Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Παρέμβαση του ευρωπαϊκού οργανισμού ECTA στη διαβούλευση για το 5G

07/05/2020infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Παρέμβαση έκανε ο ευρωπαϊκός οργανισμός European Competitive Telecommunications Association (ECTA) στη διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz, και 26 GHz για την ανάπτυξη του 5G.

Συνολικά συμμετείχαν δεκαεπτά, φορείς μεταξύ αυτών οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, οι προμηθευτές Ericsson, Huawei, Qualcomm, δορυφορικοί οργανισμοί, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων μαζί με τον δήμο Τρικκαίων και η Digea.

Όπως σημειώνει η ECTA η ΕΕΤΤ οφείλει να μην επιμείνει σε μεγάλη προκαταβολή για την πληρωμή των συχνοτήτων αλλά να κατανείμει το τίμημα σε δόσεις οι οποίες θα πληρώνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια των αδειών χρήσης του φάσματος για το 5G. «Μόνο μέσω της διασφάλισης μιας ανταγωνιστικής και φιλικής προς τις επενδύσεις διαδικασίας, οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, και ειδικότερα το 5G, θα υλοποιήσουν τα οφέλη της κοινωνίας του Gigabit σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημειώνει ο ευρωπαϊκός οργανισμός.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό ο ρόλος των ανταγωνιστικών δικτύων, υπηρεσιών και εφαρμογών 5G θα έχει καθοριστική σημασία στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «στο τέλος, κάθε ευρώ μπορεί να δαπανηθεί μόνο μία φορά και κάθε ευρώ που δαπανάται για ραδιοφάσμα είναι ένα ευρώ που δεν θα επενδυθεί στα δίκτυα». Βάσει στοιχείων που παραθέτει η ECTA μέχρι το 2035 το 5G θα δημιουργήσει παγκοσμίως έσοδα ύψους 13,2 τρις. Δολ. και 22,3 εκατ. θέσεις εργασίας.

Στη διαβούλευση εκτός από τους προαναφερόμενους φορείς συμμετείχαν οι ESOA, ΕΜΕΑ Satellite Operator’sAssociation, Hellas Sat, INMARSAT Global Holdings, η Intracom SA Telecom Solutions, Motorola Solutions INC. και PENTA Consulting. Εκπρόθεσμα συμμετείχε και η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας επαναλαμβάνοντας τις αντιεπιστημονικές της θέσεις περί επικινδυνότητας του 5G.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ και του δήμου Τρικκαίων μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι είναι αναγκαία η κοινή χρήση υποδομών, σε επίπεδο φυσικών θέσεων ή και ηλεκτρονικών συστημάτων, μεταξύ τηλεπικοινωνιακών παρόχων για την ελάχιστη δυνατή πρόκληση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας, το μέγιστο δυνατό περιορισμό της όχλησης δημοτών και τουριστών, τη μικρότερη ή και μηδαμινή παρέμβαση στην αισθητική των πόλεων και των κοινοτήτων και την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G ECTA European Competitive Telecommunications Association
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΤΕ: Κινητή, FTTH και ICT στήριξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δοκιμάζουν τα όρια της δορυφορικής συνδεσιμότητας

ΔΕΗ: στο μικροσκόπιο και η κινητή τηλεφωνία μέσω της νέας μάχης για το φάσμα

Ολοκλήρωση δημόσιας διαβούλευσης για τις ζώνες ραδιοφάσματος 900 MHz και 1800 MHz

Συνάντηση Urso – Παπαστεργίου για την ενίσχυση της ψηφιακής γέφυρας στη Μεσόγειο και των υποθαλάσσιων υποδομών

Η GSMA βλέπει επενδυτικό κενό €205 δισ. στα ευρωπαϊκά δίκτυα 5G

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.