Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Εξαγορά του ποσοστού του ΟΤΕ στην cosmoONE από την SoftOne

27/07/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (61,73%) της μεγαλύτερης εταιρείας Β2Β Ηλεκτρονικών Προμηθειών, της cosmoONE, που κατείχε ο ΟΤΕ, προχώρησε η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού, SoftOne, μέλος του Ομίλου εταιρειών Olympia. Το τίμημα σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ θα παραμείνει πελάτης της cosmoONE.

Με ισχυρή τεχνογνωσία και 20ετή δραστηριοποίηση στην αγορά των ηλεκτρονικών προμηθειών και δημοπρασιών, η cosmoONE έχει αναπτύξει και διαθέτει μία ευρεία γκάμα εξειδικευμένων λύσεων που συνδεόμενες με τις λύσεις του Ομίλου SoftOne μπορούν να καλύψουν όλα τα στάδια του κύκλου προμηθειών, από εφαρμογές για διαγωνισμούς και δημοπρασίες αγορών, έως την παραγγελιοδοσία, την παραγγελιοληψία και την αρχειοθέτηση και καταχώρηση τιμολογίων σε συστήματα ERP.

Στο πελατολόγιο της cosmoONE περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, ασφάλειες, βιομηχανία και εμπόριο, αλλά και σημαντικός αριθμός φορέων του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η συμφωνία αυτή, μαζί με την πρόσφατη εξαγορά της Impact δημιουργεί ένα ισχυρό πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για την SoftOne, που πηγάζουν από τη συνδυαστική διάθεση λύσεων business software, προμηθειών και ηλεκτρονικής τιμολόγησης, και προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Β2Β διαδικασιών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SoftOne, Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε σχετικά: «Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί τη συνέχεια των στρατηγικών μας επενδύσεων σε ηγετικά σχήματα τεχνολογίας. Η cosmoONE δημιούργησε και συνεχίζει να εξελίσσει μια σειρά αναγνωρισμένων B2B λύσεων γύρω από την αλυσίδα προμηθειών. Σε συνδυασμό και με την εξαγορά της Impact, η ένωση των λύσεων cosmoONE, Impact και SoftOne, δημιουργεί άμεσες συνέργειες και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το όραμά μας για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα διασύνδεσης ελληνικών επιχειρήσεων στο cloud. Ταυτόχρονα, διευρύνεται ακόμη περαιτέρω η δυναμική διείσδυσης του ομίλου μας στο τμήμα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, με εξειδικευμένες best-of-breed λύσεις, που θα τις οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο ψηφιοποίησης του συνόλου των B2B διαδικασιών τους».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

cosmoone Softone ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Iceye και Adamant Composites συνεργάζονται για την κατασκευή δορυφόρων στην Ελλάδα

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ CSR Hellas και Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών και Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας

ΟΤΕ: κλιματική ουδετερότητα, κυκλική οικονομία, ψηφιακή συμπερίληψη και €1,1 εκατ. το 2025

H QnR επιταχύνει τη διεθνή ανάπτυξή της με την απόκτηση ποσοστού 51% της E-XIM IT

Aboutnet: συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Κρήτης για το VisitSitia

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Έρευνα IWG: Η ΤΝ αλλάζει τα δεδομένα – Οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τις μισθώσεις γραφείων
  • Ο Κάθετος Διάδρομος εισέρχεται σε ένα νέο επίπεδο ωριμότητας
  • Η Huawei ενισχύει πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με ολοκληρωμένες υποδομές δεδομένων
  • Καλλιμάνης: Ενισχύει τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξής της με σημαντική ενεργειακή επένδυση
  • Η WINGS παρουσιάζει το «Νοσοκομείο του Μέλλοντος» στο Αρεταίειο
  • Ν. Παπαθανάσης: Σημαντική επιτυχία η Αξιολόγηση Πυλώνων για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Διεύρυνση κριτηρίων επιλεξιμότητας για τα κλειστά ακίνητα
RSS itsecuritypro.gr
  • Ο Αρχιτέκτονας της Ανθεκτικότητας – Η νέα αποστολή του CISO και το όραμα του RESICONx
  • Η νέα εποχή της interworks.cloud: από Cloud Distributor σε Strategic Growth Enabler
  • CRA, AI και Post-Quantum: Η Νέα Ατζέντα της Κυβερνοασφάλειας
  • Το κανάλι διανομής εξελίσσεται προς ακόμη πιο εξειδικευμένα μοντέλα
  • Ο ρόλος του CISO στην ελληνική πραγματικότητα
  • The Modern CISO – Οι άνθρωποι πίσω από τις αποφάσεις της κυβερνοασφάλειας | 6 CISOs, 6 Οπτικές, 1 Κοινός Στόχος
  • Ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Κυβερνοχώρου μετά τη NIS2 – Τι πρέπει να γνωρίζει ο CISO
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.