Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Οι Uni Systems και Guardian Telematics επενδύουν στην PROBOTEK

28/01/2021infocomBy infocom3 Mins Read Drones Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι Uni Systems και Guardian Telematics ανακοινώνουν την επένδυσή τους στην PROBOTEK και τη συμμετοχή τους στο μετοχικό σχήμα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο οικοσύστημα Internet of Things (IoT) και Internet of Drones (IoD).

Η PROBOTEK, ηγέτιδα νεοφυής εταιρεία με ειδίκευση στην τεχνολογία Internet of Drones, μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με τις Uni Systems και Guardian Telematics να συμμετέχουν στη νέα επιχειρηματική οντότητα με μερίδιο 25% και 33,34%, αντίστοιχα. Η στρατηγική συνεργασία των τριών εταιρειών πρόκειται να εστιαστεί στην ανάπτυξη λύσεων Drone-as-a-Service επιτρέποντας στις τεχνολογίες drone να διεισδύσουν στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων και να καθιερωθούν μέσω της ευρείας αξιοποίησής τους σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και κλάδους.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, ο Αντώνης Κασσάνο, Business Development Director της Uni Systems και Αντιπρόεδρος της PROBOTEK, ανέφερε: «Η απόφασή μας για τη νέα αυτή συνεργασία είναι μέρος του οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον που βασίζεται στη δυναμική της έρευνας και καινοτομίας και στις απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Επενδύουμε στην τεχνολογία drone και στις λύσεις που την ορίζουν, καθώς θεωρούμε ότι, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο αναφορικά με τη μαζική της υιοθέτηση και χρήση, διαθέτει μεγάλη προοπτική διείσδυσης σε παραδοσιακούς τομείς της αγοράς, υποστηρίζοντας σε μακροχρόνιο ορίζοντα τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η PROBOTEK εντάχθηκε νωρίς στο οικοσύστημα συνεργατών μας και ευθυγραμμίστηκε αμέσως τόσο με το όραμά του, όσο και με τη συνολική στρατηγική μας και είμαι βέβαιος ότι το μέλλον της επένδυσης είναι ευοίωνο.»

«Η επένδυση αυτή στην τεχνολογία των drones είναι ιδιαιτέρως σημαντική λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα της», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Αργύρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Guardian Telematics και Πρόεδρος της PROBOTEK. «Mέσω της συνεργασίας των εταιρειών Uni Systems, Sigfox Hellas και Guardian Telematics, η Probotek θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο της τεχνολογίας Internet οf Drones (IoD)».

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Δελαπόρτας, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της PROBOTEK, υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης, δηλώνοντας: «Ως εταιρεία που θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα των drones, και έχοντας ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε αρκετές περιπτώσεις χρήσης, είμαστε πολύ περήφανοι που δύο κορυφαίες εταιρείες στο κλάδο τους έδειξαν εμπιστοσύνη σ’ εμάς και πίστη στο όραμά μας για μαζικότερη υιοθέτηση των drones σε ευρύτερο επίπεδο. Θεωρούμε ότι η εν λόγω συνεργασία θα θέσει νέο πλαίσιο στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ start-up και μεγάλων εταιρειών όταν υπάρχει στρατηγική και επιχειρησιακή ετοιμότητα να υποστηρίξει αντίστοιχα εγχειρήματα. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας μας σε επίπεδο τεχνογνωσίας και γνώσης της αγοράς, αλλά και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία και διάθεση λύσεων που θ’ αλλάξουν τον τρόπο που εξυπηρετούνται βασικές ανάγκες, αποτέλεσαν το έναυσμα αυτής της συνεργασίας, για την οποία ευχαριστούμε θερμά τις Uni Systems και Guardian Telematics.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία drone, στον πυρήνα της οποίας βρίσκονται λύσεις cloud, κυβερνο-ασφάλειας, τεχνητής νοημοσύνης, big data, ανάλυσης εικόνας, αυτονομίας, edge computing, και δικτύων νέας γενιάς, σε παγκόσμιο επίπεδο έχει προσελκύσει χρηματοδοτήσεις άνω των 3 δις δολαρίων.

Οι Uni Systems, Guardian Telematics και PROBOTEK έχουν ήδη θέσει τις βάσεις συνεργασίας στο πλαίσιο κοινών έργων και προτάσεων σε εμπορικό και ερευνητικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Guardian Telematics PROBOTEK Uni Systems
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Profile: διευρύνει το δίκτυο συνεργατών σε νέες γεωγραφικές αγορές και ενισχύει το Partners Program

    Στο δρόμο για το Χρηματιστήριο η Uni Systems με δημόσια προσφορά μετοχών

    Όμιλος ΔΕΗ: η Κωτσόβολος εξαγοράζει την εταιρεία λιανικής Flanco στη Ρουμανία

    Ανακοίνωση εξάσκησης δικαιώματος επαναγοράς του 20% της ACS

    Η Klarna και το Magenta Insurance φέρνουν ευέλικτες πληρωμές στην ασφάλιση στην Ελλάδα

    Συνεργασία της TUV NORD Hellas με την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ρεκόρ εξαμήνου με 4.144 οριστικές υποβολές αιτήσεων
    • “Skroutz Funding”: Η νέα υπηρεσία για την ενίσχυση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων
    • Salesforce: Οι 5 τάσεις που θα καθορίσουν τις αγορές της εορταστικής περιόδου του 2026
    • Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Η οικονομία καθόρισε το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ»
    • Β. Κικίλιας: «Προχωρούμε σε νέα έργα αναβάθμισης λιμενικών υποδομών»
    • Επίσκεψη του Προέδρου, αντιπροσωπείας του Προεδρείου και στελεχών του ΣΕΒ στο εργοστάσιο της Παπαστράτος
    • Η Holcim ολοκληρώνει την εξαγορά του Burdett Group
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η Schneider Electric παρουσιάζει ένα νέο προκατασκευασμένο πρότυπο σχεδιασμού για αρθρωτά εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης
    • Ευπάθεια στο ChatGPT επέτρεπε παράκαμψη του Lockdown Mode και πιθανή υποκλοπή δεδομένων
    • Η Infinitum εκσυγχρονίζει την OT υποδομή της Ελληνικός Χρυσός
    • Η πρόληψη πρώτη γραμμή άμυνας – Η κυβερνοασφάλεια δομικό στοιχείο κάθε ψηφιακής διασύνδεσης
    • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
    • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.