεσμα του προγραμματισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική. Το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ESA BIC Greece και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά με την ESA για την υποστήριξη 25 ελληνικών startups με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Διαστήματος. Το ESA BIC Greece προσφέρει 50.000€ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000€, τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών.

H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 13 Φεβρουαρίου 2023. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια. Περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://www.esa-bic.gr/next-deadline-13-february.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Caius esa
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

300.000 ευρώ από τo Corallia Ventures TT ΑΚΕΣ στη SOLIDKOSMOS

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Η Κύπρος έγινε και επίσημα συνδεδεμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Επίσημη έναρξη του OpenAI Greek Startup Accelerator

SmartTalks #103: Φίλιππος Ζακόπουλος, Found.ation – Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Γεωπολιτικές εντάσεις και ενέργεια πιέζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης
  • Νέος δασμός €3 στην ΕΕ για αγορές χαμηλής αξίας από τρίτες χώρες
  • Η Ελλάδα εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη των υπερυπολογιστών με τον «ΔΑΙΔΑΛΟ»
  • Οι επιταχυνόμενες αποσβέσεις μπαίνουν στο επίκεντρο για τις παραγωγικές επενδύσεις
  • Ελληνικό Κτηματολόγιο: «Από μια εκκρεμότητα δεκαετιών, σε μια νέα εποχή με διαφάνεια»
  • Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής ενισχύει την πρόσβαση στη δημόσια υγεία στη Βόρεια Ελλάδα
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί τους πρώτους Περιφερειακούς Κόμβους Καλωδίων
RSS itsecuritypro.gr
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.