Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 30 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

ΟΤΕ: ο ρόλος του HR στη νέα ψηφιακή επιχείρηση

14/05/2018Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, τον σημαντικό ρόλο του HR στη διαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος του μέλλοντος, αλλά και στη στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ, σε επίπεδο Ανθρώπινου Δυναμικού, για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, αναφέρθηκε η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Παπαδοπούλου, στο συνέδριο HR Forum 2018.

Στην ομιλία της με τίτλο «The digital future of business and the role of HR» (Το ψηφιακό μέλλον των επιχειρήσεων και ο ρόλος του HR), η κα Παπαδοπούλου σημείωσε πως η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις να λειτουργούν αποτελεσματικότερα και με χαμηλότερο κόστος, αυτοματοποιεί διαδικασίες, και επαναπροσδιορίζει συνολικά τον τρόπο εργασίας. «Οι αλλαγές αυτές δεν θα έρθουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι ήδη εδώ», σημείωσε αναφερόμενη σε μεγάλα έργα ICT που υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, συμβάλλοντας σημαντικά στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Αναφερόμενη στο ρόλο που έχει το HR στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις επιχειρήσεις, η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, τόνισε ότι θα είναι σημαντικός: «το HR καλείται να συν-διαμορφώσει το νέο λειτουργικό μοντέλο των επιχειρήσεων και να συμβάλει στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πιο lean και agile δομές και να αναπτύξει συστήματα και προγράμματα για την εκπαίδευση των εργαζομένων σε νέες τεχνολογίες. Τέλος, o ρόλος του HR είναι κομβικός καθώς, σε συνεργασία με το business, καλείται να επανασχεδιάσει το μοντέλο διακυβέρνησης, προκειμένου να δημιουργήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν οι νέες ομάδες».

Η κα Παπαδοπούλου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο παράδειγμα του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου OTE και τη στρατηγική του σε επίπεδο HR, η οποία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Growth Mindset, Agility και Learning & Development. «Καλλιεργούμε κουλτούρα συνεχούς ανάπτυξης των ικανοτήτων των ανθρώπων μας προκειμένου να βρουν το ρόλο τους στο νέο οικοσύστημα που διαμορφώνεται.. Σχεδιάζουμε πιο απλές οργανωτικές δομές, αναπτύσσουμε νέα και ευέλικτα μοντέλα εργασίας και συνεργασίας και δημιουργούμε matrix ομάδες. Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλους τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας παράλληλα την καινοτομία», υπογράμμισε η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ.

Κλείνοντας την ομιλία της, η κα Παπαδοπούλου τόνισε ότι η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχο των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά παρ’ όλα αυτά: «η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι που με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε ένα κόσμο καλύτερο για όλους».

Το συνέδριο, HR Forum, πραγματοποιήθηκε φέτος για 15η χρονιά, φιλοξενώντας ανώτατα στελέχη Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, από τις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά και καταξιωμένους διεθνείς ομιλητές. Το θέμα του συνεδρίου «Partnering for the Future», επικεντρώθηκε στις συνέργειες του HR με τις υπόλοιπες λειτουργίες της επιχείρησης, καταργώντας τα σιλό και επενδύοντας στην ανοιχτή επικοινωνία αλλά και τους διαφορετικούς ρόλους που καλείται να διαδραματίζει ο σύγχρονος HR Professional.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

hr hr forum 2018 Έλενα Παπαδοπούλου Όμιλος ΟΤΕ τεχνολογία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cisco Connect 2026 Greece: 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event

Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

Συμμετοχή του GRECA στο 21st Round Table Discussion

Εκδήλωση απολογισμού των πρώτων 30 μηνών της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας

POWERADE B2Run Aθens 2026: όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Ο ΣΚΑΪ, η Magenta TV και η νέα μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα
  • Υπογραφή πρώτης ενιαίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης της CrediaBank
  • ΣΒΕ: Η βιομηχανία στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Στοχευμένες παρεμβάσεις εκεί, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν αυξημένο κίνδυνο»
  • AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης
  • Κ. Γκιουλέκας: Η Βόρεια Ελλάδα προχωρά με συγκεκριμένα έργα και σχέδιο
  • Νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγει ο Εθνικός Διάλογος για το σχολείο του αύριο
RSS itsecuritypro.gr
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.