Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 29 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

EY: η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο, την ψηφιακή τεχνολογία και τη βιωσιμότητα

13/12/2022infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Julie Linn Teigland, Area Managing Partner, της EY για την περιοχή ΕΜΕΙΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική) και μέλος του ΕΥ Global Executive, συμμετείχε σε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μετά τη λήξη του 33ου Greek Economic Summit. Τη συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στα μεγάλα στοιχήματα για την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, συντόνισε ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, και παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας της χώρας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η κα Teigland ανέφερε ότι, ενώ η ύφεση αναμένεται να είναι σύντομη και περιορισμένη, η ανάκαμψη θα είναι αργή και σταδιακή. Κατά την εκτίμησή της, τέσσερις παράγοντες θα επηρεάσουν καθοριστικά την πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας: Πρώτον, εξαιτίας των καθυστερήσεων στον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ θα συνεχίσουν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους. Δεύτερον, οι εξελίξεις στην αγορά ενέργειας θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν τις οικονομικές προοπτικές. Με δεδομένη τη σχεδόν μηδαμινή, πλέον, ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, η αναπλήρωση των αποθεμάτων θα είναι πολύ δύσκολη, ενώ μια πιθανή ανάκαμψη στην Ασία θα αυξήσει τη ζήτηση για LNG, οδηγώντας σε παράταση των υψηλών τιμών και το 2023-24.

Από την άλλη πλευρά, οι αγορές εργασίας στην Ευρώπη δείχνουν ανθεκτικότητα, γεγονός που θα ενισχύσει σε ένα βαθμό τις καταναλωτικές δαπάνες. Τέλος, σε ό,τι αφορά στους γεωπολιτικούς κινδύνους, η κα Teigland τόνισε ότι δεν αποκλείει κλιμάκωση των εντάσεων, σημειώνοντας, όμως, ότι ένας τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε εξομάλυνση των τιμών της ενέργειας, αλλά η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει θα είναι αργή και σταδιακή.

Η κα Teigland, ρωτήθηκε ποιους τομείς θεωρεί ότι θα πρέπει να ενισχύσει και να επενδύσει η Ελλάδα, με δεδομένες τις ισχυρές τάσεις που αναδιαμορφώνουν το παγκόσμιο τοπίο της οικονομίας. Απαντώντας, η κα Teigland, ανέφερε: «Τα επόμενα χρόνια, στην Ευρώπη, κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης θα είναι η ψηφιακή οικονομία, οι καθαρές τεχνολογίες, καθώς και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι επιστήμες υγείας». Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και με βάση την τελευταία έρευνα της ΕΥ Attractiveness Survey, παρατηρείται μια στροφή προς επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία και σε τομείς στους οποίους η χώρα διαθέτει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως η αγροδιατροφή, οι μεταφορές και τα logistics και οι υπηρεσίες λογισμικού και πληροφορικής. «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα επισιτιστικής ασφάλειας, βλέπουμε τις επιχειρήσεις παγκοσμίως να επιδιώκουν να δημιουργήσουν πιο ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ, παράλληλα, ο ρυθμός της ψηφιοποίησης συνεχίζει να επιταχύνεται», τόνισε η κα Teigland.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ey Greek Economic Summit
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

Συμμετοχή του GRECA στο 21st Round Table Discussion

Εκδήλωση απολογισμού των πρώτων 30 μηνών της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας

POWERADE B2Run Aθens 2026: όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία

15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: «The Growth Playbook!» με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • SKY express: Νέα άνοδος σε επιβατική κίνηση και έσοδα το β’ τρίμηνο του 2026
  • SAMSUNG Galaxy Z Fold8 Series και Ζ Flip8: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες
  • ΒΕΑ: Στο επίκεντρο οι ανάγκες και τα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών φωτογράφων
  • Έναρξη Διαπραγμάτευσης Νέων Μετοχών της Aktor
  • ΟΕΕ: Ο Σάκης Ιωαννίδης νέος Πρόεδρος της ΟΚΕ
  • ΕΣΑ: Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
  • Η εμπιστοσύνη στο επίκεντρο της ασφαλούς διάθεσης και αξιοποίησης των δημόσιων δεδομένων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
  • Η «Οδύσσεια» του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky
  • Οι εκτυπωτές Laser A3 και A4 της Canon απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις ενεργειακής απόδοσης από την Keypoint Intelligence
  • InfoCom World 2026: «Connected Intelligence: Gateway to the New Reality!» στις 8 Δεκεμβρίου!
  • Η Ευρώπη επιταχύνει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ένα διευρυνόμενο χάσμα θέτει σε κίνδυνο την πρόοδό της
  • Η KIEFER παρουσιάζει το Sophea-Titan-1: Ένα πολυτροπικό μοντέλο 27 δισ. παραμέτρων για την ελληνική κυρίαρχη Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.