Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 2 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Στον αέρα η υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΤΕ

22/01/2020Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Απέσυραν χθες τη μονογραφή τους από το κείμενο της ΣΣΕ που είχαν υπογράψει με τη διοίκηση του ΟΤΕ την προηγούμενη μέρα, τα μέλη της διοίκησης της ΟΜΕ ΟΤΕ που συγκροτούσαν, τουλάχιστον μέχρι και τις χθεσινές εξελίξεις, την πλειοψηφία με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Μέλη του 35μελούς διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ ΟΤΕ προερχόμενα από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ του ΛΑΕ του ΚΙΝΑΛ και της παράταξης που δημιουργήθηκε από τη διάσπαση της ΔΑΚΕ είχαν συμμαχήσει το τελευταίο διάστημα, λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, την απόφαση για την πολυήμερη απεργία (3 εβδομάδες) που προηγήθηκε με αιτήματα η διοίκηση του ΟΤΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις των 6 φυλάκων, αυξήσεις για όλους (υπάρχουν μεγάλες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων) και ΣΣΕ για όλους (τώρα ισχύει μόνον για τους εργαζόμενους της ΟΤΕ ΑΕ).

Προχθές, τμήμα των συνδικαλιστών αυτών συμφώνησε με τη διοίκηση σε μια ΣΣΕ την οποία και μονόγραψε, όμως, όταν το κείμενο έφθασε χθες το βράδυ να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκάλεσε αντιδράσεις. Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποσύρουν την μονογραφή τους τόσο ο πρόεδρος της ΟΜΕ Δημήτρης Φούκας όσο και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Νάκος, οποίος παραιτήθηκε και από τη θέση του.

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα αποφασίστηκε να επανασυσταθεί το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και να ζητηθούν νέες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τη νέα ΣΣΕ. Τα γεγονότα αυτά προήλθαν ως απόρροια των ανακολουθιών μεταξύ των (μαξιμαλιστικών) αιτημάτων προς τη διοίκηση που πλαισίωσαν την πολυήμερη απεργία και αυτών που περιείχε το κείμενο που συμφωνήθηκε.

Με τη ΣΣΕ που είχε μονογράψει η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ δεν διασφαλίζονταν οι θέσεις εργασίας ενώ δεν υπήρχε αναφορά στις απολύσεις των 6 φυλάκων. Η ΣΣΕ αυτή έληγε 31/7/2021 (ισχύς για 19 μήνες) και προέβλεπε: Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί πριν την 1/3/2015 η μείωση στους μισθούς 9,5%, που ισχύει σήμερα, να γίνει 4,5% και από 31/7/2021, όταν και λήγει η ΣΣΕ, επιστροφή στο 8ωρο (από 7ωρο) με μείωση 1%. Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά την 1/3/2015 αύξηση 5,5% και επιπλέον 2% στις 31/7/2021.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΟΜΕ ΟΤΕ ΟΤΕ ΣΣΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης & ΤΝ: οι βασικοί άξονες του νέου Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος

Το Μουντιάλ 2026 ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της συνδεσιμότητας

Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος προτείνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Έως 28% οι απώλειες των τηλεσκοπίων από τους νέους δορυφόρους

Η Amazon Leo σχεδιάζει δίκτυο 5.105 δορυφόρων για κινητές συσκευές

Cosmote 5G+ Priority Pass: αναβαθμισμένη 5G+ εμπειρία αποκλειστικά από την Cosmote Telekom

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, Alter Ego και ΑΝΤ1 ανοίγουν νέο κύκλο κινήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ
  • Όμιλος ALTEX: Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές επιδόσεις το 2025
  • ΕΚΤ: Νέος οδηγός για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο της άμυνας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1% στο Λιανικό Εμπόριο τον μήνα Μάιο 2026
  • COSMOTE TELEKOM: Στους “Europe’s Climate Leaders” των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά
  • ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Σε Πορεία Κερδοφόρας Ανάπτυξης ο Όμιλος το 2025
  • ΔΥΠΑ: 10.038 ωφελούμενοι απασχόλησης και 24.409 κατάρτισης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης
RSS itsecuritypro.gr
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
  • Cisco Connect 2026 Greece | Στις 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event της Cisco
  • Νέα έκθεση «The State of Ransomware 2026»: Οι πληρωμές λύτρων μειώνονται αλλά η κρυπτογράφηση σημειώνει άνοδο
  • Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
  • Η «Οδύσσεια» του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky
  • Οι εκτυπωτές Laser A3 και A4 της Canon απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις ενεργειακής απόδοσης από την Keypoint Intelligence
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.