Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Zepp Health: Εισέρχεται στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών – Δημιουργεί κέντρο R&D στην Ελλάδα

22/12/2022infocomBy infocom2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ZeppHealth, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των Smart και Sport Watches, είχε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι πως θα ίδρυε ένα νέο κέντρο R&D τεχνολογίας ημιαγωγών και σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στην Ελλάδα.

Η θυγατρική της WhaleMicro στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το φθινόπωρο, με επικεφαλής το έμπειρο στο χώρο στέλεχος, Νίκο Μοσχόπουλο. Ο κ. Μοσχόπουλος συγκέντρωσε μια ομάδα άρτια εκπαιδευμένων ερευνητών με στόχο την ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα ημιαγωγών.

Η Zepp Health μέσω της θυγατρικής της, WhaleMicro, επενδύει στην Ελλάδα και ιδρύοντας το κέντρο R&D, στοχεύει τόσο στην πρόσληψη των καλύτερων ταλέντων της περιοχής όσο και στην καθιέρωση της παρουσίας της στη χώρα ως εταιρεία που καινοτομεί.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν μερικές ημέρες, ο παγκόσμιος CEO της Zepp Health, Wayne Huang, ο CFO Leon Deng καθώς και ο Gareth Jones, VP Strategic Business Development, επισκέφτηκαν την Ελλάδα προκειμένου να συναντηθούν με την ομάδα και να συζητήσουν τις προοπτικές και τις νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη προϊόντων. Μίλησαν για την κατασκευή των εξαρτημάτων ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Zepp Health καθώς και για την ανάδειξη της Whale Microelectronics Hellas ως ενός αξιόπιστου προμηθευτή ημιαγωγών σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά το 3ήμερο workshop της ελληνικής ομάδας με τη διοίκηση συζητήθηκαν μελλοντικά σχέδια τόσο στην απόκτηση ταλέντου όσο και σε νέες σειρές προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Μοσχόπουλος δήλωσε: «Επενδύοντας στην Ελλάδα, η WhaleMicro και η Zepp Health εισέρχονται στην παγκόσμια αγορά της βιομηχανίας ημιαγωγών. Είμαστε μια ομάδα έμπειρων μηχανικών με μέση εμπειρία 15 ετών ο καθένας, στον κλάδο του σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Η ομάδα ειδικεύεται στην κατασκευή Systems On Chip (SoC) που καλύπτει τον ψηφιακό σχεδιασμό καθώς και την ανάπτυξη firmware και software. Έχουμε ήδη παρουσία στην Ελλάδα – μετακομίσαμε σε νέα γραφεία τον Νοέμβριο του 2022 και αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε το πρώτο μας προϊόν, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023. Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος εταίρος στην τεχνολογία. Ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια η χώρα έχει κάνει άλματα σε τεχνολογικές εξελίξεις και επενδύσεις. Πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πύλη καινοτομίας για ολόκληρη την περιοχή στον κλάδο των ημιαγωγών».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

wearables ZeppHealth
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

    Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

    Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

    Η DOTSOFT επεκτείνει τη συμμετοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καλαμαριάς

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
    • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
    • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
    • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
    • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
    • Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META
    • Το EFA GROUP εγκαινιάζει το Κτήριο Delta στο Alexandria Tech Campus
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.